Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od Markoni »

Dabome. Nije ovo forum mobilnih telefona, kompjutera, akvaristike...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

A sto se tice postovanja, niti neko nesto mora niti treba. Sve je stvar izbora, meni je lancia super auto al bas sad da ga postujem je malo preozbiljno. Ipak je to auto, metalni sklop i nista vise.
Nije baš tako. Od svih "mrtvih stvari" automobil je najmanje "mrtav". Zato automobili izazivaju toliko emocija, zato je to jedina stvar koja se u engleskom jeziku oslovljava u muškom ili ženskom rodu, a ne u srednjem. Ako je to za nekoga metalni sklop, onda šta traži na forumu o automobilima (onda sledi "ko meni može da odredi gde ću ja da diskutujem..."). Kao što slika nije parče papira i ništa drugo (jer onda bismo mogli da uđemo u muzej i da slikom obrišemo dupe u slučaju nužde), tako ni automobil nije samo metalni sklop. Druga je stvar koliko on za nekoga nosi neku vrednost, ali poštovanje treba da bude konstanta. Poenta je - nije sve stvar izbora. I dobro je da je tako.

Današnja civilizacija, uglavnom mlađi, preteruju sa stavom da je sve stvar izbora, da se sve može, da je sve stvar ukusa, da je subjektivno mišljenje jedino merodavno, da se dokazane vrednosti mogu hladno osporavati i negirati bez ikakvih argumenata....nije baš tako. Pod plaštom slobode izbora neguje se veliki egocentrizam, da je lično mišljenje početak i kraj, da je sve počelo sa nama da se sa nama završava. Loše je u svemu tome što ljude koji tako misle život kad tad nauči da stvari ne stoje tako. Bilo bi dobro kada posle negiranja i devalvacije poznatih vrednosti došlo barem do nekih novih vrednosti koje će zameniti stare, ali to se ne dešava jer nema ideja, a ostajemo bez poznatih i dokazanih.

Zato treba poštovati ono što je dokazano bilo i jeste dobro, uspešno, vredno...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:goodpost:
Mada, dosta govori o pristizanju godina :)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ne govori ni o cemu drugom osim onoga sto jeste. Cesto se najezim od starcevih postova, i drago mi je sto postoje takvi, istinski zaljubljenici u automobile...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Velja napisao::goodpost:
Mada, dosta govori o pristizanju godina :)
Godine stižu, ali moje mišljenje o toj pojavi ostaje isto godinama. Valjda sam bio starmali ranije, pa se sada nivelišem :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Rakhil napisao:Reci da je Delta Integrale kanta je kao da kazes da je Betovenova peta sund. Pravo na ukus se nikome ne moze osporiti, ali na vrednosne sudove moze.
+1
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja deltu obozavam, odusevila me je bob rockova, hteo sam i da je kupim. Mozda se seca Markoni da sam ga pitao kakva je naspram aktuelnih hh-eva.

Samo kao neko ko je ipak daleko manji ljubitelj automobila od vecine ovde (skorasnji primer je bas na druzenju kad sam davao da mi svi voze 420d koji su hteli i svi me pitaju koliko posle voznje stoji upaljen u mestu da se ohladi a ja to u zivotu nisam cekao niti cu cekati), mogu donekle da razumem tu drugu stranu misljenja. Inace se ne slazem da je kanta, daleko od toga.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Evo za omladince, sasvim je prirodno što ste površni u tim godinama :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=PI--8IH5XJw

od ~9:25 može da se čuje priča zbog čega je vrhunski.

ovde malo i zvuka i obrati pažnju na ogibljenje šta radi i kako su točkovi uglavnom zalepljeni za put.

http://www.youtube.com/watch?v=CuaBHNKycvI
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Manje priče, više slika.
I dalje mi je Delta super...

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Markoni napisao:Dabome. Nije ovo forum mobilnih telefona, kompjutera, akvaristike...

Tapatalk Post
S obzirom na stavove 90% clanova pre je za akvaristiku nego za automobile :kezo:
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Sinoć sam video kod T.C Ušće Audi R8 beli kabrio, Bern tablice....Kolko ono brutalno izgleda, uh majko mila... :klanjamse:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Video sam ga i ja u Kralja Petra oko 10 sati, odlican je.

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Kokos
Banned
Reactions:
Pridružio se: 27 Sep 2014, 12:34

Post od Kokos »

Ja mislim da mi je 90% postova u offtopic temama (AcaKayak, ovo mi je novi account, duga priča zašto). Ali to nije zbog moje male želje za diskusijom o automobilima, već zbog ljudske gluposti i tvrdoglavosti. Rado diskutujem s nekim članovima, ali isto me tako užasno smaraju oni koji nisu ni seli u automobil a sve znaju o tom modelu, a vala, takva je većina. I što ja onda da uzmem da pametujem tu s nekim, ko meni kaže da je prošli BMW menjač bolji od prošlog audijevog a ja znam da nije jer sam oba vozio ko zna koliko, s nekim kome benzinac twin turbo sa 300ks troši 6 litara na 100, s nekim ko piše koji auto je kakav u krivini na osnovu snimka s YT koji je neko platio, isto i o ponašanju na snegu, vozio sam dve zime i quattro i xdrive i dođe neko ko ih je video na ulici da mi pametuje. Da ne zaboravimo i o uglađenosti dizela gde i dalje važi da su loši, o tome kako je jedna marka svetlosnim godinama ispred drugih, o tome kako ljubitelj automobila lepi znak jednog na drugi, o tome kako auto od 60ks vuče kao lud i ore asfalt od siline i sličnih milion gluposti koje su mi ubile želju da s bilo kim nešto diskutujem.

Vozio sam se u delti. Vozio sam deltu. Hteo sam da kupim deltu.

I dalje mislim da koliko god ona bila dobar auto i vredna poštovanja, gore napisano u mom postu je 5 puta bitnije od poštovanja delte.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ali nisi vozio THE Deltu.

With all due respect, ona Podvarkova nije ni prosla pored Delta Integrale....

Negooo, krajem meseca dobijam novi S 350 na 5 dana, ako sve prodje kako treba :mrgreen:
Kokos
Banned
Reactions:
Pridružio se: 27 Sep 2014, 12:34

Post od Kokos »

pa znam da nije, da jeste ne bi bila 20 puta jeftinija i jedna postala kolekcionarski auto a druga ne.

Ali osetio sam koncept tog automobila da znam koliko je dobar. Samo kao što rekoh mogu da razumem da neko to ne gotivi toliko. Jbg, i Rudisha je neverovatan atletičar pa ko ne voli atletiku zabole ga baš za njega. Treba imati razumevanja i prema drugoj strani. Ne slažem se da je delta kanta, ali floyd koji je to izjavio je čovek koji je milion puta rekao koji su mu prioriteti kod automobila i delta i ne ispunjava ni jedan od njih. A valjda čovek ima pravo na mišljenje.

Ima Dušan Borković deltu, jako je voli i kaže da je super auto.
Odgovori