xxmarkoxx napisao:Ti pricas o standardu za motor, i on jeste ispunjen sigurno. Ja pricam ovde o pratecim elementima, koji neku jesu isti kao org ali dobar deo i nije. I auto ni ne izgleda isto iznutra.
Sto se tice pouzdanosti, da li i sam verujes u price da taj auto za prodaju u trecem svetu moze biti u bilo kom pogledu pouzdaniji i bolji od origin one?
Nigde nisam pomenuo motor. Nije prica o tome vec o vozilu.
Euro norme se ne odnose samo na jedan deo, motor, vec na celo vozilo. To je citav niz tehnickih standarda. Jedan od tih standarda je recimo ESP bez kojeg se ne moze registrovati novi auto u Evropi. Dakle, obavezan deo konstrukcije vczila.
Sto se tice pouzdanosti ne verujem u price nego znam uzivo iz prakse na dvocifrenom broju primera. Da, moze boti bolji, pouzdaniji, izdrzljiviji a to jeste takodje original. Nije nikakav fals lazni auto iz neke tajne garaze nego original samo sto je pravljen robusnije da zadovolji teze uslove ekspolatacije.
Ono sto ti zoves original je kvarljivije, to sam video posebno za francuske proizvodjace, isto sam video i za Mercedes.
Za razliku Honda, Tojota, VW sam video da su im ti kako kazes neoriginal modeli pouzdaniji i bolji.
NIkakve price, video uzivo a i sada imam jedan takav model za treci svet (volvo je Jugoslaviju svrstavao u treci svet, auto kupljen ovde kao novi, Overseas model po broju sasije sa nekim izmenama konstrukcije u odnosu na evropskli model).
VW Pasat za treci svet, Santana, je daleko pouzdaniji od VW Pasata za prvi svet, ima bitno kvaliteniji materijal izrade ali ima losiji interijer.
Znam za 2 konkretna primera, jedan oko 650.000km drugi oko 180.000km.
Ovaj prvi je koriscen na gradilistu hidrocentrale i uglavnom nije vidjao asfalt.Ovaj drugi sam imao, vozio 3 i po godine i znam istoriju od nultog kilometra.
Za taj Megan ne znam, ako kazes da je toliko degradirana verzija onda verovatno tu ponudu Renoa treba bolje prouciti.