Sandero Stepway vs. Megane Generation

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Sandero Stepway vs. Megane Generation

Post od swemir »

Što bivši banovan? Nisam u toku

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

E moj ti, banovan je pre godinu dana :)

Gledao bih maksimalno da izbegnem Generation, Classic i sve varijacije na temu. Ne kazem da je pravilo, ali radije bih "original".
U ovom slucaju, kad je iznos na granici, gledao bih klasu ispod sa boljim motorom/opremom. Nisu ni kola B segmenta mala, pa da to predstavlja ne znam kakav problem.

Neka Fiesta ili Fabia mislim da bi zavrsile posao.
mitar1978
Reactions:
Pridružio se: 07 Jul 2014, 14:34

Post od mitar1978 »

sta znaci banovati i koji je razlog za to?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zabranjen mu je pristup na forum.
Razlozi su mnogi, a uglavnom se nalaze u nepostovanju pravilnika foruma
djomla1977
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2014, 12:48

Post od djomla1977 »

Vidim da po mom pitanju ima dosta misljenja i to razlicitih, sto je naravno dobro. U pitanju nije mala lova ,tako da situaciju treba sagledati iz vise uglova. Ja bih se, licno, ipak zadrzao na dilemi iz naslova posta i ne bih dalje sirio opcije tako da bi me u tom okviru zanimalo i vase misljenje ili iskustvo. Jos jednom hvala svima. :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Po meni je dilama iz naslova šta je manje loše.

Dacia koja nije pocinkovana sa motorom koji lepo ide, ali mu fali cilindar i podložniji je skupim kvarovima ili kvazi Megan koji je mix svega i svačega sa proverenim motorom. Ti si taj koji mora da preseče jer ti i plaćaš.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ili npr i30 za 10i kusur 'iljada evra a sve ima...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Djomla, jel si procitao temu o Meganu?
djomla1977
Reactions:

Post od djomla1977 »

Kuzmanovic napisao:Djomla, jel si procitao temu o Meganu?
jesam, covek se izuzetno pedantno odnosio prema automobilu, mozda i previse :) rekao bih da je, kao vlasnik dao objektivnu sliku, da je sagledao sve prednosti i nedostatke. kad budem stigao, otici cu do renaulta da zakazem probnu voznju megana generation. prenosim utiske u svakom slucaju.
xxmarkoxx
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2014, 10:23

Post od xxmarkoxx »

Ovako na keca, bez mnogo razmisljanja, uzeo bih megana. Pre svega reno "znak" je mnogo prijatniji nego dacia.

A onda, pokrenem usnule vijuge, i setim se da je taj megane made in turkey. To i nije toliko negativno, ali sama cinjenica da sam uzeo auto sa "socijalnim" elementima bi me ubio u pojam. Jos ako pored mene na semafor stane megane made in france, bas bih se upucao.

Onda bih ipak pre uzeo sandero. Bar je izvorni.

No neko lepo rece, ovde biras sta je manje lose, sto samo po sebi unistava kupovinu novog automobila.

OFF: (uz izvinjenje jer si rekao da ne razmisljas dalje od ova dva modela) ali ja bih prvo uzeo nekog Ford Fiesta. Cak i Kia Rio dolazi u obzir.
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

djomla1977 napisao:. Sama dacia daje beskamatni kredit na iznos do 5000 evra na 36 meseci, a ako se uzme njihovo finasiranje i garancija ide na 7 god.
U prodajnom salonu Renault-a, odmah pored, daju simpaticnu ponudu za megan generation 1.6 16v (110 ks) za 10.990 evrica uz beskamatni kredit na 8 godina i produzenu garanciju na 5 godina ili 100.000km (doplata za esp, koji je u daciji standard, je oko 400e, ostala oprema je tu manje-vise slicna s tim da megan ima diskove pozadi)
Mislim da je ovo boldirano ključno, pa se ne gledaju drugi modeli.
Never Say Never Again
djomla1977
Reactions:

Post od djomla1977 »

Koliko vidim na forumu vlada vecinsko misljenje da se i stepway i generation smatraju za poluproizvode. Bas kako neko rece da bi se generation pravio pod znakom dacia-e kada bi rumuni pravili automobil C klase. Naravno da bi svako od nas zeleo da vozi najbolji moguci auto, ali zelje su jedno, a realne mogucnosti nesto sasvim drugo. Granica mog finansijskog zaduzivanja je max 11-11.5k evrica (podrazumeva se prodaja starog automobila i dodatak razlike iz kredita). Paja napisa da za 11k ne moze da se kupi krsten auto C segmenta, sto i jeste cinjenica. Za ljude koji su u slicjoj situaciji proizvodjaci u ovom segmentu i prave razne klasike, generatione, pa cak i nove low cost brendove i sta ti ja znam...pa ako prodje,prodje. S obzirom da ih prodaju i dalje, znaci da ovi modeli negde imaju prodju. Licno nisam gadljiv na takve modele i mislim da se ne bih ubio da vozim turcina a da na semaforu pored stane cistokrvni francuz kako je to opisao xxmarkoxx, ali to sam opet ja :) Sad zasto vas ovoliko davim? :zbunjen:
Svratio sam do jednog prodajnog salona renaulta. Malo sam se raspitiva i zagledao generation. Probna voznja nije mogla da se odradi, te mora da se zakaze, te nemamom benzinski motor na voznju, te ovo te ono. Nije ni bitno,provozacu ga drugom prilikom. Generation deluje sasvim prihvatljivo (nema spora da je megan bolji). U odnosu na stepway-a deluje daleko ozbiljnije sto po izgledu sto po kvalitetu plastike i materijala u kabini. Postoje neke razlike u odmosu ma Musu koga je bivsi forumas ovde predstavio. Brzinomer je digitalni, komadna tabla nije u 2 boje, a i audio uredjaj izgleda drugacije. Svi novoporuceni modeli imaju ESP u osnovnoj opremi (mada rekose da u salonu imaj trenutno samo stare bez ESP-a) bez povecanja cene. Cena modela u beloj boji sa svim drangulijama (bez koznog volana doduse, uz podesavanje samo po visini) ukljucujuci ABS/BAS/ESP, board comp, tempomat, prednje maglenke, srednji naslon za ruke, bluetooth handsfree, cd/mp3 vazdusne jastuke i zavese uz garanciju od 5 godina iznosi 11.344 evrica. Cini mi se da je cifra vrlo prihvatljiva. Mislim da bi u toj opremi, za slicnu lovu, i neki krsteni B segment morao da se nategne...Toliko za sad, izvinjavam se na dugackom postu, ne zamerite :pardon:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Sandero Stepway vs. Megane Generation

Post od Ivan »

Novi Polo 1.2tsi comfortline?
Ubedljivo najbolji auto od ponudjenih, sad je neka akcija cini mi se 12k za kes, 11k preko porsche lizinga

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
xxmarkoxx
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2014, 10:23

Post od xxmarkoxx »

Zar se neces stalno pitati na cemu su sve stedeli u materijalima i delovima (osim u ceni rada) kad je razlika izmedju tur i fra tolika?
djomla1977
Reactions:

Post od djomla1977 »

xxmarkoxx napisao:Zar se neces stalno pitati na cemu su sve stedeli u materijalima i delovima (osim u ceni rada) kad je razlika izmedju tur i fra tolika?
Sigurno necu uspeti da dodjem do informacija koje su aposloutno sve razlike izmedju turcina i francuza, ali ako se svodi na to da su unutra nesto losiji materijali, da je menjac ima 5 umesto 6 brzina, da se volan podesava samo po visini ,da sedista nemaju lumbalno podesavanje i da su manje udobna, da je plastika u kabini losija, da je rezervni tocak ispod poda, da je karoserija varena iz delova, da je podvozije mix delova clia i megana 2 mislim da bih s tim mogao da zivim. Ako automobil bez nekih kapitalnih kvarova izgura garantni rok od 5 i jos 2 godine pride, ja sam zadovoljan :D Mozda i gresim, ali to je samo moje misljenje.
U principu sa kupovinom ne zurim, tako da cu i nakon probne voznje generationa ostaviti sebi malo vremena za donosenje odluke.
Odgovori