Kvalitet goriva u Srbiji?
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Kvalitet goriva u Srbiji?
Drugar mi prica da su zbog ucestalih problema na novim Pezoovim benzincima trazili pomoc iz centrale i da su dobili novi softver koji su jednom po jednom ucitavali kako bi se neko sa takvim motorom pojavio u servisu. Sve super i svi zadovoljni, a kada su se iz servisa raspitali kakve izmene su zapravo uradjene, dobili su odgovor da su dobili obican softver za Euro4. Prakticno spustili su motore sa Euro5 na Euro4, zbog naseg goriva. I ne samo naseg posto je isto uradjeno za ceo Balkan. Posle toga nikad problem. Toliko o gorivu.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Pre ce biti da je problem u pezou.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Pre ce biti da benzin koji placamo kao Euro 5 ima vise sumpora nego sto bi trebao da ima i Euro 4. Ako je revizija uradjena samo za Balkan, to nesto govori.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Ja samo znam da mi je nov Punto smrdeo k'o kaca kupusa na proleće 

Nije pezo jedini koji ima euro 5 benzince pa sa drugima nema problema. Da ne ulazim u to da li je zaista moguce softverski menjati na euro 4 i na sta se tu stvarno misli.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
PUG-u su na benzincima lambda sonde riknjavale ko dobar dan.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Iz glave TSI. Neko je pisao da mu je radjen remap na Jetiju bas zbog goriva koje nije na nivou zahteva motora. Podrhtavanje hladnog motora, isti simptoni kao na Pugu.ftj napisao:Nije pezo jedini koji ima euro 5 benzince pa sa drugima nema problema.
Sent from my HTC One V
pored nekih vauvau motora sa direktnim ubrizgavanjem problem su imali i fiatovi 1.4 t-jet od 150ks, dvojica kolega uzela bravo nov sa tim motorom cim se pojavio kod nas, obojici je podrhtavao, jedan je reklamirao i vratio auto. rekli su mu da cekaju novu mapu iz ita, poslali gorivo odavde da naprave mapu za njega...
TFSI u GTIu generalno vazi za osetljivije benzince. Ja sipam samo na NISu 98icu i nemam ama bas nikakav problem (pu pu pu)...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Isti problemi sa prvom generacijom 1.2 tsi su bili i u UK tako da ni tu lose gorivo ne pije vodu. U 99% slucajeva kad majstor za neki problem kaze da je zbog goriva, to nije zbog goriva.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Imao sam i ja podrhtavanje pri hladnom startu i reseno update-ovanjem softvera
Brzine idu u H-a !!!

To bi se jedino dali tačno utvrditi kada bi potrošili pet rezervoara goriva iz nemačke bez vibracija, a onda s povratkom na naše gorivo, ako se vrate vibracije, to je to onda.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Nema sta, ako su se problemi javljali povremeno kao kod Pezoa, logicno je da jeste povezano sa gorivom jer kvalitet goriva varira od pumpe do pumpe, od ture do ture. Ovako, stave mapu koja ne ferma kakvo je gorivo, a ekologiju ko sisa.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Koja tačno karakteristika goriva i koji parametar u radu, sa kog senzora?
TT
TT
i u SLO preporučeno je za peugeota da se sipa samo 100 oktana i aditiv za gorivo, jebiga izgleda da nigde nema dosta dobro gorivo za taj space shuttleSloba napisao:Drugar mi prica da su zbog ucestalih problema na novim Pezoovim benzincima trazili pomoc iz centrale i da su dobili novi softver koji su jednom po jednom ucitavali kako bi se neko sa takvim motorom pojavio u servisu. Sve super i svi zadovoljni, a kada su se iz servisa raspitali kakve izmene su zapravo uradjene, dobili su odgovor da su dobili obican softver za Euro4. Prakticno spustili su motore sa Euro5 na Euro4, zbog naseg goriva. I ne samo naseg posto je isto uradjeno za ceo Balkan. Posle toga nikad problem. Toliko o gorivu.
Sent from my HTC One V