Zimske gume - da ili ne?
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Zimske gume - da ili ne?
Prognoza.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

http://www.youtube.com/watch?v=EALwopAeGfk
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
za 7000 km (jedna letnja sezona) sam skinuo 2mm gazeceg sloja na novim letnjim fuldama, da nije previse (prebrzo) ? nove su bile 8, sad imaju 6mm, smrc
Kakav car i kako glup novinar.Milos_kg napisao:![]()
http://www.youtube.com/watch?v=EALwopAeGfk

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
EcoControl ili EcoControl HP.sashicus napisao:za 7000 km (jedna letnja sezona) sam skinuo 2mm gazeceg sloja na novim letnjim fuldama, da nije previse (prebrzo) ? nove su bile 8, sad imaju 6mm, smrc
Ako je HP mnogo je, ako je obican onda je jos i ok jer nije za veca auta.
Aplus ako si vozio samo grad nista cudno.
HP, i 70-80% grad, to su prednje, a zadnje oko 0,5mm manje. najvise me nervira sto se nisu potrosile ujednaceno nego sredina vise u odnosu na bokove i to za skoro 1mm, gde sam pogresio, a drzao sam pritisak ujednaceno 2bara...
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Jeste za nijansu veca potrosnja, ali po ovome sto si naveo , kao da je pritisak bio veci. Gde pumpas gume tj proveravas pritisak?
- dag81
- Kontakt:
Cudno da se sredina trosila a pritisak ti je jos nizak.
Jedino da je debelo lagao pistolj za pritisak.
Ali svakako puno su se potrosile, 1mm bi bio ok.
Jako puno je otislo tog modela svi su prezadovoljni. Bas cu obratiti paznju sad kad im budem skidao.
Tako meni poznanik juce rece sranje su Kumho letnje, potrosio sam ih za 40.000km. Reko jbg lepo sam ti rekao da nisu za kombi, T4 putnicki. Kaze on ma sa strane su otisle zadnje. Reko jbg trap ne valja a i rekao sam ti da drzis na 3bara. Kaze on tvrdo mi a drugi vulk mu rekao da drzim na 2.5, i radio mi trap. A lik vuce auta iz Nemcke, plus putnici ili felne, gume, pa je guma jos dodatno opterecena.
Reko sta da ti kazem sto ne slusas za pritisak. A da sredina mu ostaka na 5mm.
Jedino da je debelo lagao pistolj za pritisak.
Ali svakako puno su se potrosile, 1mm bi bio ok.
Jako puno je otislo tog modela svi su prezadovoljni. Bas cu obratiti paznju sad kad im budem skidao.
Tako meni poznanik juce rece sranje su Kumho letnje, potrosio sam ih za 40.000km. Reko jbg lepo sam ti rekao da nisu za kombi, T4 putnicki. Kaze on ma sa strane su otisle zadnje. Reko jbg trap ne valja a i rekao sam ti da drzis na 3bara. Kaze on tvrdo mi a drugi vulk mu rekao da drzim na 2.5, i radio mi trap. A lik vuce auta iz Nemcke, plus putnici ili felne, gume, pa je guma jos dodatno opterecena.
Reko sta da ti kazem sto ne slusas za pritisak. A da sredina mu ostaka na 5mm.
Kolika se potrosnja gume moze ocekivati za 10.000km, 1mm?
pritisak sam proveravao na vise razlicitih pumpi, na svom kompresoru... uglavnom sam ih drzao na 1.9 do 2.1 zavisi da li sam bio opterecen...
ocekivao sam da ce bokovi da se vise potrose, znaci da pumpam na vise, 2.2 - 2.3? malo mi je krut tad (auto
) (mislim i auto
)
sto se guma tice ja sam prezadovoljan, bokovi izgledaju i dalje kao novi, nema deformitete, o upravljivosti i kocenju da ne pricam, to je sve odlicno.
sledeca montaza ce da bude obrnuto napred- nazad da ih izjednacim, ali ovim tempom 3 sezone i cao
ocekivao sam da ce bokovi da se vise potrose, znaci da pumpam na vise, 2.2 - 2.3? malo mi je krut tad (auto

sto se guma tice ja sam prezadovoljan, bokovi izgledaju i dalje kao novi, nema deformitete, o upravljivosti i kocenju da ne pricam, to je sve odlicno.
sledeca montaza ce da bude obrnuto napred- nazad da ih izjednacim, ali ovim tempom 3 sezone i cao

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Problem je u tome sto ti imas ponasanje kao da su ti prepumpane gume, a ne kao da nisu dovoljno napumpane...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dag81
- Kontakt:
Slabo ti to djiras kad su ti bokovi kao novi. Moras malo ostrije kroz krivine.
Uzmi Ivans GP da ti bude mentor da ih izjednacis.
Elem, 16 Fulda HP nova je na 7.8mm

Uzmi Ivans GP da ti bude mentor da ih izjednacis.

Elem, 16 Fulda HP nova je na 7.8mm
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Upravo kao sto kazu, deluje kao da ti je guma bila preduvana, tj da nije valjao manometar na pumpi/pumpama. Za srednji segment je realno da predju oko 35 - 40k