Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos_kg »

Kad su takvi utisci sa S5, zamisli kakvi bi tek bili sa M8/G3/Z2 :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

steva_anya napisao:S5 je na prvu ruku - fantastican telefon.
Sve dalje sto pisem su subjektivni utisci .... Boje na ekranu "zivlje" nego na Lumia 925. Laksi od 925, nesto veci ekran. 925 mi je ergonomicnija. Fabricke tastature su bara-bara. Kameru jos nisam testirao. Spikerfon i zvuk kad se gleda video su bolji na S5. Sveukupna brzina - bara-bara, osim vibera koji tecno radi na S5, a na 925 zabode ili dugo otvara. Whatsapp isto radi. Blic i B92 app su bolje tj brze i preglednije za android nego wp8. E-mail app su bolje na Androidu.
Famozna Imdb app koja me je IZLUDJIVALA na 925 radi perfektno, novi filmovi se lako otvaraju, serovanje je uskladjeno sa svim i svacim.
Kad se kuca tekst, na S5 bolje radi edit i prepravka, lakse se "kursor" vrati na mesto za ispravljanje. Facebook mi je trazio neki mesendzer, pa sam i to instalirao, poruke na fb na 925 sam mogao preko same fb app. Kontakte sam prebacio po klipu iz milosevog posta, jos jednom hvala! :pivo:
Malo sam ja tvrdoglavo sa Arc S-a presao na WP, i ne kajem se, da nije ovih par aplikacija i da ima bolje uskladjeno serovanje i sl, zadrzao bi se dugo na 925. Opsti kvalitet izrade je na strani 925. Dizajn na strani 925, pogotovo kad nije crna.
Ova plava-tirkizna na S5 je super. I dobra je opcija sto se maska pozadi moze menjati, junajted kolors of beneFon! :)

edit* mozda tripujem ali mislim da na wifi-u brze radi S5 :zbunjen:

Sto lepo nisi uzeo HTC One M8 pa da i ove dve stvari na kraju (kvalitet izrade i dizajn) budu na strani novog telefona pa da znas da si uradio pravu bombu od prelaska?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Stevo, jedna od prvih aplikacija na windows fonu mi je bila messenger za fb. Isti taj kao na androidu, samo malcice lepsi. Viber mi ovi sa androida i iosa hvale, kazu da im je lepsi, a i meni je bio lepsi kada sam presao sa androida. Ni jednom mi nije zabo...

Za kursor se slazem, na windowsu, ako zelis u sred reci da ga stavis, mozes ili da ga prevuces sa kraja reci ili da drzis malo duze tamo gde zelis da ga stavis, dok je na androidu to brzi proces, samo kliknes gde zelis, i on ti stavi tu kursor, umesto da ti selektuje celu rec, kao na wp.
Mislim da je nerealno da ocekujes da ti dual core 925 i duplo skuplji i jaci S5, rade isto.

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Krenulo je... :)
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Laki021 napisao:
steva_anya napisao:S5 je na prvu ruku - fantastican telefon.
Sve dalje sto pisem su subjektivni utisci .... Boje na ekranu "zivlje" nego na Lumia 925. Laksi od 925, nesto veci ekran. 925 mi je ergonomicnija. Fabricke tastature su bara-bara. Kameru jos nisam testirao. Spikerfon i zvuk kad se gleda video su bolji na S5. Sveukupna brzina - bara-bara, osim vibera koji tecno radi na S5, a na 925 zabode ili dugo otvara. Whatsapp isto radi. Blic i B92 app su bolje tj brze i preglednije za android nego wp8. E-mail app su bolje na Androidu.
Famozna Imdb app koja me je IZLUDJIVALA na 925 radi perfektno, novi filmovi se lako otvaraju, serovanje je uskladjeno sa svim i svacim.
Kad se kuca tekst, na S5 bolje radi edit i prepravka, lakse se "kursor" vrati na mesto za ispravljanje. Facebook mi je trazio neki mesendzer, pa sam i to instalirao, poruke na fb na 925 sam mogao preko same fb app. Kontakte sam prebacio po klipu iz milosevog posta, jos jednom hvala! :pivo:
Malo sam ja tvrdoglavo sa Arc S-a presao na WP, i ne kajem se, da nije ovih par aplikacija i da ima bolje uskladjeno serovanje i sl, zadrzao bi se dugo na 925. Opsti kvalitet izrade je na strani 925. Dizajn na strani 925, pogotovo kad nije crna.
Ova plava-tirkizna na S5 je super. I dobra je opcija sto se maska pozadi moze menjati, junajted kolors of beneFon! :)

edit* mozda tripujem ali mislim da na wifi-u brze radi S5 :zbunjen:

Sto lepo nisi uzeo HTC One M8 pa da i ove dve stvari na kraju (kvalitet izrade i dizajn) budu na strani novog telefona pa da znas da si uradio pravu bombu od prelaska?
Ja sam mu ponudio Htc ,glatko me je odbio .. :ccc:
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Milos_kg napisao:Kad su takvi utisci sa S5, zamisli kakvi bi tek bili sa M8/G3/Z2 :)
Kao sto ne volim samo jednu marku automobila, tako ne volim ni samo jednu marku telefona, iako Hondu i Nokiju vise volim :)
Sony mi nije nesto, po vecini testova mu uvek nesto fali. I to kad se poredi sa drugim jakim Androidima.
Imao Arc S, dosta za sada.
Laki021 napisao: Sto lepo nisi uzeo HTC One M8 pa da i ove dve stvari na kraju (kvalitet izrade i dizajn) budu na strani novog telefona pa da znas da si uradio pravu bombu od prelaska?
Jedan od razloga je sto sam nov S5 platio 34000din :)
TheWickerMan napisao:Stevo, svaki S5 ima fabričku grešku , pitaću direktora pošto je on slao na servis pre neki dan
Nisam cuo ili procitao z fabricku gresku, osim od zetovih servisera da baterija "nabubri" pa naprvi problem.
Imam 2god garancije, za takve stvari ona sluzi. Inace sam pazljiv i obazriv prema aparatu i uopste tehnici.

@ half man: telefone uvek kupujem nove, a tvoj HTC One sem opisa i tvoje zelje za prodajom nisam video.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Milos_kg napisao:Krenulo je... :)
Sta je krenulo? Samo sam ga ispravio za stvari za koje nije u pravu i potvrdio one za koje jeste.
Naravno, uz dodatak da "meni" nije zabo Viber, da ne ispadne da sam rekao da mu ne verujem da je njemu zabadao :)
A pritom sam iskuliran, sto i nije vrhunac pristojnosti :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Viber hoće da mi zarcni ekran u sred razgovora i da ne može da se pokrene. Mislim da problem nije generalan, nego da ima neke veze sa S-View futrolom.

@Stevo, pusti ih, ja bih isto odabrao. Veoma mi se dopada što je telefon otporan. Da je u vreme kad nam je isticao ugovor sa Telenorom postojao S5, ne bih imao dilemu, ali ne žalim se ni na Note, odlično služi.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Xepoj87 napisao:Za kursor se slazem, na windowsu, ako zelis u sred reci da ga stavis, mozes ili da ga prevuces sa kraja reci ili da drzis malo duze tamo gde zelis da ga stavis, dok je na androidu to brzi proces, samo kliknes gde zelis, i on ti stavi tu kursor, umesto da ti selektuje celu rec, kao na wp.
Ova opcija na WP je stvarno bez veze. Jedino što je plus jeste što mi se kod Androida dešavalo da nikako ne mogu da namestim kursor između dva karaktera, dok na WP-u mogu pažljivo da ga 'vučem' na odgovarajuće mesto. Ali generalno u WP nije dobro rešen kursor, a i dalje nema mnogo opcija za manipulaciju tekstom (gomila aplikacija još uvek nema copy/paste mogućnost), uključujući i poznatije email aplikacije.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To zavisi do telefona do telefona, ne od operativnog sistema, bar kad je Android u pitanju. Ko se igra sa kuvanim ROM-ovima, i tu ima raznih varijanti na istom aparatu, tako da može da se skocka kako se kome sviđa.

Inače, fabrički na novijim Samsunzima je sasvim ok, pojavi se ona strelica ispod slova i namestiš je tačno gde treba.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

fq400 napisao:
Xepoj87 napisao:Za kursor se slazem, na windowsu, ako zelis u sred reci da ga stavis, mozes ili da ga prevuces sa kraja reci ili da drzis malo duze tamo gde zelis da ga stavis, dok je na androidu to brzi proces, samo kliknes gde zelis, i on ti stavi tu kursor, umesto da ti selektuje celu rec, kao na wp.
Ova opcija na WP je stvarno bez veze. Jedino što je plus jeste što mi se kod Androida dešavalo da nikako ne mogu da namestim kursor između dva karaktera, dok na WP-u mogu pažljivo da ga 'vučem' na odgovarajuće mesto. Ali generalno u WP nije dobro rešen kursor, a i dalje nema mnogo opcija za manipulaciju tekstom (gomila aplikacija još uvek nema copy/paste mogućnost), uključujući i poznatije email aplikacije.
Da, ali mi je bas dosta precizniji kursor na wp-u. Pricao mi drugar, to ke zato sto je tako graficki programiran, nesto paralelno, vektorski, munje, fore, ne secam se tacno :)

Sto se selektovanja tice, drzi duze na tekstu prst, pa onda opet brzo klikni na isti i selektovaces svuda sta zelis. Dakle, kao dupli klik, s tim sto je prvi klik duzi, moras da zadrzis malo.
Kao na androidu sto drzis za selekt, samo odmah posle toga kliknes jos jednom.
To je uradjeno da ne bi doslo do slucajnog i nezeljenog selektovanja teksta...
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

:kuku:

Ne mogu da verujem da je tako jednostavno... Šta sam sve radio ne bih li kopirao tekst iz mejla... :glavomuzid:

Hvala :doubleup:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

nidza napisao:Viber hoće da mi zarcni ekran u sred razgovora i da ne može da se pokrene. Mislim da problem nije generalan, nego da ima neke veze sa S-View futrolom.
Dešava se i meni a nemam S View... mada nisam primetio da se dešava posle zadnjeg update-a.
nidza napisao:Inače, fabrički na novijim Samsunzima je sasvim ok, pojavi se ona strelica ispod slova i namestiš je tačno gde treba.
Pa pitanju funkcionalnosti, TW je zaista kompletan... Hebe ga jedino to što se uspori i zaglupi s vremena na vreme.

Inače, ja se posle dužeg vremena vratio na Chrome. Mnogo je bolji od onog samsungovog krš pretraživača :doubleup:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

fq400 napisao::kuku:

Ne mogu da verujem da je tako jednostavno... Šta sam sve radio ne bih li kopirao tekst iz mejla... :glavomuzid:

Hvala :doubleup:
Eto, i od mene nekada ispadne neki koristan post :D
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Xepoj87 napisao:
Milos_kg napisao:Krenulo je... :)
Sta je krenulo?
WP ludilo (stvari koje nedostaju ili zivciraju) i povratak na Android. :)

EDIT: Ti si sledeci! :)
Odgovori