Auto do 30.000e u CH
Re: Auto do 30.000e u CH
Bmw 6 je na platformi Bmw 5-ice,tako da jeste konkurent E klasi,samo sto je namerno napravljen da se razlikuje od Bmw-a 5,a Mercedes je ostavio da bude kupe od E klase,posto imaju CL...
Jednostavno,vise je razlicit od Bmw-a 5,ali to ne znaci da je zbog razlicitog izgleda enterijera i exterijera u drugoj klasi...
CLK je bio na patformi C klase,E kupe je na platformi E klase...
A5, Bmw 3 kupe i C klasa kupe su klasa ispod E klase kupea i Bmwa 6...
Jednostavno,vise je razlicit od Bmw-a 5,ali to ne znaci da je zbog razlicitog izgleda enterijera i exterijera u drugoj klasi...
CLK je bio na patformi C klase,E kupe je na platformi E klase...
A5, Bmw 3 kupe i C klasa kupe su klasa ispod E klase kupea i Bmwa 6...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ne ide to bas tako lako. Da ne govorim o pocetnoj ceni za E klasu od 40k evra i pocetnoj za BMW 6 od 75k evra. Ta 2 auta nisu konkurenti.
E kupe mu dodje kao neka medju klasa. Kao sto je i CLKa bio. Vise je bio E nego C iako je bio na platformi C-a, a glavni konkurenti su mu bili 3 kupe, A5. Ne moze se to porediti tako iskljucivo.
BMW 6 nema veze ni sa jednim od navedenih. On moze da se kolje sa CLSom (novi gran coupe) i SLom (cabrio), a i cenovno je tu negde izmedju.
BMW 6 nema veze ni sa jednim od navedenih. On moze da se kolje sa CLSom (novi gran coupe) i SLom (cabrio), a i cenovno je tu negde izmedju.
Za mene licno je serija 6 prilican promasaj BMW-a.
Stara 6ica E24 koja je bila na platforimi 7ice je bio model za respekt dok ovi novji (E63 i F13) nemaju bas puno smisla...
Stara 6ica E24 koja je bila na platforimi 7ice je bio model za respekt dok ovi novji (E63 i F13) nemaju bas puno smisla...
F13 ti se ne svidja, lele, ne slazem se nikako 

Laki021 napisao:F13 ti se ne svidja, lele, ne slazem se nikako

Aj sad nek neko kaze da misli da je ovo promasaj i da postanemo neprijatelji.
Ovo prosto mora svakom da obori vilicu
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
EDIT:
@Scuderia, gde nestade slika na koju sam se pozvao u ovom postu? Vrati je inace cu ispasti glup
Ovo prosto mora svakom da obori vilicu

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
EDIT:
@Scuderia, gde nestade slika na koju sam se pozvao u ovom postu? Vrati je inace cu ispasti glup

PA pazi,to sto je nesto skuplje, ne znaci da nije u istoj klasi...
E 350 i Bmw 640i imaju razliku u ceni od 20.000e... E je 53.000e,Bmw je 72.000e,dok je SL 350 96.000e...
Bmw 6 jeste luksuzniji,ali je i dalje konkurent E klasi kupe... Mozda dolazi sa opremom koja kod Mercedesa kosta 20.000e, ne znam...
Po ceni onda nije ni u klasi sa CLS-om,posto je CLS daleko jeftiniji...
Ali je CLS na platformi E klase i on jeste u klasi Bmw-a 6 grankupe i ako je dosta jeftiniji...
Onaj Bmw 6 cabrio na sajmu je imao sve zivo od opreme,bi-xenone,kozu, ogromnu dvd navigaciju i bila je cena osnovnog modela...
Bmw 730d i S 350 CDI kostaju 10.000e razlike u osnovi... Sa V8 motorom isto razlika oko 20.000e sa pocetnom opremom...
Po tvojoj logici IS nije u klasi sa Bmw-om 3 i C klasom... Ili bilo koji Lexus...
S klasa je 50.000e minimum skuplja od LS-a sa istom opremom i V8 motorom,a velika je verovatnoca da je i mnogo vise skuplja...
Pa su opet u istoj klasi.
Pazi,ja vise volim Bmw 6 jedno duplo i radije bih ga vozio bez trunke razmisljanja, ali je ovo neki moj pogled na stvari...
E 350 i Bmw 640i imaju razliku u ceni od 20.000e... E je 53.000e,Bmw je 72.000e,dok je SL 350 96.000e...
Bmw 6 jeste luksuzniji,ali je i dalje konkurent E klasi kupe... Mozda dolazi sa opremom koja kod Mercedesa kosta 20.000e, ne znam...
Po ceni onda nije ni u klasi sa CLS-om,posto je CLS daleko jeftiniji...
Ali je CLS na platformi E klase i on jeste u klasi Bmw-a 6 grankupe i ako je dosta jeftiniji...
Onaj Bmw 6 cabrio na sajmu je imao sve zivo od opreme,bi-xenone,kozu, ogromnu dvd navigaciju i bila je cena osnovnog modela...
Bmw 730d i S 350 CDI kostaju 10.000e razlike u osnovi... Sa V8 motorom isto razlika oko 20.000e sa pocetnom opremom...
Po tvojoj logici IS nije u klasi sa Bmw-om 3 i C klasom... Ili bilo koji Lexus...
S klasa je 50.000e minimum skuplja od LS-a sa istom opremom i V8 motorom,a velika je verovatnoca da je i mnogo vise skuplja...
Pa su opet u istoj klasi.
Pazi,ja vise volim Bmw 6 jedno duplo i radije bih ga vozio bez trunke razmisljanja, ali je ovo neki moj pogled na stvari...
Ne razumes ti moju logiku, a ovo sto si napisao i nije moja logika. Cena je jedan od faktora, postoji tu jos stvari. Smatram i dalje da se to ne moze tako grubo klasifikovati i da E kupe nije u klasi sa 6icom. Razlika od 10k evra na auto koji kosta 150000e nije nista, kao i razlika izmedju lexusa IS i c klase, ali razlika od 100% za modele kao sto ti kazes 'iste' klase nije zanemarljiva stvar. Oprema, motorizacija, imidz i jos neke stvari cine drugi deo price. 
@Laki, stavio sam sliku koja je zapravo render iako je razlika samo u par linijica pa sam je zato obrisao. Ali najlepsa mi je fotka za M6.

Inace mi smo u debelom offtopicu.

@Laki, stavio sam sliku koja je zapravo render iako je razlika samo u par linijica pa sam je zato obrisao. Ali najlepsa mi je fotka za M6.

Inace mi smo u debelom offtopicu.
Poslednja izmena od Scuderia u 18 Apr 2012, 00:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Auto do 30.000e u CH
Nisam rekao da mi se ne svidja nego da je glupo sto ga na silu (cenom) guraju u neku visu klasu.Laki021 napisao:F13 ti se ne svidja, lele, ne slazem se nikako
To bi isto bilo kao kad bi Mercedes isporucivao E kupe iskljucivo sa ful opremom i jakim motorima samo da bi mu dao na ekskluzivnosti.
Mercedes nema potrebe da radi takve stvari jer vec ima luksuzni kupe za razliku od BMWa.
Mislim da svi oni imaju svoje mesto na trzistu i opravdane cene. Pa mora nesto da ode i na imidz
Slicno je sa A5 i A4. Ista platforma, materijali, enterijer, a u stvari potpuno drugi auto. Motorizacija, oprema, dizajn, cena, utice na to da se ne zove A4 kupe, nego A5 i da 'to nije to'. Isto ce sad biti i sa BMW 4orkom (bivsa 3ojka kupe). Pa sad, ko zeli da plati nek plati 

Ehh,samo sto kod E klase i Bmw-a 6 nije razlika 100% u ceni,vec svega 30%...
Kod V8 modela 20% razlika u ceni... I to je pitanje opet koliko od toga ode jednostavno na to sto je Bmw 6 u standardu mnogo opremljeniji...
Kod S klase i LS-a moze da dogura i do 100%,dok kod ovih gore ne moze...
Ja ti kazem,to sto je jedan skuplji,ne pravi razliku u klasi...
Da ima nesto opipljivo u cemu je razlika,ok,ali nema...
Mozda je on duplo bolji automobil,ali je iste klase
Meni nije poenta da napljujem Bmw 6,posto mi je to jedan od omiljenih automobila...
Kod V8 modela 20% razlika u ceni... I to je pitanje opet koliko od toga ode jednostavno na to sto je Bmw 6 u standardu mnogo opremljeniji...
Kod S klase i LS-a moze da dogura i do 100%,dok kod ovih gore ne moze...
Ja ti kazem,to sto je jedan skuplji,ne pravi razliku u klasi...
Da ima nesto opipljivo u cemu je razlika,ok,ali nema...
Mozda je on duplo bolji automobil,ali je iste klase

Meni nije poenta da napljujem Bmw 6,posto mi je to jedan od omiljenih automobila...
Da sumiramo...
6ica je ista klasa kao i E kupe a opet ekskluzivnija (u osnovi jaki motori i bogata oprema) jer ne moze "svako" da je priusti.
6ica je ista klasa kao i E kupe a opet ekskluzivnija (u osnovi jaki motori i bogata oprema) jer ne moze "svako" da je priusti.
Poslednja izmena od Floyd u 18 Apr 2012, 01:22, izmenjeno 1 put ukupno.
To mozda vas dvojica, ja ne sumiram tako