Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Rekao bih da ne jer iznutra ga jede, samo ces ubrzati proces.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
O.K, ne diram onda ništa, pa koliko već potraje. 

Poslednja izmena od Saša u 04 Okt 2014, 09:26, izmenjeno 1 put ukupno.
- ivke74
- Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
- Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross
E pa ja danas radim prvi veliki servis na puntu .Star je pet godina i par meseci presao skoro 90000km.Videcu sta ce sve menjati?Do sada nisam menjao plocice paknove diskove, Pk kais i spanele sam menjao prosle godine jer su se videle pukotine na njemu.
- ivke74
Moja nova makina viewtopic.php?f=2&t=3087 

- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
ivke74 napisao:E pa ja danas radim prvi veliki servis na puntu .Star je pet godina i par meseci presao skoro 90000km.Videcu sta ce sve menjati?Do sada nisam menjao plocice paknove diskove, Pk kais i spanele sam menjao prosle godine jer su se videle pukotine na njemu.
90.000 a nisi menjao kočione pločice!? Mašala...

Inače, čisto da znaš orijentaciono cenu, meni su nedavno za veliki servis u Stojanovu (ovlašćeni Fiat servis) poslali predračun na 25.000 din (ulje motora, svi filteri - uključujući dva filtera gasa, set zupčastog, španer, PK kaiš i ulje menjača + njihov rad).
- ivke74
Sto si radio velki servis kada se on radi na 90000km ili pet godina?Ja sam uzeo za veliki servis delove u AP sportu set zupcastog vodena pumpa ,g12 tecnost , sve filtere ulje 20k svecice ngk sve oko 14000din majstor koji mi odrzava punta proverice sve ostalo danas pa ako sta jos treba da se menja porucice za ponedeljak.Zadnji put kada je gledao plocice imale su oko 3-4 mm mesa sto je sasvim dovoljno da rade kako treba.Diskovi su pojedeni oko 2mm a paknovi su bili u ok stanju na teh pregledu zadnja kocnica koci 60% sto je za punta odlicno kazu da punto koji nema abs koce jedva 50% i manje.
- Saša
Nisam radio veliki servis, nego sam im tražio predračun za servis na 60.000 km i stigao mi taj predračun iz koga se vidi da su nameravali da mi u stvari rade veliki servis (što sam naravno odbio). Odradio sam redovan mali servis u "AK Kole" u Zemunu (isto ovlašćeni Fiat servis) koji me koštao 7.500 din. Rekao sam ovima u "Koletu" da su u Stojanovu hteli da mi rade veliki na toj kilometraži, pa su mi oni rekli da se vozila iz "professional" game (vozila firmi - korišćena u komercijalne svrhe, vanovi i slično) zaista i servisiraju na toj kilometraži, odnosno radi im se ranije veliki servis, a pošto sam ja tražio predračun na firmu moguće da su zato hteli da rade veliki (pomislili su možda da je moj Puntić firmino vozilo)... A možda su hteli da i da me oderu pre vremena - kad već plaća firma... 

- ivke74
Znas kako ja sam po isteku garancije napustio ovlasceni servis jer oni uvek samo gledaju kako da ti uzmu pare njihov sat rada je jako skup i ta zamena plocica na 43000km oni su kao oni na pumpi natocis gorivo a oni pokusaju da ti prodaju cokoladicu ili sok.Ja imam svog majstora koji mi je odrzavao pasata sad punta i Audi a4 cu odrzavati kod njega jednostavno strucan covek od poverenja koga mogu pozvati u svako doba dana i noci da mi pomogne kad imam problem sa autom.Delove narucujem preko njega jer on ima rabat pa su povoljniji nego kad ih sam kupujem a i cena rada je jako povoljna posto sam stalna musterija . Na primer mali servis za punta kod njega me kosta ulje filter klime vazduha i ulja + rad i uvek provera na dijagnostici 4500din
- Saša
Vidi, sve te servise/održavanje ja mogu da radim u principu i sam (kao što sam ih do sada radio i na Yugu), nije to neka velika pamet, imam i alat i mesto gde bih to radio, pa bi me to koštalo čak i manje od sume koju navodiš, ali pošto sam kupio prvi put u životu nov auto - hoću da ima od prvog dana i urednu/evidentiranu servisnu istoriju, a obzirom da je to Punto odnosno da razlike u cenama nisu drastično velike - nastaviću tako dokle god budem mogao... 

- ivke74
Prijatelju ne opterecuj se previse autom to je potrosna roba i ja sam kupio novog punta ali to je samo auto sad sam kupio i AUDI A4 za dalje relacije posto mi je punto postao mali a punta sad koristim samo kao gradski auto do posla i nazad vise ga ne vozim preko 50km daljine.Necu da ga prodajem jer me je izasao Punto emotion abs+gas +alu felne +alarm i muzika 11300eura sad daj boze da vredi 4000e vozicu ga dok ga neslomim a onda cu ga prodati pa koliko bude vredeo.
- ivke74
zavrsen veliki servis 14000din materijal 4000din rad ostale samo plocice za ponedeljak oko 2500din sa radom
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Išao na reglažu trapa u ovlašćeni FIAT servis AK Kompresor.
Servis je zaista sjajan, čini se dobro organizovan.
Samo reglaža je trajala dva i više sata.
Dok je trajala uspeo sam da vidim da puno pokušavaju i rade. Skidali su mi i točkove.
I posle tih dva i nešto sata prilazi mi majstor i čovek sa prijema i pitaju koliko često koristim City servo opciju.
Ja je do sada nisam sve ukupno tri puta uključio, samo da pokažem drugarima kako to izgleda.
Ta moja rečenica izazva kod njih čuđenje i opet auto uteraše u radionicu.
Zatim su izašli i rekli da ipak moraju da izvrše kalibraciju serva, na šta ja nisam pristao jer je po meni sa servom bilo sve u najboljem redu.
Zatim su se oni nešto konsultovali i saopštili mi da im je uređaj za reglažu pokvaren!?
Jako ljubazno su mi ponudili da dođem sutradan i ostalo je da se čujemo.
Nisu mi ništa naplatili.
Trenutno auto ne vuče u stranu ali je volan kriv.
E sad od one njihove ljubazne priče i ponude prošlo je 5 dana.
Svaki put mi kažu da će me zvati za koji minut i onda se desi da ne zovu ceo dan i da ja njih zovem sa pitanjem šta se događa?
To me užasno nervira!
Auto ne vuče u stranu, volan je kriv a ja u dilemi u kakvom sam odnosu sa njima oko plaćanja, da li su nešto možda zajebali pa me otkačili i da li su uopšte sposobni da odrade posao.
Navodno je još mašina za reglažu pokvarena.
ps
zna li neko u Beogradu servis za reglažu?
Servis je zaista sjajan, čini se dobro organizovan.
Samo reglaža je trajala dva i više sata.
Dok je trajala uspeo sam da vidim da puno pokušavaju i rade. Skidali su mi i točkove.
I posle tih dva i nešto sata prilazi mi majstor i čovek sa prijema i pitaju koliko često koristim City servo opciju.
Ja je do sada nisam sve ukupno tri puta uključio, samo da pokažem drugarima kako to izgleda.
Ta moja rečenica izazva kod njih čuđenje i opet auto uteraše u radionicu.
Zatim su izašli i rekli da ipak moraju da izvrše kalibraciju serva, na šta ja nisam pristao jer je po meni sa servom bilo sve u najboljem redu.
Zatim su se oni nešto konsultovali i saopštili mi da im je uređaj za reglažu pokvaren!?
Jako ljubazno su mi ponudili da dođem sutradan i ostalo je da se čujemo.
Nisu mi ništa naplatili.
Trenutno auto ne vuče u stranu ali je volan kriv.
E sad od one njihove ljubazne priče i ponude prošlo je 5 dana.
Svaki put mi kažu da će me zvati za koji minut i onda se desi da ne zovu ceo dan i da ja njih zovem sa pitanjem šta se događa?
To me užasno nervira!
Auto ne vuče u stranu, volan je kriv a ja u dilemi u kakvom sam odnosu sa njima oko plaćanja, da li su nešto možda zajebali pa me otkačili i da li su uopšte sposobni da odrade posao.
Navodno je još mašina za reglažu pokvarena.
ps
zna li neko u Beogradu servis za reglažu?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Kakvi carevi
Ja iš'o pre par meseci u Vodovodsku ulicu na reglažu, posle kontrolnog merenja majstor nije hteo ništa da dira jer je u ,,fabričkim granicama''(
).
Off topic
Naplatio mi 200 dindži, a stvarno sam bio spreman da uložim neke pare u održavanje auta

Ja iš'o pre par meseci u Vodovodsku ulicu na reglažu, posle kontrolnog merenja majstor nije hteo ništa da dira jer je u ,,fabričkim granicama''(

Off topic
Naplatio mi 200 dindži, a stvarno sam bio spreman da uložim neke pare u održavanje auta

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Kakve veze ima koriscenje city serva sa centriranjem trapa? Ja sam city upalio prvoga dana kada sam auto isterao iz salona i uvek vozim po cityjem(tako mi odgovara), gasim ga samo i iskljucivo na autoputu i nikada nisam imao nikakvih problema. Ne znam sto ljudi imaju filozofiju da ce se nesto pokvariti ako je city ukljucen.
Nadji druze nekog krstenog majtora batali ovlascene servisere. Kontaktiraj naseg forumasa Ivana uno servis.
Nadji druze nekog krstenog majtora batali ovlascene servisere. Kontaktiraj naseg forumasa Ivana uno servis.