Zimske gume - da ili ne?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
Gde je DW.

Re: Zimske gume - da ili ne?
Dag sta preporucujes za zimsku gumu?
Prezadovoljan sam sa continentalom, najvise sam njihovih modela i poderao. Sve sto sam experimentisao, pogotovo sa kleber je meni bio promasaj. Tako da dolazi u obzir samo premium guma, jer mi se isplati i zbog kvaliteta i zbog duzine trajanja. Kleber mi je vec sledece godine posle nekih 30-35,000 bio nekako plastican. Continental star nekoliko godina je bio bolji od njega.
Dimenzija 205/55R16 91V
Ne mora mozda V indeks, moze i H, mada su mi sve do sad bile V, mozda sam zato i bio zadovoljan. Uvek uzmem za jedan broj veci brzinski indeks. Mada mislim da je i iz fabrike dosla na V indeksu. Koliko je razlika u ceni?
Mani price, neces ti zimi brzo voziti
Edit: evo ova deluje OK
Prezadovoljan sam sa continentalom, najvise sam njihovih modela i poderao. Sve sto sam experimentisao, pogotovo sa kleber je meni bio promasaj. Tako da dolazi u obzir samo premium guma, jer mi se isplati i zbog kvaliteta i zbog duzine trajanja. Kleber mi je vec sledece godine posle nekih 30-35,000 bio nekako plastican. Continental star nekoliko godina je bio bolji od njega.
Dimenzija 205/55R16 91V
Ne mora mozda V indeks, moze i H, mada su mi sve do sad bile V, mozda sam zato i bio zadovoljan. Uvek uzmem za jedan broj veci brzinski indeks. Mada mislim da je i iz fabrike dosla na V indeksu. Koliko je razlika u ceni?

Ta je sigurno dobra
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nemam ja nista sa ovim, ja moje Michelinke vozim s uzivanjem po snegu 

Brzine idu u H-a !!!

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
nikaragva napisao:Dag sta preporucujes za zimsku gumu?
Dimenzija 205/55R16 91V
Pisalo se vec o toj gumi. Uglavnom na sve strane samo se pozitivno o njoj prica. Ja je imam, i prezadovoljan sam, jedva cekam da predjem na zimske, ove letnje su mi pri kraju.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Evo iznenađenja, Semperit među zelenim na testu.
Evo iznenađenja, Semperit među zelenim na testu.
Dobro, resio sam dilemu. Jos samo da vidim cenu 
Nidzo, Semperit je meni uvek bio ok guma. Neka vozila koja sam vozio su imala semperit i uniroyal. I te gume su mi bolje od svega ostalog u tom segmentu, tipa barum, kleber, ..., bolje su mi od nekih zvucnijih imena, kao sto je pireli.
Cak taj semperit ima slicnu saru kao ts850.

Nidzo, Semperit je meni uvek bio ok guma. Neka vozila koja sam vozio su imala semperit i uniroyal. I te gume su mi bolje od svega ostalog u tom segmentu, tipa barum, kleber, ..., bolje su mi od nekih zvucnijih imena, kao sto je pireli.
Nije ni čudo kad je u vlasništvu Continentala. Oni su im broj 2 brend, odmah posle Continentala, Barum je klasu ispod.
- dag81
- Kontakt:
Nikaragva, ja bih da stavljam sebi Dunlop 3D dosta traje i odlicna je za voznju. Mana bucnija pri kocenju 40-20km/h, ali rekoh vec ozgleda da i nije jer je A4 brundavii.
Druga preporuka cena kvalitet Hankook w310 ako budes brz(trenutno ih imam ali veleprodaje ugl dovlace w442) ili W442.
V u zimskoj ces platiti papreno a to ti nije potrebno veruj. 3D se pravi u T, w310u H, w442 T.
To bi bio moj izbor da sebi stavljam 205/55 16 a zasnovan je na kvalitetu i ceni.
4D je odlican ali nema voznju 3D, iako je tisi i udobniji, ali i krace traje.
P.S. Posle 3D garantujem da ce ti biti najbolja guma do sad sto si vozio.
Druga preporuka cena kvalitet Hankook w310 ako budes brz(trenutno ih imam ali veleprodaje ugl dovlace w442) ili W442.
V u zimskoj ces platiti papreno a to ti nije potrebno veruj. 3D se pravi u T, w310u H, w442 T.
To bi bio moj izbor da sebi stavljam 205/55 16 a zasnovan je na kvalitetu i ceni.
4D je odlican ali nema voznju 3D, iako je tisi i udobniji, ali i krace traje.
P.S. Posle 3D garantujem da ce ti biti najbolja guma do sad sto si vozio.
hah, ista dimenzija koja i meni treba 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Semperit je dve klase iznad Baruma u Conti gami.nikaragva napisao:Dobro, resio sam dilemu. Jos samo da vidim cenu
1. Conti
2. Semperit
3. Uniroyal
4. Barum
Barum je najbolji!

- dag81
- Kontakt:
Jasta al zavisi odakle se gleda.

wintera zakon tigar
Samo ti vozi Wintere. Limari će biti srećni.