M32 nije išao u nijednu Alfu stariju od 159, prema mojim informacijama. Može se naći i u MiTo i Đulijeti uparen sa 1.4 TBi.
Na slici je kvar kakav sam ja imao. Prvi simptomi su luft u menjaču i pomeranje ručice pri kretanju vozila, a zatim zvuk (zujanje) kada je auto u 5 i 6 brzini pri opterećenju menjača (ubrzavanje ili kočenje motorom). Sam deo nije skup, 30-40 evra, ali treba skinuti menjač (oko 80 eur kod mog majstora). Kod mene je urađen kompletan remont jer su generalno delovi za njega jeftini. Očekivan trošak sa rukama od 200 do 300€, što nije neki razlog za preterano nerviranje ako se desi ovaj peh. Ja sam bio pošteđen za ruke, jer je majstor prihvatio kao svoju odgovornost što nije primetio kvar prilikom zamene seta kvačila i zamajca.
Auto nije stao, tj dugo može da se vozi u ovakvom stanju, tako da je moguće isplanirati remont. Sa takvim menjačem sam stigao do Grčke i nazad.
Trebalo bi sad taj menjač da nadživi ostatak automobila. I dalje postoji tup zvuk kad se naglo pušta kvačilo, ali to im je "feature" nije "bug" u programerskom žargonu. Može i to da se reši, ali servisere boli uvo. Ručica je čvrsta, veoma precizna, gotovo bez bilo kakvog lufta i ne pomera se ni najmanje u toku vožnje.