Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od nidza »

Wintera se uklapa u sve teme, vozi se u Srbiji i leti i zimi, nepotrošiva. Ako Michelin može 10, Wintera može 20!

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ljudi su winteru zamenili sa onom tigar 621 ili kako se vec zvala. Pa je teraju cele godine.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Tigar bi napravio najbolju stvar kad bi izbacio neku all season gumu za male pare. To bi bilo bolje i bezbednije za mnoge koji voze zimske i leti.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?

Post od dag81 »

Winter1 tj WinterA i jesu za sve sezone tj pisalo je tako ako se ne varam na WinterA. Pa su na Winter1 stavili ms pahulju a izbacili all weather. Skidao sam nedavno WinterA iz 2005. i tako je pisalo.

Mana Winter1 je sto je u SRB najskuplja, i sto posle 10-15k km postaje jako klizava, i sto se u gro slucajeva trosi po bokovima kada je voze cele godine. A tada i kratko traje 30ak hiljada. Sredina i ostane na 4-5 mm ali bokovi faznog sloja su potroseni na 1-2mm
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Vinteri ne veruem ni da se zove kako se predstavlja, a ne da je krštena guma.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ne bih da pokrenem pricu o vinteri, ali da kupujem manju dimenziju, da mi treba za zimski period i da mi je budzet ogranicen opet bih je kupio. Ako je meni sa 120 ks i 800kg teskim autom bila ok i cuvala glavu i drugima ce.

To sto ljudi voze zimske citave godine (videh da to rade i sa mislen, kleber i slicnim), to je stvar nekih 50% siromastva, a 50% nesvesnosti koje opasnosti to donosi.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam bio super zadovoljan sa Winter1 dok me nije izdala. Na snegu je odlična, čupala je samo tako. Ali me izdala na pravcu, pri umerenoj brzini (pratio ostale), ali je padala kiša. Proklizao sam, pobeglo dupe, jedva sam uspeo da ispravim i da udarim auto koji je nailazio iza mene u traci pored. To je bila druga sezona, oko 15-20.000 je prešla.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Uf, tu ima puno nepoznatih da bi se doneo jasan zakljucak o gumi. Na pravcu je mogao biti i akvaplaning, gde ce neretko i vrhunska guma zakazati.

Ne sporim da je mozda vinter kriv, ali ja stvarno nisam imao nijednu dramaticnu situaciju da bih doneo negativan zakljucak o gumi. Vozio sam je u par navrata i preko njenog brzinskog limita. Zamerao sam da je previse mekana, bokovi se lako uvijaju, lakse proklizava pri ostrijem startu, ali je trosenje bilo umereno. Posle tri zimske sezone i nekih 20 i kusur hiljada km bilo je 6 mm sare.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Šara je tu nerealna jer je guma tvrda, pa dugo traje, a ljudi se najviše time vode.
Sa Dunlopom nikad ni najmanji problem, cak i u situacijama kad sam mislio da je gotovo i da ću izgubiti kontrolu, 3D je vrhunski odradio posao po mokrom. I to sa duplo jačim i par stotina kg težim autom u odnosu na stari na kom je bila Wintera.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

schonenk napisao:Uf, tu ima puno nepoznatih da bi se doneo jasan zakljucak o gumi. Na pravcu je mogao biti i akvaplaning, gde ce neretko i vrhunska guma zakazati.
Upravo tako i ja gledam.
Moglo je da bude bilo šta, moglo je da bude i ulje ili blato na putu?
Trojanac je sam napisao da ga prethodnih 15-20 hiljada km služila super.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Slažem se ja sa vama, ali to je jako prometna deonica kuda sam u to vreme prolazio jako često, a nisam primetio ni da je neko ispred i iza mene imao problem. Zato sam svalio krivicu na gume. Posle ih nisam još dugo vozio jer su na proleće stavljene letnje, a ubrzo je i auto zamenjen drugim.

Baxu su proklizale na kočenju pa je imao udes. A znam da čovek nije divljak, nego je prosto guma takva. Možda neko ima više sreće pa naleti na bolju seriju, ne znam. Što se mene tiče pre Sava nego Tigar, a uvek gledam bar srednju klasu, ako ne mogu premium. Jer treba tu gumu terati par sezona, pa da i poslednje sezone ima dobre karakteristike.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Treba uvek kupiti bolju gumu ako se moze. Sigurnosti nikada dovoljno.

Da li ste ti i Bax bili subjektivni i svoje lose procene pripisali Tigru ili vam je guma zagorcala zivot nikada necemo saznati :)
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ja sam sleteo sa puta (tj. izleteo iz krivine) sa novim Continental gumama i quattro-m, jel su krive gume ili je los quattro? :)
ako se pretera nema te gume koja ce ti pomoci..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Kad kažeš ,,quattro'' misliš na ... ?
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Imaju u porodici i Q5.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Odgovori