Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Dzoni_m »

Laki021 napisao:I sta je tu problem? To je Win Win situacija. Ili ti smatras da ako te neka reklama zainteresuje pa kupis nesto da te je tu neko zezno i da te je Google namagarcio, prodao... Valjda je bolje da dobijam reklame koje me zanimaju nego one koje me be zanimaju (takodje imas i opciju da ovo onemogucis)
I pride ne prodaje google ni podatke o aktivnostima anonimnih korisnika, malo drugacije to funkcionise i postoji sto pravila koja te potpuno stite kao korisnika.
Aj sad se vrati na post gde covek lepo prica sta je google CORE business model. Prodaja reklamnog prostora. Znam ja jako dobro kako to funkcioniste, ali srz svega ostaje isti: google nudi uslugu plasiranja ciljane reklame. Uopste se ne radi o tome da li ja to volim ili ne volim, zelim da ukljucim ili iskljucim. To nije tema, i molim te da o tome ne diskutujemo kako ne bi sirili pricu u skorz nepotrebnu stranu.

Da sumiramo: primarni biznis googla je reklama. Toliko. Prema tome je Kuk je u pravu. Njima nije cilj da ti prodaju uredjaj, vec im je cilj da ti prodaju reklamnu platformu ili da skupljaju podatke o tvojim interesovanjima kako bi ti bolje plasirali iste. Zato su pre neki dan poslali memorandum proizvodjacima Android uredjaja, gde zahtevaju od svakog proizvodjaca tacno sta mora da bude preinstalirano na telefonu/tabletu gde moraju precice da se nalaze itd. Isto tako pokusavaju polako da zatvore (proprietary code) android kako bi za usluge koristili servise google. Hangout je jedan dobar primer. Zbog toga Samsung zeli svoj sistem.
Kuk jeste u pravu kada kaze sta je kome primarni posao. Apple zeli da ti proda ekosistem. Zeli da ti proda iMac, iPhone, iPad, Macbook i da sve to koristis preko iTunes i placas sa Apple Pay. Dakle, zele da ti prodaju uredjaje kao i svaka druga IT kompanija. Microsoft je poceo da radi isto, makar je najavljeno sa Windows 10 (probao vec technical preview i zasta vuku u tu stranu).
Prema tome, nista tu nema neistinito i ne znam zasto si se nasao uvredjen. Nista nema lose u tome sto google to radi, ali nema razloga to ne reci kako jeste.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

:plusone: :bravo:

Zakljucak je da su korisnici ustvari guglov najveci proizvod.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Razmisljam se da uzmem LG G2, eventualno Nexus 5, pa me zanimaju iskustva korisnika ovde ako ih ima (uglavnom sam nailazio na Miloseva u ovoj temi).
Takodje ako neko ima nekog proverenog da prodaje ove telefone neka mi javi, najvise po pitanju garancije. Ovde u NS daju uglavnom pola godine garancije, sto je po meni malo sumnjivo...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

probaj, ako je moguce, da nadjes telefon iz mts-a jer u toj varijanti imas prenosivu garanciju od dve godine... ja sam tako uzeo prosli telefon i licno sam ga nosio u ovlasteni gde su mi bez ikakve diskusije resili problem na telefonu u okviru garancije...

G2 vs Nexus 5, stvar ukusa i potreba... G2 bi trebalo da ima bolju kameru, "doradjeni" Android i meni je licno lepsi... Nexus 5, stock android ali losija kamera...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ako se odlučiš za G2, gledaj da uzmes verziju sa 32gb-a. A što se tiče garancije, ja uzeo u Kladovu i dobio dve godine garancije. Gledao i po Nišu, ista priča, ili pola godine ili godinu dana, najviše. Ovi iz oglasa ako imaju dve godine garancije, nemaju 32gb jer čini mi se da je u Telenoru bila dostupna samo verzija od 16gb, za ostale ne znam.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

I baterija je valjda krs na nexusu
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od sasa lbg »

Cherokee napisao:Razmisljam se da uzmem LG G2, eventualno Nexus 5, pa me zanimaju iskustva korisnika ovde ako ih ima (uglavnom sam nailazio na Miloseva u ovoj temi).
Takodje ako neko ima nekog proverenog da prodaje ove telefone neka mi javi, najvise po pitanju garancije. Ovde u NS daju uglavnom pola godine garancije, sto je po meni malo sumnjivo...
G2 je proverena kupovina nema greske,ja na svom bateriju ne mogu potrositi za 24h .
Garancija je precenjena stvar kod nas (nazalost),ja vec 3 phona kupujem na oglasima i jos mi garancija nije zatrebala .
Na vipu imali garanciju za neki huavej i nista corak...krs tel.krs garancija.
G2 sa 280e je odlicna kupovina.

Послато са Tesla_Tablet_785 уз помоћ Тапатока
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja sam od drugara uzeo pre jedno mesec dana, sestri G2, star 10 meseci, garancija 2 godine, sa 2 silikonske futrole i 3 folije na ekranu, za 240e, stanje je novo, bez tacke.
Sveca odusevljena.
Nexus 5 je za klasu losiji telefon.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Kolega je nedavno, posle dan-dva nakon kupovine, reklamirao Huavej u Telenoru jer mu ne rade Skajp i Viber, ali su ga otresli uz obrazlozenje da proizvodjac garantuje samo za preinstalirane aplikacije. Jbt, za cega ce mu prednja kamera, ako ne za Skajp koji pri svemu tome nije napravljen u supi, vec je preuzet za play store-a. Ne znam tacno sta je problem, da li da uopste te aplikacije ne rade ili zauzimaju previse resursa telefona pa ovaj blokira, ali definitivno nista od garancije. Za njih je telefon ispravan. On je hteo da mu zamene telefon za neki Samsung, ali su ga odbili.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Cherokee, pre par nedelje mi je zet rekao da je nov 280€.
Ne znam ima li ih na oglasima od operatera.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Cherokee
Reactions:

Post od Cherokee »

Na KupujemProdajem je oko 290 e od 16 gb, dok od 32 gb ide oko 305-310 evra.
Od operatera se bas slabo moze naci trenutno.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

U vipu uz tarifu smart 1000 je 21000 din ,ma na oglasima ih ima i ima.

Послато са Tesla_Tablet_785 уз помоћ Тапатока
Cherokee
Reactions:

Post od Cherokee »

Slabo, pratim vec 10-ak dana oglase.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Slazem se,od operatera retko naleti. I daj ima cenu prejaku. Drzi cenu ko civic :mrgreen:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Dzoni_m napisao:
Laki021 napisao:I sta je tu problem? To je Win Win situacija. Ili ti smatras da ako te neka reklama zainteresuje pa kupis nesto da te je tu neko zezno i da te je Google namagarcio, prodao... Valjda je bolje da dobijam reklame koje me zanimaju nego one koje me be zanimaju (takodje imas i opciju da ovo onemogucis)
I pride ne prodaje google ni podatke o aktivnostima anonimnih korisnika, malo drugacije to funkcionise i postoji sto pravila koja te potpuno stite kao korisnika.
Aj sad se vrati na post gde covek lepo prica sta je google CORE business model. Prodaja reklamnog prostora. Znam ja jako dobro kako to funkcioniste, ali srz svega ostaje isti: google nudi uslugu plasiranja ciljane reklame. Uopste se ne radi o tome da li ja to volim ili ne volim, zelim da ukljucim ili iskljucim. To nije tema, i molim te da o tome ne diskutujemo kako ne bi sirili pricu u skorz nepotrebnu stranu.

Da sumiramo: primarni biznis googla je reklama. Toliko. Prema tome je Kuk je u pravu. Njima nije cilj da ti prodaju uredjaj, vec im je cilj da ti prodaju reklamnu platformu ili da skupljaju podatke o tvojim interesovanjima kako bi ti bolje plasirali iste. Zato su pre neki dan poslali memorandum proizvodjacima Android uredjaja, gde zahtevaju od svakog proizvodjaca tacno sta mora da bude preinstalirano na telefonu/tabletu gde moraju precice da se nalaze itd. Isto tako pokusavaju polako da zatvore (proprietary code) android kako bi za usluge koristili servise google. Hangout je jedan dobar primer. Zbog toga Samsung zeli svoj sistem.
Kuk jeste u pravu kada kaze sta je kome primarni posao. Apple zeli da ti proda ekosistem. Zeli da ti proda iMac, iPhone, iPad, Macbook i da sve to koristis preko iTunes i placas sa Apple Pay. Dakle, zele da ti prodaju uredjaje kao i svaka druga IT kompanija. Microsoft je poceo da radi isto, makar je najavljeno sa Windows 10 (probao vec technical preview i zasta vuku u tu stranu).
Prema tome, nista tu nema neistinito i ne znam zasto si se nasao uvredjen. Nista nema lose u tome sto google to radi, ali nema razloga to ne reci kako jeste.
Dusan napisao::plusone: :bravo:

Zakljucak je da su korisnici ustvari guglov najveci proizvod.
Ja vas casna rec ne kontam. Pa opste je poznato da Apple posmatra svoje korisnike kao ovce za sisanje.
Cook pljuje po Google cisto da bi nesto zlonamerno rekao, tipa nama je ovo glavni posao a ne ko njima... Pa sa tom tvrdnjom bolje da se pokrije usima ako Google usput napravi 3x bolji OS od njih kojima je to glavni posao...
Pride Android nema nikakve veze sa tim, koristite vi Google usluge i sa iPhona.
Pride iako cesto ljudi misle drugacije, u praksi Android nije besplatan i Google dobre pare zaradjuje od prodaje Androida. Takodje isto kao sto Apple ima iTunes za prodaju muzike i filmova Google ima Google Music, Movies... Jedina je razlika sto Google ne prodaje hardware.
Sve u svemi jako licemerna i zlonemarna izjava direktora Applea koja je potpuno u skladu sa odvratnom politikom njegove firme.
Odgovori