Računari
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Računari
Nakon čišćenja kulera na laptopu ventilator se sad čuje kako bruji, kao da nešto nije dobro leglo. Pet puta sam ga rasturao, ali i dalje isto. Kad cooler nije u svom ležištu i upalim ga, on radi lepo. Ali kad ga stavim na svoje mesto, zašrafim na ploču i nju montiram, on se čuje. Nisam pametan šta da radim. Jel ima neko ideju? Kontam jedino da tražim drugi cooler. HP Pavilion dv6 je u pitanju.

Posetite www.garaza.rs !
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jel si probao da ga podmazes?
Da stoji vertikalno pa da ga rotiras, ovako to otpada.
Da stoji vertikalno pa da ga rotiras, ovako to otpada.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Mast za fine mehanizme, za lanac za bajs, za šivaću mašinu. Istrošila se malo osovina pa je u ekscentru, zato bruji. U ruci ne bruji jer ne prenosi vibraciju, tj vibrira u vazduhu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Probaću. Ako ne upali našao sam polovan za 10e na oglasima, tako da nije problem. Javiću šta sam uradio.
Posetite www.garaza.rs !
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Podmazi sa ovime sto ti Nidza kaze.
Probaj da li bruji kad je montiran a ti ga mrdnes malo prstom. Ako jeste tako, zaglavi mu i zalepi nesto da ga odupire o heatsink. Ovo je samo privremeno resenje, moze da potraje par meseci ili godinu dana, ali zveknuce svakako opet.
Probaj da li bruji kad je montiran a ti ga mrdnes malo prstom. Ako jeste tako, zaglavi mu i zalepi nesto da ga odupire o heatsink. Ovo je samo privremeno resenje, moze da potraje par meseci ili godinu dana, ali zveknuce svakako opet.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Stevo, davno nisam koristio word ali imao je skraćenice. Prvih par slova reči ili neke druge pa 'space'
Boringly average, but also perfect for school run mums
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Grafitna mast je najbolje rešenje, može turbinsko ulje ili ulje za šivaće mašine. Najbitnije ne sipati puno jer se prašina uvuče i napravi kontra-efekat.trojanac napisao:Nisam ga podmazivao. Ne znam šta je najbolje za to?
Širim haos!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Koliko god bilo "nepreporucljivo", ako imas WD40 pri ruci - radi posao savrseno.
Ali namensko ulje (vec navedeno iznad) je bolje.
Ali namensko ulje (vec navedeno iznad) je bolje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Da, znam za WD-40, njega sam prskao par puta u sličnim situacijama, ali sad nisam. Naći ću negde odgovarajuće ulje.
Posetite www.garaza.rs !
Svaki EVO ima fabrički bug, upravo se čeka update firmware-a zakazanog za 15.10.codemaker napisao:Pa jel' onda vredi uzeti taj EVO?
I koje su razlike između EVO i PRO?
Padne brzina čitanja opasno, za stare podatke. Imaš više o tome po netu.
http://www.anandtech.com/show/8550/sams ... on-the-way

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Sorry malopre sam imao problema sa quoteom...
Nisam stigao da detaljno gledam, ali vidim silne se tastature na netu izlomiše oko PRO vs EVO testova i benchmarkova. PRO ima najbolje brzine čitanja i upisa u benchmarkovima. E sad diskusije dalje idu u pravcu šta je u "realnom radu", a te diskusije nakon par poruka počinju da liče na naše o Mečki, BMW i Audiju.
Kao što si i ti rekao, za intenzivne upise/čitanja i RAID konfiguracije verovatno nema dileme.
Interesantno da im je na manjim kapacitetima, razlika u ceni jako mala, barem tamo preko.
Malo sam ispao iz toka sa hardverom, ali čini mi se da je bilo dosta primedbi na pouzdanost SSD-ova, što je paradoksalno i sve govori u prilog tome da bi trebali da su pouzdaniji. Moje trogodišnje lično iskustvo sa 80Gb Intelom 320 je fenomenalno iako sam pre instalacije morao da mu krpim firmware zbog nekog bug-a. Takođe malo mi je trebalo da se navknem da SSD-ove ne treba defragmentisati.
Edit: sad videh za bug sa Evo
Koliko sam ukapirao Samsungu modeli hijerarhijiski idu npr. 840 -> 840 EVO -> 840 PROsebekkg napisao:EVO ti je namenjen za manje zahtevne korisnike i one kojima ne treba prevelik upis (ali nije los ni malo).
PRO je novije generacije. Poseduje bolje flash chipove ima vece kozistentne brzine upisa. Moze se reci da je namenjen za intenzivnu upotrebu. Odlican kada bi se koristio za jako zahtevne aplikacije ili u raid varijanti.
EVO ce ti za peogramiranje zadovoljiti potrebe maksimalno. Ali pod uslovom da ti je magistrala 6gb/s.
Samsung 840 vs Samsung 840 PRO SSD Speed Test: http://youtu.be/1GuaQlCOzxg
Nisam stigao da detaljno gledam, ali vidim silne se tastature na netu izlomiše oko PRO vs EVO testova i benchmarkova. PRO ima najbolje brzine čitanja i upisa u benchmarkovima. E sad diskusije dalje idu u pravcu šta je u "realnom radu", a te diskusije nakon par poruka počinju da liče na naše o Mečki, BMW i Audiju.

Interesantno da im je na manjim kapacitetima, razlika u ceni jako mala, barem tamo preko.
Malo sam ispao iz toka sa hardverom, ali čini mi se da je bilo dosta primedbi na pouzdanost SSD-ova, što je paradoksalno i sve govori u prilog tome da bi trebali da su pouzdaniji. Moje trogodišnje lično iskustvo sa 80Gb Intelom 320 je fenomenalno iako sam pre instalacije morao da mu krpim firmware zbog nekog bug-a. Takođe malo mi je trebalo da se navknem da SSD-ove ne treba defragmentisati.

Edit: sad videh za bug sa Evo
Širim haos!
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
http://www.microsoft.com/eu/press-tools ... ndows.aspx
Ukratko, sa Windows 10 ispravljaju sve ono što su zabrljali sa Windows 8 te i dalje ne mogu da isprave ni sa service pack-om. Glavne stvari na koje su ljudi navikli su izbacili i sad sve polako vraćaju. To je ono što me nervira kod MS-a. Vista je bila promašaj u smislu da nije dobro razrađen sistem, a Win8 je kao koncept promašaj, što se vidi sada jer se vraćaju na stari koncept.
Ukratko, sa Windows 10 ispravljaju sve ono što su zabrljali sa Windows 8 te i dalje ne mogu da isprave ni sa service pack-om. Glavne stvari na koje su ljudi navikli su izbacili i sad sve polako vraćaju. To je ono što me nervira kod MS-a. Vista je bila promašaj u smislu da nije dobro razrađen sistem, a Win8 je kao koncept promašaj, što se vidi sada jer se vraćaju na stari koncept.
Posetite www.garaza.rs !
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Dacu ti ja ulje u spreju koje koristim u ordinaciji za "busilice". To je jedno od najcistijih i najboljih ulja, podmazuje male lezajeve u turbini ...trojanac napisao:Da, znam za WD-40, njega sam prskao par puta u sličnim situacijama, ali sad nisam. Naći ću negde odgovarajuće ulje.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja