Laki021 napisao:Ja vas casna rec ne kontam. Pa opste je poznato da Apple posmatra svoje korisnike kao ovce za sisanje.
Cook pljuje po Google cisto da bi nesto zlonamerno rekao, tipa nama je ovo glavni posao a ne ko njima... Pa sa tom tvrdnjom bolje da se pokrije usima ako Google usput napravi 3x bolji OS od njih kojima je to glavni posao...
Pride Android nema nikakve veze sa tim, koristite vi Google usluge i sa iPhona.
Pride iako cesto ljudi misle drugacije, u praksi Android nije besplatan i Google dobre pare zaradjuje od prodaje Androida. Takodje isto kao sto Apple ima iTunes za prodaju muzike i filmova Google ima Google Music, Movies... Jedina je razlika sto Google ne prodaje hardware.
Sve sa reklamama je win win situacija i za Google i za korisnike i oglasivace, te apsolutno ne znam sta vam to smeta i kakav to moze biti argument za napad na Google.
Sve u svemi jako licemerna i zlonemarna izjava direktora Applea koja je potpuno u skladu sa odvratnom politikom njegove firme.
To je tvoj neki svet u kome ti zamisljas sta je OPSTE poznato. Koji si ti faktor da odredis da li su apple korisnici ovce za sisanje? Sta ti znas sta je bolje za mene pa ces slepom da mi otvoris oci? Jedini koji su gori od apple zilota su android ziloti koji po svaku cenu pokusavaju da nametnu misljenje. Toliko o tvojoj bezobraznoj izjavi, samo za dnevnik ja sam android korisnik i ex apple korisnik, uskori cu biti i ex android ali to je druga prica.
Ti dozivljavas Kukovu izjavu kao napad. To uopste nije napad, vec iznosenje cinjenica. Nista tu nema lose. Samo ti smatras da je to lose. Android radi kako radi. Ne da nije nije 3x bolji, nego nije ni 1x puta bolji, jer tu nema merenja i to je jako subjektivna kategorija. Dizajnirani su drugacije, zamisljeni su drugacije i rade drugacije. Uzmi onaj koji ti se svijdja i ne napadaj one koji ne zele da ga koriste.
Niko nije rekao da android ne donosi jos neke prihode. Mi smo prokomentarisali sta je srz google poslovanja nista vise. Ne moras da uskaces i branis googole, kao ni da nam objasnjavas kako su reklame, u stvari, za nas dobre. To nije uopste tema. Rekoh ti vec, samo smo rekli cinjenicno stanje. Nista vise.
I poslednje, opet dozvoljavas sebi luksuz da budes iznad svih i da odredis sta je "odvratna" politika, firme cije proizvode ne koristis, ali ti smeta sto neko drugi koristi.

Izvini, ali opet te pitam, zasto mislis da si ti taj koji moze odrediti da li je politika odvratna ili nije, kada novcanici kazu suprotno? Ne koristi apple proizvode i zabole te.