Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od fq400 »

NIS je valjda privatna firma sada...? :think: Ukoliko jeste, njihovo pravo je da zaposle orangutana ako hoće (koji bi btw bolje radio posao nego 90% 'naših' rukovodilaca). Po meni je veći problem što se na ovaj način ostvaruje uticaj na zakonodavstvo i ostale državne organe, ali dobro, gde su Srbi/Rusi, tu je i korupcija na svim nivoima. Tako je manje-više svuda, samo što je kod nas ogoljeno i bahato do daske.

Opet, ljudi se ne bune, tako da će to prolaziti sve dok se nešto generalno ne promeni. Ako se uopšte promeni.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Drzava je vlasnik 30% akcija pa tako u upravnom odboru postavlja partijske drugove.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa naravno, šta mislite da sve pare idu njima u džep ili dobar deo ide i stranci koja ga je postavila?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

H4wkeye napisao:
Paja napisao:
Takođe, za potrebe održavanja Parade ponosa policije Republike Srpske i Crne Gore sklopile su ugovor sa našim MUP-om o pozajmici zaštitne opreme, saznaje „Blic“. Prema ovom ugovoru, Srbiji su isporučeni štitovi i šlemovi, jer naša policija ne raspolaže dovoljnom količinom te opreme.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/497897 ... anjena-ali
Koja smo mi krs drzava kada pozajmljujemo zastitnu opremu od dve manje drzave :glavomuzid: :glavomuzid: Mada sobzirom da policija nema dovoljno ni uniforma, da su stare i iscepane ne cudi me uopste. Ovo je sramota za celu drzavu. :kuku:

Jbg do sada smo mi pozajmljivali policajce drugim drzavama ( npr. Slovenija ) pa dosao red i da nama neko pozajmljuje :kezo: :glavomuzid:

O policijskim uniformama bolje ne pocinjati temu, dno dna al opet ko nas jebe sami smo ovo stvorili...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Šta ste zapeli za te uniforme...mi smo civilno demokratsko društvo, na uniforme je pala paučina...mi smo zaboravili šta znači policijska represija. Nismo mi policijske države kao neke u okruženju. :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Uvode se akcize na gazirana pića
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=904647

Osim borbe protiv sive ekonomije, ministar privrede razmišlja i o uvođenju akciza na gazirana pića.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Drago mi je da znam da cu pijenjem Koka Kole od sad doprinositi stabilnosti Bajatovicevih plata.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Jel imaju akcize negde u Evropi na gazirana pića? Po nekoj definiciji akciza ona ide na štetne stvari e sad, da je baš recimo kisela voda štetna ne znam.

EDIT: Norveška, Danska i od sveta Meksiko i New York.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Uroš S. napisao:Jel znate da jedino za NIS, Hellenic pravi posebno pakovanje Koka Kole za prodaju u svojim radnjama na pumpama, ambalaža na kojoj nema napisane preporučene cene zato što hoće da imaju veće marže. Ovo kažem kao zanimljivost, pre nego me neko optuži za podrivanje liberalnog kapitalizma :)
Jedino na flasi od 2l imas preporucenu cenu, na 0,5 i na limenci nema
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Nije akciza vezana za štetne stvari, potražnja je kriterijum.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Piše u tekstu koji je navodno razlog:
List navodi da se ta mera neće odnositi na proizvođače mineralne vode, već samo na one koji proizvode gazirane sokove, a cilj je da se sve punionice ovakvih sokova stave pod kontrolu i da se smanji poslovanje u sivoj zoni.
Drugim rečima lapanje para, jer po toj logici onda treba uvesti akcizu na maltene sve prehrambene i druge proizvode široke potrošnje.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Nece biti akcize na kiselu, samo sokovi

Tapatalk
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Uroš S. napisao:Nije akciza vezana za štetne stvari, potražnja je kriterijum.
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/2216 ... u-proslost

Prva rečenica.

Ali ovo nije ni bitno, jer sam svakako štetnost pročitao u knjizi s faxa, ne u blicu, samo mi ovo prvo izašlo kad sam kucao na netu. Ne mislim po tome da je štetnost jedini kriterijum, već da su ti proizvodi podležni akcizama.

EDIT: Evo preciznije:

За акцизе се не може утврдити заједнички принцип, односно јединствени основ њиховог постојања. Тако се овим порезом оптерећује потрошња једног броја прехрамбених производа свакодневне неопходне потрошње(али не свих) чиме се обезбеђује њихова издашност, тј, постизање основног фискалног циља. С друге стране, акцизама се опорезују и неки
производи луксузне потрошње, што може да буде подстакнуто социјалним ефектима опорезивања. Акцизама се надаље, опорезују и неки производи који су штетни за здравље, односно који угрожавају човекову околину. Има међутим и производа који су оптерећени акцизама, а не могу се сврстати ни у једну од поменутих група. Одсуство јединственог основа и различитост опорезивања акцизама се делимично може објаснити историјским разлозима(спорадично увођење акциза од случаја до случаја), али се данас процењује да је оваква недоследност у опорезивању пре свега у недоследности законодавца.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Malo sad da skrenemo sa politike...

http://www.dragas.biz/vaspitanje/
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Evo ti kafa, šta je tu štetno pa da mora biti oporezovana u tom smislu akcizom?
Svakako ima više kriterijuma, a glavni je potrošnja, jer je akciza porez na potrošnju, zove se i trošarina.
Odgovori