Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Biciklizam

Post od BAJKER »

Ocigledno da je stari sitem kacenja, a i naveo je da je bajk preko 15 godina star. Verovatno je dugo stajao negde na terasi ili slicno a delovi nisu bas adekvatno podmazani i zato je sve zaribalo ili zardjalo pa ne moze da se odvije.
Ovakav mu je predpostavljam deo od viljuske i sistem kacenja lule, drugo ne moze da bude.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I ja predpostavljam, al .....
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Očajan patent, btw. Takav je na Pug-u.

Ko je to smislio treba ga u top staviti.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ovakav sistem je star preko 100 godina, za danasnje pojmove jeste star ali radi. Drugo je sto je za danasnje pojmove prevazidjen, komlikovaniji je za odrzavanje i slicno.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Znam da je star, ali kada pogledaš stari sistem i novi, nekako mi je očekivano da je ovo novo prvo palo ljudima napamet.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

BAJKER napisao:Ovakav sistem je star preko 100 godina, za danasnje pojmove jeste star ali radi. Drugo je sto je za danasnje pojmove prevazidjen, komlikovaniji je za odrzavanje i slicno.
I težak. :kezo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Pug i jeste težak ko tuč, 16kg, ali je elegantan do koske. Možda uzmem jednom da ga provozam, čisto da se podsetim. Ni Ghost ne stiže na red za vožnju koliko je krš vreme, stoji bez prednjeg točka da zauzima manje mesta.

Kad spomenuh prednji točak, je'l mu nešto smeta da to skidam svaki čas? Na iglu je.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ne smeta mu.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Naravno da ne smeta, zato je i namenjen da se lako skine i vrati nazad, sistem je na bazi excentra tako da se ne sekiraj.
nidza napisao:Znam da je star, ali kada pogledaš stari sistem i novi, nekako mi je očekivano da je ovo novo prvo palo ljudima napamet.
Sa danasnje tacke gledista jeste tako ali seti se da je neko morao prvo da izmisli tocak pre vise hiljada godina!
Slika
Korisnikov avatar
misoo83
Reactions:
Pridružio se: 24 Sep 2014, 21:02

Post od misoo83 »

Jeste to je taj sistem sa lulom i tim srafom sto je drzi u vili.
Biciklo je sluzio za svakodnevnu upotrebu i sad kad sam hteo da ga dovedem u red ono nista posebno malo podmazem delove, balansiram tockove, zamenim lezajeve to tesko ide jer pre toga i kad je radjeno obavljano je sve na silu sa cekicem.

Meni je problem sto je vila taj deo gde idu matice skracivana i sad je kraca i moram da nadjem deo neke cevi koja je istog dijametra da zavarim i produzim cev vile da moze da se stegnu matice.
U svakom slucaju videcu sutra kad odem do majstora dal oce to da mi naprvi ako nece on onda cu sam da to popravim kako mislim da je najbolje, njemu se ne radi pa onda sve mu tesko.... :ccc:

Trazim ja inace da kupim polovnu vilu ici cu u nedelju na buvljak pa mozda tamo nadjem da ne moram nista da krpim :doubleup: .

A ako uspem sve da napravim kako treba onda cu ga ofarbati, drug ima kompresor i pozajmio je pistolj za farbanje pa cu sa njim da ga ofarbam celog u crvenu boju.

A ovako je izgledao biciklo pre nego sto smo ga iskasapili :oops:

Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Totalna je besmislica ulagati jedan jedini dinar u ovaj bajs.
Jedino resenje ti je da se prijavis ovde :D
https://www.youtube.com/watch?v=RaSPFklv3QM
Korisnikov avatar
misoo83
Reactions:
Pridružio se: 24 Sep 2014, 21:02

Post od misoo83 »

Ma nema puno posla na njemu samo prednja vila, lula, srednji pogon zupcanici, zadnja racna sa brzinama , sajle , buziri, prednja spolja guma, lezajevi i farbanje :rofl: .

A sto se tice ovog pipm mmy krs nisam ti ja takve srece :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ti nadje ovaj forum samo zbog dva tocka ;)
Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Danas lep dan, klinac pre podne u skoli, klinka u vrticu, gde cu sta cu sednem na bajs da se provozam nisam ga bas dugo vozio. Odem do Progara u Bojcinsku sumu obrnem trim stazu, sednem popijem kaficu i vratim se kuci krug 31 km. Kao da sam seo prvi dan na pocetku sezone noge ne osecam, pozadina otkida, ruke, ledja, ma svaka kost, malaksao i totalno sj***n.
Jedno pitanje servisirao bih nable na bajsu za sledecu sezonu, dali ima efekta ostaviti postojece nable i kupiti kvalitetne kuglice i zmeniti? Kod mene su one qando nable.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ocekivao sam da cu i ja slicno proci danas, ali ok sam. Nisam jurcao i nisam se forsirao, pa je verovatno zbog toga. Presao 50 km i kako stvari stoje, ovo je bila poslednja voznja ove sezone, posto krece losije vreme a i pocinju predavanja na faksu. Sve u svemu, od marta do oktobra sam presao 1381 km, 4 km manje nego prosle sezone.

@Scuderia, jel fercera Capriolo? :D
Odgovori