steva_anya napisao:Drug juri A4/Pasata sa DSG menjacem.
Zanima ga protokol odrzavanja, cena i troskovi eventualnih servisa?
Ima li razlike izmedju DSG za npr 2.0 tdi i 2.0 tfsi?
Mislim da postoji samo razlika izmedju onog sa 5 i 6 brzina (Mada ja nigde nisam nasao sa 5 brzina).
Procitao sam jednom da je za menjac sa 5 brzina odrzavanje skupo i da se na redovnim servisima menjaju neki dodatni delovi dok je za ovaj sa 6 stepeni predvidjeno samo redovno odrzavanje sto znaci zamenu ulja i filtera.
Šest i sedam, a šest je u tom slučaju skuplji za održavanje. Tj. sedmostepeni ni nema održavanje jer lamele nisu u ulju već suve.
Sedmostepeni je za do 250Nm motore, šestostepeni je bio ranije za do 350, sada je verovatno to otišlo gore.
Sigurno obrati paznju da nema nikakve anomalije u voznji, tipa bilo kakvih trzaja, klizanja i slicno. Pozeljno probati ga hladnog, videti kako reaguje na promene pozicije rucice, da li ima udaraca i slicno, zatim proveriti u voznji.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Potpuno ispravan radi bez greske i bez ilakvog trzaja. Preliminarno mozes provozati pa ako ti se ucini da je sve kako treba, odvezi ili dovedi nekog sa iskustvom.
Na 60.000 je servis a cena je tako oko 100 i koji evric sa rukama.
Koji je tacno menjac proveris sa nekim ko ima ETKA ili negde u zadnjem delu vozila, mislim u koritu re. tocka imas nalepnicu sa karakteristikama i kodovima delova.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Drugar se raspituje za taj auto, neka zamena, pa dogovara sa prodavcem, sta ti ja znam...a auto je u NS. Tako da, Dag, ako si danas stucao, ja sam pominjao da znam nekog iz NS ko se dobro razume u kola i ko bi mogao da ga pogleda, pre nego mi krenemo na put od 400km
i meni se ovo mnogo svidja ali realno ima smisla samo na motorima velike snage i na bas nadrkanim verzijama za ultimativni standard voznje, tipa A4 avant quattro sa 3.0 motorom i slicno.