Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od starac vujadin »

Rusofilija kao pojam u Srbiji obično služi onima koji ne vole ili im nije u interesu da budmeo bliski sa Rusima da time plaše narod, spinuju priče i tako...uobičajena obaveštajno medijska maskarada. Istina je da Srbija nikad nije bila rusofilska zemlja i uvek je naginjala zapadu i za to postoje mnogi dokazi, ali činjenica je da nas zapad (skoro) nikada nije hteo. Mi nikada nismo bili pouzdan partner Rusiji, nit je ona bila naš pouzdan partner i Srbi uopšte ne spadaju u najomiljenije strane nacije Rusima. Rusi znaju da smo mi prevrtljivi u politici i zbog toga nas nikada nisu podržavali do kraja. Ne može da se ..bemo, a da nam ne uđe. Tako je sa svim velikim silama ne samo sa Rusima. Ovaj period je verovatno period naše najveće naklonosti Rusiji u poslednjih 100 godina sem 45-48 i to više zato što nam je zapad samo davao štap i nikakvu šargarepu. Problem sa onima koji se plaše Rusa ili ih ne vole je to što Rusi poslednjih 20 godina ne čini ništa nažao Srbiji, a zapad nas jebe gde god stigne, što našom krivicom, što nezasluženo. Oni imaju problem sa osnovnom logikom. I ja bih voleo da nas zapad voli i podržava, ali nas ne voli i ne podržava. Ne uklapamo se u njihove strateške planove, a njihovi strateški planovi se menjaju na decenijskom nivou i poniznošću i uvlačenjem samo možemo malo sebi da olakšamo poziciju, ali ne možemo da je promenimo osim ako ne dođe do nekih tektonskih poremećaja u svetskoj politici. Pad berlinskog zida smo prespavali, valjda nećemo nešto slično propustiti da profitiramo.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Srbija, zemlja neznanja i zaborava..

Jeste li znali da se godisnje proda u Srbiji 7 miliona Benzodiazepana?
7.000.000, od cega 5.500.000 bromazepana

Cela nacija nam je nadrogirana, uspavana i usporena

Edit: mi smo sizofreno neodlucni, i Rusiju bi, i zapad...

Procitahte iznad link, o ulaganjima Rusije
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Rakhil napisao:koliko nas je oslobodila Rusija, toliko je i Amerika, bespovratne kredite
Ajde sad ti malo progledaj. :) Amerikanci nisu ratovali u Jugoslaviji onoliko koliko su Rusi. To nisu izmišljotine, već istorijske činjenice. Da je drugačije postojali bi spomenici palim američkim vojnicima. Krediti i vojna pomoć nakon II sv. rata su bili tu samo zbog raskola sa Staljinom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

McGruja napisao:Srbija, zemlja neznanja i zaborava..
I mitova. Počev od onog da smo pobedili u kosovskom boju.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

McGruja napisao:Srbija, zemlja neznanja i zaborava..

Jeste li znali da se godisnje proda u Srbiji 7 miliona Benzodiazepana?
7.000.000, od cega 5.500.000 bromazepana

Cela nacija nam je nadrogirana, uspavana i usporena

Edit: mi smo sizofreno neodlucni, i Rusiju bi, i zapad...

Procitahte iznad link, o ulaganjima Rusije
Ako čitaš Peščanik Bromazepam ti ne gine :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Gezo, nemoj me potcenjivati. I nemoj selektivno da mi kratis citate i vadis iz konteksta.

Nismo mi bili jedina zemlja okupirana od nacista, pa dosli Rusi i sami nas oslobodili, nego je valjda ceo svet manje vise bio u tom ratu, pa se racuna ucesce i ostalih u ukupnom skoru. Drugo, krediti i vojna pomoc su mozda bili tu zbog Staljina, ali su bili tu i bogami nas debelo izgradili. To sam svakako jasno naveo kao primer da bez obzira na sve to nema amerofilije i obozavanja Obame, tako da i neko polumisticno prijateljstvo sa Rusima od kog retko kad videsmo nesto konkretno ne treba da se ispoljava kao nekriticko obozavanje Majke Rusije i Oca Putina.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Amerofilije i obožavanje Obame nema ni više od pola Amerike, ni u ostatku sveta. Imali su svet pod nogama 90-92 i plus skor svi su ih voleli (što se retko poklapa u istoriji), ali su popularnost i deo moći proćerdali nespretnim, glupim i brutalnim političkim potezima.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Rakhil napisao:Gezo, nemoj me potcenjivati.
Nikad to ne radim. :D
Amerofilije je bilo koliko hoćeš u periodu od 45-91.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

A sto da ne bude amerofilije? Sta je to dobro doslo sa ruske strane gvozdene zavese?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kad je I bilo logicnog razloga. Sad ga nema, kao ni za rusofiliju.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Citam sve, izmedju ostalog i pescanik
Ja isto ne vidim od Rusije nista dobro u poslednjih 30-40 godina
Meni su Amerika i Rusija podjenako mracne stvari. Ameri kapitalisticki uviju sve u pitki sirup, dok Ruja sve kroz suicidalni nacionalizam. Oba su narcisoidni do beskraja
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Neko je postigao cilj. Komšiji lupamo izloge,kolege teramo odakle su došli, drugari sa foruma se prepiru...
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Bravo Veljo :thumbup:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

McGruja napisao:Citam sve, izmedju ostalog i pescanik
Ja isto ne vidim od Rusije nista dobro u poslednjih 30-40 godina
Meni su Amerika i Rusija podjenako mracne stvari. Ameri kapitalisticki uviju sve u pitki sirup, dok Ruja sve kroz suicidalni nacionalizam. Oba su narcisoidni do beskraja
:plusone:

Ono skandiranje Putinu na paradi je bilo jadno.

Drug koji je tri godine radio u Moskvi kaže da može na prste da nabroji Ruse koji su uopšte znali gde je Srbija.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ma sta je nama Rusija pomogla? Nemacka nam je dala vise bespovratnog novca i vise ulaganja nego Rusija 10 puta. Rusi samo gledaju svoju korist i da se prepucavaju sa zapadom preko nasih ledja. Rusija je prva otisla sa Kosova. Rusija iako zna gde su Mira i Marko Milosevic i ako je raspisana crvena Interpol poternica njima ne pada na pamet da ih izruce. A da ne spominjem da su njihova ulaganja u Srbiju uglavnom u NIS, koji vadi naftu iz cele zemlje i placa rudnu rentu 3.5%(ako se lepo secam) dok svuda u svetu je to barem dvostruko vise. Ne mogu da kazem da je zapad sladak, ali ako gledamo cinjenice mi smo mnogo vecu korist imali od EU i Amerike nego Rusije.
Odgovori