Sport
Re: Sport
Džaba to kačiš. Sve je to posle provokacije.
Počelo je glumatanjem, valjda čekajući dron, onda skaknjem na našeg igrača i otimanjem zastave pa bežanjem sa njom dalje. Žal ostaje samo zbog huligana koji bi bolje bilo da ih nema.
Tapatalk Pro
Počelo je glumatanjem, valjda čekajući dron, onda skaknjem na našeg igrača i otimanjem zastave pa bežanjem sa njom dalje. Žal ostaje samo zbog huligana koji bi bolje bilo da ih nema.
Tapatalk Pro
UEFA se izjasnila: FSS pod istragom po pet tačaka, Albancima preti poraz zbog odbijanja da nastave meč
O eventualnim kaznama za nerede na meču između Srbije i Albanije odlučivaće Uefino telo za Kontrolu, etiku i disciplinu 23. oktobra
Evropska "kuća fudbala" konačno se izjasnila povodom „greha“ učinjenih tokom nereda nastalih na jučerašnjem duelu kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije. Sve u svemu, naš Savez je odgovoran po pet, a albanski po dve tačke.
Protiv FSS-a je pokrenut disciplinski postupak po sledećim tačkama: paljenje i bacanje pirotehnike, nemiri na tribinama, ulazak navijača na teren, loša organizacija i korišćenje laserа. Ipak, zanimljivije je da će FS Albanije disciplinski odgovarati za odbijanje da se nastavi meč i isticanje zabranjenih parola. Naravno, to znači da Albanci zaista nisu hteli više da igraju, kao što se i naslućivalo, što bi značilo da bi po pravilima UEFA Srbija trebalo da dobije par-forfe sa 3:0. Za sada, takođe ništa ne indicira da će bilo ko od fudbalera biti pod istragom.
UEFA telo za Kontrolu, etiku i disciplinu pozabaviće se ovim, verujemo veoma zamršenim predmetom u idući četvrtak, 23. oktobra.
http://www.mozzartsport.com/vesti/uefa- ... -mec/86931
O eventualnim kaznama za nerede na meču između Srbije i Albanije odlučivaće Uefino telo za Kontrolu, etiku i disciplinu 23. oktobra
Evropska "kuća fudbala" konačno se izjasnila povodom „greha“ učinjenih tokom nereda nastalih na jučerašnjem duelu kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije. Sve u svemu, naš Savez je odgovoran po pet, a albanski po dve tačke.
Protiv FSS-a je pokrenut disciplinski postupak po sledećim tačkama: paljenje i bacanje pirotehnike, nemiri na tribinama, ulazak navijača na teren, loša organizacija i korišćenje laserа. Ipak, zanimljivije je da će FS Albanije disciplinski odgovarati za odbijanje da se nastavi meč i isticanje zabranjenih parola. Naravno, to znači da Albanci zaista nisu hteli više da igraju, kao što se i naslućivalo, što bi značilo da bi po pravilima UEFA Srbija trebalo da dobije par-forfe sa 3:0. Za sada, takođe ništa ne indicira da će bilo ko od fudbalera biti pod istragom.
UEFA telo za Kontrolu, etiku i disciplinu pozabaviće se ovim, verujemo veoma zamršenim predmetom u idući četvrtak, 23. oktobra.
http://www.mozzartsport.com/vesti/uefa- ... -mec/86931
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ovi ce odbijanje da nastave igru pravdati time da se nisu osecali bezbedno sto nije da nema osnova. Ni to sto ce za odluku trebati vise od nedelju dana nije dobro jer ce, siguran sam, biti pritisaka i lobiranja. Davnih dana su uvukli u Belu kucu, UEFA je smouk of pusi. Albanci su to. Nadam se da nista nisam u pravu.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Milos KgMilos_kg napisao:Nek i dobiju 3:0, nek nas i kazne izbacivanjem iz takmicenja, kao i novcano. To je trenutno najmanji problem koji treba da nas plasi.
Mene vise brine namera albanaca da privuku medijsku paznju na sebe, a kad god su to radili, nikad nije ispadalo na dobro, vrlo promisljeno sve rade. Ustvari ne rade oni, oni su samo marionete, mnogo veci i jaci iz pozadine to servira. Traze povod za neka nova desavanja koja ce da im idu u korist. Kad krenu da peckaju, peckaju do kraja. Za nas je u ovom trenutku najbolje da se strasti smire u sto kracem mogucem roku.
Verujem da su namerno stavljeni u istu grupu sa nama, verujem da je i namerno izabrano ovo kolo da mi budemo domacini, i verujem da je sve ovo jedna velika zavera.

Isto razmisljam, nesto se sprema, a sta je u pitanju videcemo uskoro. Na isti kalup sve ide...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Sport
Da ih fudbal zanima ne bi odradili ovakvu provokaciju i ponizenje.
A to da li bi bili bezbedni je njihov problem, oni su inicirali incident.
Sto se tice drota to niko nije mogao da predvidi i spreci osim ako nije odleteo sa tribina.
Poenta je da su uspeli u nameri da nam se po**ru, nazalost.
A to da li bi bili bezbedni je njihov problem, oni su inicirali incident.
Sto se tice drota to niko nije mogao da predvidi i spreci osim ako nije odleteo sa tribina.
Poenta je da su uspeli u nameri da nam se po**ru, nazalost.
I ja verujem da je sve ovo zavera, takodje verujem da sve to nije slucajno, verujem da Albanci nisu dovoljno inteligentni i pametni da ovo sami izreziraju, vec im je neko sve ovo dobro pripremio i rekao "Evo, zavrsite posao", kao sto je svojevremeno radjeno sa "Rackom", "Srebrenicom" i slicno.
Ali me ni najmanje ne plase ni Albanci, ni strani centri moci. Plase me Srbija i srpske vlasti koje ne rade za interes Srbije i srpskog naroda, vec za neke tudje,a sasvim licne interese.
Uostalom, praksa utemeljena poslednjih stotinak godina.
A sto se tice Uefinog izvestaja, sve mi ovo sto sam u startu procitao deluje previse maliciozno jer u prvi plan isticu "greske" Srbije u pet tacaka, a onda sasvim stidljivo na kraju price govore kako ipak "ni Albanija nije bas nevina".
Sumnjam da ce odluka biti povoljna po nas, ali daj Boze da gresim.
Ali me ni najmanje ne plase ni Albanci, ni strani centri moci. Plase me Srbija i srpske vlasti koje ne rade za interes Srbije i srpskog naroda, vec za neke tudje,a sasvim licne interese.

A sto se tice Uefinog izvestaja, sve mi ovo sto sam u startu procitao deluje previse maliciozno jer u prvi plan isticu "greske" Srbije u pet tacaka, a onda sasvim stidljivo na kraju price govore kako ipak "ni Albanija nije bas nevina".
Sumnjam da ce odluka biti povoljna po nas, ali daj Boze da gresim.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Daj boze da si u pravu, ali skeptican sam. Ovo je upravo sta nas nekoliko tupimo danas, nije nam trebalo da se namestimo stoci da nas jebe. Ne kazem da smo mogli da otrpimo provokaciju, ali sa upadom navijaca i napadom kod tunela smo dali osnov da nas jebu, to nam je sto nam je.
I meni je cela prica sumnjiva, ima tu vise od fudbala. Sleduje nam neka destabilizacija garant...
I meni je cela prica sumnjiva, ima tu vise od fudbala. Sleduje nam neka destabilizacija garant...

BEOGRAD - Evropska fudbalska unija (UEFA) još nije saopštila kada je moguće očekivati epilog prekinute utakmice između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali je gotovo izvesno da su moguća samo četiri scenarija.
Prva mogućnost je da UEFA, ukoliko se utvrdi da Albanci snose krivicu za incidente, dodeli pobedu Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali i u suprotnom slučaju da trijumf za "zelenim stolom" pripiše gostima u slučaju da se utvrdi da je Srbija, kao domaćin odgovorna za incidente.
Treća varijanta je da se meč odigra na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti određen, sa ili bez publike, dok je poslednja četvrta opcija da se utakmica ponovi u Beogradu, ali pred praznim tribinama.
Uz sve navedene mogućnosti UEFA može da odredi i novčane kazne, koje redovno idu uz incidente kao što je bio na stadionu Partizana.
Ključna stavka u ovom slučaju biće izveštaj delegata utakmcice Harija Bina iz Holandije, ali i specijalnog izveštača UEFA.
Povoljna okolnost po Srbiju je što je istekla dvogodišnja uslovna kazna, koju je imala zbog incidenata u Đenovi na meču protiv Italije.
Takođe, na ruku Srbiji ide i član 14 Disciplinskog pravilnika UEFA, u kojem stoji da je "zabranjena politička propaganda i bilo koje izražavanje sličnih stavova", a upravo je zastava tzv. Velike Albanije inicirala incidente na stadionu Partizana.
Srbija kao domaćin i organizator utakmice će odgovarati zbog utrčavanja navijaca na teren, paljenja baklji i ubacivanja tvrdih predmeta.
Maravić: Očekujem oštru kaznu za Albaniju
Dugogodišnji funkcioner Evropske fudbalske unije (UEFA) Dušan Maravić rekao je danas da očekuje oštru kaznu za reprezentaciju Albanije, jer je smišljeno došla u Beograd da napravi incident.
Maravić smatra da bi u tom slučaju utakmica trebalo da bude registrovana službenim rezultatom 3:0 za Srbiju.
"Ovo je teška politička provokacija, do sada neviđena u istoriji evropskog fudbala, doći i uraditi tako nešto u gostima prevazilazi sve moguće mere. To je politička stvar i moraće da bude sankcionisana, nadam se sa 3:0 u korist naše reprezentacije, jer su smišljeno išli da organizuje sve ono", rekao je Maravić.
On je dodao da je domaćin uradio sve kako bi utakmica prošla bez incidenata.
"Sa naše strane je urađeno sve da nikome ne fali dlaka sa glave. Biće i tu kazni, bačeno je nekoliko petardi, uletelo je nekoliko navijača u teren, ali to može da se razume, posle svega što se desilo. Imam utisak da su ovde uvučeni svetski političari. Albanci su se pokazali perfidni i pokvareni, kakvi su uvek i bili. Zloupotrebili su dobrotu i gostoprimistvo Srba", rekao je Maravić.
Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nije mogao da kaže kada bi UEFA mogla da donese zvaničnu odluku.
"Teško je reći, već pet godina nisam u tom telu i preko medija pratim šta se dešava. Čelnici UEFA će imati sve relavantne podatke već danas, tu će biti televizijski snimci i dodatni izveštaji svih organa. Nadam se pravičnoj odluci iz Niona", poručio je Maravić.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Masina je krenula! Upravo sam gledao "World sport" na CNN-u i uglavnom se pricalo o uletanju nasih na teren, davali su izjavu albanskog igraca..., sve u svemu, ni rec osude nije upucene provokaciji sa zastavom, vec su samo opisali sta ona predstavlja...
Sto se tice navijaca, ovakav epilog je najbolji moguci u odnosu na ono sto se moglo dogoditi. Ni sam ne znam kako su ljudi iskulirali, jer sam licno ocekivao totalnu invaziju na teren. Represija i zakon su ocigledno ucinili svoje, jer da se ovo dogodilo pre 7-8 godina ili ranije, bilo bi mrtvih. Da ne budem pogresno shvacen, ne prizivam to, vec samo iznosim fakte...
p.s. Isto tako bih molio, posto se u pojedinim komentarima to moglo naslutiti, da se ne osudjuje po automatizmu ceo navijacki korpus, vec da se to cini po "zasluzi". Neki, a to vazi i za vecinsku populaciju Srbije, svakog navijaca posmatraju kroz lik Ice Bogdanova. A nije tako...
Sto se tice navijaca, ovakav epilog je najbolji moguci u odnosu na ono sto se moglo dogoditi. Ni sam ne znam kako su ljudi iskulirali, jer sam licno ocekivao totalnu invaziju na teren. Represija i zakon su ocigledno ucinili svoje, jer da se ovo dogodilo pre 7-8 godina ili ranije, bilo bi mrtvih. Da ne budem pogresno shvacen, ne prizivam to, vec samo iznosim fakte...
p.s. Isto tako bih molio, posto se u pojedinim komentarima to moglo naslutiti, da se ne osudjuje po automatizmu ceo navijacki korpus, vec da se to cini po "zasluzi". Neki, a to vazi i za vecinsku populaciju Srbije, svakog navijaca posmatraju kroz lik Ice Bogdanova. A nije tako...
Dobro napisano.
Kako se sleže situacija sve sam sigurniji da smo sasvim dobro izašli iz svega, tj da su očekivali mnogo goru reakciju navijača.
CNN bi izrežirao svoju priču. Malo talasaju da bi manja minutaža bila o Putinu. Isto radi i naša aktuelna vlast kad se neka bitna tema dogodi, izvuku neku teoriju zavere iz rukava.
Tapatalk Pro
Kako se sleže situacija sve sam sigurniji da smo sasvim dobro izašli iz svega, tj da su očekivali mnogo goru reakciju navijača.
CNN bi izrežirao svoju priču. Malo talasaju da bi manja minutaža bila o Putinu. Isto radi i naša aktuelna vlast kad se neka bitna tema dogodi, izvuku neku teoriju zavere iz rukava.
Tapatalk Pro