Tuzno je da ja u Grockoj i u Lipolistu, selu 15km od Sapca, imam bolji domet od tebe na NBG

Grujic napisao:Net na laptopu koji hvata wireless net mi je višestruko sporiji nego onaj na kompu gde se kače modem i ruter.
Na kom nivou može biti problem, antena..?
p.s. I dalje može biti da je do sbb-a jer se dešava da je na oba net loš, ali evo u ovom trenutku na onom kompu je net dobar a kod mene i dalje katastrofa.
O kojim brzinama, sporosti se prica, koje su brojke? I u cemu se ogleda sporost koju primecujes, odziv ili sam protok podataka (download na primer).Grujic napisao:Net na laptopu koji hvata wireless net mi je višestruko sporiji nego onaj na kompu gde se kače modem i ruter.
Na kom nivou može biti problem, antena..?.
Nije sada uopste zanimljivo. Kliknes misem i tu je na izvolte odmah:) Cak i bezicno.cozmo napisao:Moj prvi modem - 2400 bps sa hardverskim MNP5 i v42bis protokolom, na njemu sam pokrenuo moj relativno poznati BBS daleke 1992. godineBrzo posle toga 14400, 33600, pa 56k modem... i onda je krenuo net i era BBS-ova se zavrsila
![]()
U vreme 2400 bps modema skidanje jedne GIF slicice od 90-100kb je trajalo i trajalo... ali BBS-ovi su radili ipak super
Ovo sad nije vise zanimljivo, tja
Grujic napisao:Speed test na kompu je pokazao 8mbs a na laptopu oko 1,5... Evo sada 0,90
Downdload je čitava večnost, strane otvara sto godina you tube klipovi su nemoguća misija... Brojke me nisu ni zanimale dok je net radio kako treba, sad je mučenje.
Moram da vidim posle u sobi, ali mislim da je redosled iz modema kabl u ruter, pa iz rutera ide kabl u komp kao i wireless...
Podešavanja nisam dirao nikad od prvog dana od kad je radio kako treba.
Samo da napravim razliku, net je radio dugo kako treba, onda u poslednje duže vreme periodično dobro, periodično jako loše ali na oba kompa, sada imam prvi put situaciju da je razlika između kompjutera.
Speed test je brzina od modema ka spoljnom svetu, i veoma je promenljiva kategorija zavisno od vremena kada testiras, i prema kom serveru pa nije uvek pogodna za zakljucak o dijagnozi problema.Grujic napisao:Speed test na kompu je pokazao 8mbs a na laptopu oko 1,5... Evo sada 0,90
Moram da vidim posle u sobi, ali mislim da je redosled iz modema kabl u ruter, pa iz rutera ide kabl u komp kao i wireless...
Podešavanja nisam dirao nikad od prvog dana od kad je radio kako treba.