Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Markoni »

Slazem se. Da budem iskren da treba HTC One da kupim u radnji i platim 90.000 din to sigurno ne bih uradio. Za iste pare bih izabrao iPhone 6 prvenstveno zato sto iPhone nikada nisam imao. Obzirom na okolnosti u nasoj zemlji, i cenu Android flagship-ova od oko 450 EUR, a iPhone-a od 700, rekao bih ni da tolika razlika nije nikako opravdana. Potpuno razumem vlasnike iPhone-a. Sprava kao sprava mi se izuzetno dopada, kao i HTC. Verujem da radi odlicno, ali sa HTCom sam isto prezadovoljan kao neki "Medium level" korisnik... Upravo sam i hteo da kazem da je izmedju tih telefona (OS) samo stvar afiniteta, i da pljuvanje i jednih i drugih nema nikakvu realnu pozadinu...
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

nidza napisao:Meni mnogo više odgovara manje gimnastike, tj da je sve na dohvat ruke i što sličnije logici kakva je na PC-u, a tu je Android najbliži kad su mobilni telefoni u pitanju.
Upravo ta logika "svi fajlovi na dohvat ruke" često zahteva mnogo više gimnastike. :)
Tipičan primer je iTunes i sinhronizacija muzike. Ljudima je i dalje lakše da prevlače pojedinačne pesme ili albume
u neki levi folder na memoriji telefona (a na Windowsu gde drag & drop još uvek ne radi kako treba je to noćna mora),
nego da kroz nekoliko klikova sinhronizuju muziku čak i bez kačenja telefona fizički, već preko wifi.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@Markoni

Upravo ovaj test i demonstrira ono o čemu pričamo. Nisu htc i samsung prespori(low budget android telefoni i jesu) ali jednostavno iphone radi brže kad hoćeš da okreneš neki broj ili otvoriš imenik i ikonice se tečnije skroluju i to se primećuje i to je svakako zasluga bolje optimizacije softvera sa kojom google muku muči i već je kupio par firmi za ko zna koliko para ne bi li taj problem rešio. Naravno opet kažem to ne znači da je iphone bolji nego jednostavno pominjem taj jedan detalj koji nekom može značiti više nekom manje.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa dobro, ja se nadam da cu sebi jednom priustiti iPhone. Ali najvise bih voleo da ga prvo koristim, lupam 5-6 dana, pa da vidim uopste da li bih se uklopio u to sto on (ne) nudi... :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bice valjda sad uz paket :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Juče sam malo čukao po IP6, ok je, očekivan kvalitet, dosta je drugačije urađen nego IP4 i IP5. iOS mi ne deluje mnogo drugačiji od prethodnika, nisam se udubljivao, ali sigurno ima dosta novih funkcija sudeći po onome što sam video. Taman sam pogledao i M8 i G3 i po finišu i obradi mi ne zaostaju mnogo za IP-om, ako uopšte i zaostaju. Naravno, ne zaostaju ni po ceni. Moram da pohvalim Apple support, zaista impresivno u odnosu na sve ostale tech support sa kojima sam imao posla. Nisam fan Apple-a i lično nikad ne bih kupio neki njihov proizvod, ali mi je apsolutno jasno zašto se ljudi kunu u njih i zašto su spremni da plate (nešto) više.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jel smem da pitam zasto nikada ne bi kupio njihov proizvod? :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Samo dva razloga - skupo mi je (napominjem - meni lično), a nije mi potreban tako skup telefon. Ja lično ne vidim scenario u kome bih dao 550+ evra za telefon. Ovo ne važi samo za IP, već za sve iz te kategorije.

Drugi razlog je što se ne slažem sa njihovim 'proprietary' iživljavanjima, kao što su posebni kablovi, posebni adateri, nemogućnost korišćenja dodatne opreme iz prošle generacije za sadašnju (backward compatibility, možda je drugačije sada). Kod svih je ovo prisutno, ali ovi ga preteraše. Ili nek za te pare daju sve kablove, sve adaptere itd. To važi i za ostale.

Da me ne razume neko pogrešno - telefon mi deluje dobro, košta koliko košta i treba da bude toliko. Razumem zašto bi ga neko kupio, isto kao što bih i ja kupio neku drugu skupu stvar za koju imam interesovanja. Telefoni više ne spadaju u to, iako me Nokia 930 privukla, pa sam odustao kad sam video kakve sve probleme mogu da imam, a tih 400 evra mi je isto tako delovalo preskupo za ono za šta mi je potreban telefon.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Uzeo sam malo pre Vip prepejd mobilni internet ali smo karticu i ubacio je u telefon. Kako da proverim stanje racuna na njoj tj koliko mo je MB jos ostalo. U uputstvu pise sa se posalje SMS sa ? na 1230 ali tu pise samo stanje racuna a ne koliko Mb je preostalo.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Imas aplikaciju "Moj VIP"
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Nece da radi probao sam to je izgleda samo za postpaid, ja sam uzeo pripejd. Registrovao sam se na vip ali nece u aplikaciji da prihvati
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Jbg, onda ne znam
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Mozda ce se pojaviti sa prvom uplatom. Posto sam tek danas aktivirao. Kupio sam samo prepejd internet karticu za 300 din i navodno dobio 300mb i u sms-u i u aplikaciji Moj Vip isto pise imate 0 din. na racunu vas besplatani internet istice 05.11.2014 nigde ne pise preostali saobracaj.
Imam Lenovo P780 telefon koji podrzava dve kartice koristim firmin broj vec 10 godina MTS ali na njoj nema net pa sam preko sekretarice ukljucio i net na tom broju 1GB po ceni od 480 din mesecno koji mi skinu svakog meseca od plate. Medjutim to je sve lepo funkcionisalo do poplave posle poplave MTS u Obrenovcu radi katastrofalno mnogo los signal a net da ne pricam muke zive zato sam i uzeo ovu karticu da mi sluzi samo za net posto vec ima dva sim slota, a ovaj MTS-ov ide sutra da odjavim.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Na drugom slotu mozda nemas net.Proveri u podesavanjima telefona.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

:glavomuzid: :glavomuzid:
U prvi slot koji je za 3g je ubacn VIP u drugi slot gde je 2g only je ubacen MTS
Vipov net mi za sada radi odlicno jedino sto ne mogu proverim koliko je ostalo preostalih MB ne pise u izvestaju samo stanje na racunu u dinarima.
Odgovori