Najudobniji nov auto do 15k
Re: Najudobniji nov auto do 15k
ikac
a kakav je preko rupa u odnosu na ceed? (osim krckanja)
a kakav je preko rupa u odnosu na ceed? (osim krckanja)
Mogu da poredim kia ceed mk1 i focus mk2b, i focus je absolutno bolji, iako je tvrdji, naprimer mazda 3 je več pretvrda i za moj ukus
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Meni se čini da `naginješ` ka novom ceed-u, po meni nećeš pogrešiti.
Iskreno ne naginjem, iz prostog razloga sto ga i moji matorci voze. Nekako mi totalno trulo da i ja uzmem isti auto. A sto je najgore oni su uzeli ceed bas na moj nagovor jer zaista smatram da je najbolja kombinacija ulozeno/dobijeno.
Najblizi sam focusu (novom, restyle koji stize krajem godine). A pitam za ovo poredjenje jer znam kakva je voznja u pro ceed mk1 i ceed mk2.
Nisam daleko ni od nekog sportage, ali to bi morao biti neki sa osnovnom opremom...
Najblizi sam focusu (novom, restyle koji stize krajem godine). A pitam za ovo poredjenje jer znam kakva je voznja u pro ceed mk1 i ceed mk2.
Nisam daleko ni od nekog sportage, ali to bi morao biti neki sa osnovnom opremom...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Najudobniji nov auto do 15k
Ajde to. Neo mi kaze drugar da novi s60 nije uopste udoban kako se ocekuje. Plus je skucen.
Vozi jednog poznatog pevaca sa njim i dosta je presao, ali ga menjaju zbog prostora i udobnosti.
Vozi jednog poznatog pevaca sa njim i dosta je presao, ali ga menjaju zbog prostora i udobnosti.
Focus se super vozi. To je verovatno nešto najbliže Alfi na volanu, ali meni se cini sa ti to nije bitan parametar.
Ja lično ne bih prelazio iz 159 u Focusa, pogotovo što ćeš verovatno morati i fino da doplatiš. Ne zvuči mi iz ijednog ugla kao dobar potez.
Tapatalk Pro
Ja lično ne bih prelazio iz 159 u Focusa, pogotovo što ćeš verovatno morati i fino da doplatiš. Ne zvuči mi iz ijednog ugla kao dobar potez.
Tapatalk Pro
Pa hajde da nabrojim, mada ovo nije tema za to
- pre svega, nov je auto, i nece imati nekih sitnica koja ce me opasno nervirati (razno razni zvukovi i slicno)
- pouzdanost, garancija
- benzinac, za mojih 5.5 km koliko prelazim do posla, dizel mi nikako ne odgovara
- potrosnja, racunao sam da dajem preko 100e mesecno na gorivo a ne prelazim puno kilometara. Potrosnja 10 mi je bas ono smor. Ocekujem od focusa do 7l po gradu (a kazu vozaci da je oko 6.2)
- registracija (alfa 38k, focus 18k)
- velicina, ipak mi d segment ne odgovara. Jednostavno limuzina varijanta znaci samo 40 cm gepeka koji strci a ne koristi mi nicemu, samo otezava manevrisanje
- teska mrcina...
- turbo rupa..
Ima sigurno jos nesto sto sam zaboravio...
- pre svega, nov je auto, i nece imati nekih sitnica koja ce me opasno nervirati (razno razni zvukovi i slicno)
- pouzdanost, garancija
- benzinac, za mojih 5.5 km koliko prelazim do posla, dizel mi nikako ne odgovara
- potrosnja, racunao sam da dajem preko 100e mesecno na gorivo a ne prelazim puno kilometara. Potrosnja 10 mi je bas ono smor. Ocekujem od focusa do 7l po gradu (a kazu vozaci da je oko 6.2)
- velicina, ipak mi d segment ne odgovara. Jednostavno limuzina varijanta znaci samo 40 cm gepeka koji strci a ne koristi mi nicemu, samo otezava manevrisanje
- teska mrcina...
- turbo rupa..
Ne razumem onda što si se zaletao u D uopšte? Izgubićeš lovu bezveze.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Jbg zaleteo sam se....a necu izgubiti pare...osim za gorivo 

Optimista.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Trebao si da poslusas nenad.fila koji ti je istu ovu pricu predvidjao pre nego sto si uzeo alfu.
Optimista ili ne, oglas si video, cenu takodje. Ako nisi video, cenu sam cak i podigao jer....
Za 4 dana koliko je auto u oglasima, tri potencijalna kupca su mu zvala, od toga dvojica su dosla gledala i provozala auto...
Mada tacno znam da sam sad sa ovim recima izbaksuzirao prodaju....
Za 4 dana koliko je auto u oglasima, tri potencijalna kupca su mu zvala, od toga dvojica su dosla gledala i provozala auto...
Mada tacno znam da sam sad sa ovim recima izbaksuzirao prodaju....
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Auuuu....Aj da ti srusim sneska:xxmarkoxx napisao:Pa hajde da nabrojim, mada ovo nije tema za to
- pouzdanost, garancija
- teska mrcina...
- turbo rupa..
- Ja kupio novog Focusa benzinca (jos je 1.6 atmo, jednostavan do bola). Menjao u garanciji ventilaciju celu jer je crkao zupcanik glavne klapne pa krcao. Dva puta cistio klapnu gasa za 40k km. Zimi se cuju homokineticki zglobovi i zadnji amortizeri. Lupkao prozor kad je malo otvoren, sam sredio. Lupkalo nesto u vratima, otpao visokotonac, sam sredio.
- Pouzdanost...ako te usere. Za garanciju ces se usreciti u Grand Motorsu, za njih nemam reci
- Vazi sto ce da ti trosi Focus 7 ako ti Alfa trosi 10
- Registracija je veca
- Kad skapiras da je Focus iste sirine ko Alfa, smorices se bez obzira sto je kraci
- Ok, Focus je laksi, i ide 12s do 100, ne ocekuj karting ubrzanja
- Nema turbo rupu, to stoji
Rakhil,
Pricam o 1.0 ecoboost koji ima jeftiniju registraciju, a i manju potrosnju.
Ima turbo rupu ali manju nego dizel.
Ujedno, ovde pricam o restyle modelu, za koga ocekujem da ce ispeglati sve te decije bolesti...
Pricam o 1.0 ecoboost koji ima jeftiniju registraciju, a i manju potrosnju.
Ima turbo rupu ali manju nego dizel.
Ujedno, ovde pricam o restyle modelu, za koga ocekujem da ce ispeglati sve te decije bolesti...
Za rupe sam subjektivan ner nikad Ceeda ne vozim kao sluzbenog fokusa preko neravnina.
Oba su dobra za rupe, cini mi se da je fokus nekako kvalitetniji tu, s tim sto se za Ceeda potresem a za Focusa ne.
Inace ceed me uvek pozdravi na rupi tandrkanjem table, tj necega ispod table.
Inace posle Aurisa i Ceeda, Fokus mi je nekako previse direktan za upravljanje, sto je verovatno dobro.
Oba su dobra za rupe, cini mi se da je fokus nekako kvalitetniji tu, s tim sto se za Ceeda potresem a za Focusa ne.
Inace ceed me uvek pozdravi na rupi tandrkanjem table, tj necega ispod table.
Inace posle Aurisa i Ceeda, Fokus mi je nekako previse direktan za upravljanje, sto je verovatno dobro.