Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Ogi »

Nije to za mene ni po ceni ni po lokaciji a ni po nacinu kupovine. Ne pada mi na pamet da bilo sta kupujem u izgradnji.

Reci cu vam, nasao sam 2 stana koja mi se svidjaju, jedan na Miljakovcu a drugi u Trio kompleksu, Visnjicka banja. Ovaj u VB ima fantazija cenu, 900e po m2 + PDV, imaju i podzemnu garazu sto je meni pod moranje. Jedino sto je lokacija onako, sumnjam da bi se dopala zeni. Oba stana su nova, uknjizena.

Miljakovac ima bolju lokaciju u smislu da ima vise alternativa kako doci i otici a obe zgrade su jako lepe i deluju kvalitetno.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Davno beše od kada sam pisao u ovoj temi....dva-tri meseca.
Novina je u tome da sam pre tri dana napokon dobio kredit - 30000e, sa rokom otplate od 20 godina i sa ratom od 195 e. Troškovi obrade kredita (naknada NKSOK, naknada banke, procena, upis i uknjižba hipoteke,....) iznosili su oko 1100 e. S obzirom da troškovi nisu visoki, nisam loše prošao. ;) jedino smatram da sam loše prošao jeste zbog toga što nisam očekivao da ću ovoliko dugo čekati na kredit - 3, skoro 4 meseca!!!! :glavomuzid: I sve zbog katastra u Sremskoj Mitrovici koji je u stvari gomila jednih nesposobnjakovića i skupina bezobraznih ljudi. :pravilnik: :censored:

Elem....ostalo je da se pokrije i krećemo sa unutrašnjim radovima.
Slika
Slika
Od useljenja ove godine nema ništa. Možda ću uspeti sve da završim, ali pošto stiže zima, jesen je već "uveliko" u toku, zidovi neće moći skroz da se osuše tako da od useljenja definitivno nema ništa. :thumbdown:

Što se tiče stolarije, imam dve fine ponude (komplet stolarija za oko 2500-3000 evra). Struja će me koštati oko 2500 evra (ruke+instalacije+priključak+atesti od strane EPS)....
Definitivno neću raditi izolaciju na zidovima, dok se potpuno ne osuše (možda tek sledeće godine). Ali ću zato odraditi izolaciju na krovu (URSA ili KNAUF) - tu i na prozorima neću štedeti. :doubleup:
Nadam se da će ostati koja hiljada da se ozida garaža. :kezo:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Dobro je da ne zuris sa zavrsnim radovima i zbog sleganja. Cak majstori savetuju da se ne radi unutrasnje malterisanje dok ne prodje prva zima, pozeljno sa 30cm snega na krovu. Ako umesto maltera idu gips ploce, nije dobro ni sa njima zuriti jer mogu da popucaju spojevi.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Znači, malterisanje bolje tek na proleće?
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

taman dok zavrsis krov mozes da krenes sa malterisanjem..
ako zuris sa useljenjem ubaci posle one masine za isusivanje vlage.
Sloba napisao:Dobro je da ne zuris sa zavrsnim radovima i zbog sleganja. Cak majstori savetuju da se ne radi unutrasnje malterisanje dok ne prodje prva zima, pozeljno sa 30cm snega na krovu. Ako umesto maltera idu gips ploce, nije dobro ni sa njima zuriti jer mogu da popucaju spojevi.

Sent from my HTC One V
ako ne padne 30cm snega obavezno cekati sledecu zimu :kezo: :rofl:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Pozeljno je zbog maksimalnog opterecenja konstrukcije, iako ti je smesno. Jedno je kada kucu prave ljudi koji je prave za sebe i koji ne zure, a drugo kada sarlatani prave zgrade, koji bi da sto pre uzmu pare, da mogu vrate dug banci ili zelenasima. Verovatno su ti i poznati neki slucajevi.;) Zbog vlage i sleganja se ceka, ako je klasicna gradnja u pitanju, i to nije ni novost, ni mudrost.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zato praviš brvnaru i odmah se useljavaš :)
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

@Sloba
ja stvarno nemam nameru da se ubedjujem sa tobom oko necega sto si ti cuo od "majstora" koji imaju 8 razreda osnovne skole i kojima je lakse da slazu kad ne mogu da zavrse kako je najbolje da to stoji jedno 3 meseca da se susi..
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

A sa druge strane je cinjenica da je velika vecina novogradnje radjena ko tudjem sto se tice kvaliteta...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Ako se radi po standardima sa vibroom po slojevima i susacima ne ceka se nista.
Grade se zgrade od 100 spratova u armiranom betonu bez cekanja a ne kuca...:)

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

@Dragan
zavisi sta gledas od novogradnje, 90% su socijalne zgrade gde je investitor samo racunao kako sto vise da mu ostane... sa druge strane ima extra uradjenih zgrada po beogradu ali moraju dobro da se plate (vise nego sto stvarno vrede).
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Da, necemo se ubedjivati posto sam ja u prvom postu zimu i sneg pomenuo iskljucivo zbog sleganja, dok se ti kacis iskljucivo za susenje i "one" masine... One... Sleganje ne pominjes posto se konstrukcije slezu samo kada ih naprave oni sa osam razreda, inace ne...

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Ma realnost je da ih kosta 400e po kvadratu a prodaju od 3-7x skuplje.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nisam siguran bar kada se radi legalno. Video sam fakturu u iznosu od 460.000€ u dinarima uplacenu ZIG-u na ime svega i svacega a za zgradu koja ima 41 stan. To je cifra koliko kosta pet najvecih stanova u istoj zgradi. Dere drzava pa se taj inicijalni profit ustopi. Naravno, mnogi krivinare i stavljaju u dzep vise.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Kad se dobro i po standardu nabije sa vrstom temelja prema vrsti terena nema sleganja. Zbog jeftinije gradnje i neadekvatne pripreme terena i vrste temelja dolazi do skeganja. Na pesku mozes naoraviti 100 spratova uz odgovsrajucu pripremu i temelje nece biti sleganja./ tolerantnom opsegu.
Vibro masine i nabijaci zamenjuju cekanje snega :) samo to sve kosta i treba znati fundirati / adekvatni temelji su skuplji tako da je vec retkost...

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Odgovori