Renault Laguna 1.8 16 v
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Re: Renault Laguna 1.8 16 v
Nemaju plivajuci.
A ovo za odrzavanje si sigurno cuo od onih sto kazu da se delovi za golfa kupuju na trafici
I ne, ne kazem da je reno jeftin za odrzavanje, niti kazem da je jeftiniji od opela recimo, ili vw, sve je to tu negde, poredeci odgovarajuce klase, naravno.
A ovo za odrzavanje si sigurno cuo od onih sto kazu da se delovi za golfa kupuju na trafici

I ne, ne kazem da je reno jeftin za odrzavanje, niti kazem da je jeftiniji od opela recimo, ili vw, sve je to tu negde, poredeci odgovarajuce klase, naravno.
- idealno losMi 88
- Pridružio se: 04 Okt 2014, 18:00
- Garaža: Renault Laguna II 1.8 16v
Za odrzavanje stvarno ne znam,samo sam cuo... Tj. kome god da spomenem francuza,ne bitno kog,Renault,Peugeot,Citroen,99% njih mi odmah spomene skupo odrzavanje... Koliko je zaista to ''skupo'' stvarno neam pojma,ali je verovatno da se razlikuje od nemaca...(e sad,kolika je ta razlika)
Vecina mi savetuje da uzmem Astru G ili Golf IV... Zato sam i pitao za cenu odrzavanja,cisto da proverim,da vidim na cemu sam... Mozda to sto je njima skupo,ne mora da znaci da je i meni... 

- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Pa za pocetak, astra i golf su u klasi sa meganom, a ne sa lagunom
- idealno losMi 88
Ali cena im je slicna...djiuliju napisao:Pa za pocetak, astra i golf su u klasi sa meganom, a ne sa lagunom

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To za Francuze i skupo odrzavanje se proteze decenijama unazad. Mozda je vazilo u vreme hidropneumatskih sistema i ostalih komplikacija, ali udanasnje vreme tesko. Danas su cene odrzavanja mnogo ujednacenije nego pre.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
To za francuze i održavanje potiče iz 70-80-ih godina, kada du se delovi kupovali po konsignacijama i zastupstvima gde su se i kola kupovala. Sve je bilo opterećeno za danas neverovatnim carinama i dažbinama. I nisu samo francuzi bili u pitanju.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
+1
Danas je sve manje vise isto jedino mecka i bmw su malo skuplji od ostalih...
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Danas je sve manje vise isto jedino mecka i bmw su malo skuplji od ostalih...
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Kao sto su ti rekli, da su francuzi i italijani skupi za odrzavanje je zabluda, da ne kazem glupost. Konkretno, imam Alfu 156 i Megana 2, delovi za Alfu, polovni, su bagatela, jer ima euro 2 varijanti pa se takvi stranci rasturaju u delove, a kupuju se za smesnu cifru, 600-800 evra. Moja Alfa je 1999. pa polako pocinju da se javljaju neki ne bas toliko cesti kvarovi, npr. morao sam da menjam bure za servo kocnica, kupio za 20 evra, karter, cim sam kupio auto, jer je navoj bio pojeden, a neko je pokusao da napravi drugi (lose), pa sam kupio drugi za 50 evra, a sad ih ima i za 30. Za podizac stakla sam dao 10 evra, itd.
Ima nekih delova, i kod jednih i kod drugih koji su skuplji, ali je sve to tu negde. Prakticno, svaki auto ima neki nespecifican deo koji kosta malo vise. Npr. na Meganu sam menjao varijabilnu remenicu, kupio u Nemackoj za 130 evra, a kod nas je preko 200, ista takva, kod Alfe trap, kod npr. Passata B5.5 takodje je prednji trap komplikovan i skup, itd.
Za odrzavanje su najjeftiniji italijani, pa onda idu francuzi, a na vrhu piramide su Mercedes i BMW.
Ima nekih delova, i kod jednih i kod drugih koji su skuplji, ali je sve to tu negde. Prakticno, svaki auto ima neki nespecifican deo koji kosta malo vise. Npr. na Meganu sam menjao varijabilnu remenicu, kupio u Nemackoj za 130 evra, a kod nas je preko 200, ista takva, kod Alfe trap, kod npr. Passata B5.5 takodje je prednji trap komplikovan i skup, itd.
Za odrzavanje su najjeftiniji italijani, pa onda idu francuzi, a na vrhu piramide su Mercedes i BMW.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Evo da se nadovezem na temu kao vlasnik japanskih i francuskih kola i kao bivsi vlasnik italijanskih. Nije da ih nisam popravljao. Nije toliko bitna zemlja porekla koliko pokrivenost asortimana delova od strane proizvodjaca kopija. Za sve je u originalu skupo, makar to bila i italijanska kola stara 10+ godina. E, sad, kada dodje do kvara, samo igra slucaja odredjuje kako ce se proci sa cenom, nebitno cija su kola. Naravno da su uvek u prednosti kola koja su vise rasprostranjena i kojih ima na otpadima.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
... kojih ima više na ulici, generalno, automatski je pored polovnih, veći izbor novih oem i onih drugih tursko- kineskih delova koji bez obzira na kvalitet, dovode do obaranja cena originalnih delova
- idealno losMi 88
Znaci francuska vozila u sustini nisu toliko skupa za odrzavanje,tj.ne razlikuje se mnogo od nemackih npr... svi su manje-vise slicni sto se toga tice... Pa,buduci da sam do sad uvek bio ''bombardovan'' komentarima o navodnom skupom odrzavanju francuskih i italijanskih vozila,drago mi je da cujem suprotno...
Ma,resio sam svakako da uzmem Renoa iz razloga sto sam konacno poceo da radim u nekoj ozbiljnijoj firmi i ta cena odrzavanja ne bi trebala da mi predstavlja toliki problem... A ako mi kojim slucajem bude raskinut ugovor o radu,moracu i da raskinem ugovor sa Renoom.. 

Kod Lagune gume su od 16" sto dize cenu odrzavanja. U proseku su skuplje oko 15-20 evra u odnosu na 15" identicnog modela, ali je to periodicni trosak. Kad podelis na km, ili godine, ne ispadne toliko strasno.
Gledaj sto bolji primerak, ne zali da izdvojis u startu za bolji primerak, jer ce te losiji kostati vise, kad na cenu nabavke dodas troskove popravke.
Gledaj sto bolji primerak, ne zali da izdvojis u startu za bolji primerak, jer ce te losiji kostati vise, kad na cenu nabavke dodas troskove popravke.
- idealno losMi 88
Gume su 16 i 17 koliko znam,ali 20 e vise po komadu i ne predstavlja neki problem,a i auto izgleda lepse sa vecim felnama...
A sto se tice cene,naravno da ne treba uzeti najjeftiniji,jer je velika verovatnoca da tom nesto fali i da cu se kasnije vrv pokajati... 

- idealno losMi 88