Ljubav prema automobilizmu

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Ljubav prema automobilizmu

Post od Heineken »

Scuderia napisao:Slika

:klanjamse: :klanjamse: :klanjamse:

kako je mocan...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

tema da se preimenuje u "ljubav prema (polu)premijumima"
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mora da je neka montaža. Gde su milion ljudi sklonili sa slike?

Auto je pravi. :-)

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Moze biti da je rano izjutra :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Danas sam malo sa jednim drugom pricao o automobilima, a obicno slabo to radim u drustvu, znao sam da cita neke casopise i prati po malo, nije skroz operisan, pa mi nabraja marke koje voli, pa prica kako kod BMW-a voli peticu, sedmicu i ne bas, prolazimo pored e39 petice, ja mu pricam o autu, kako je kultan itd, on me slusa, upija, vidim da pri put cuje za e39, pa komentarisemo Audi A5 sportback, i kaze da se u Nisu vozi S5, ja mu kazem da nije, to je A5, ima 2.0 dizel motor, kaze da, da, jeste, ali je S5, pa prolazi Panamera, kaze uuu, evo Panamera S, pitam odakle znas da je S, kaze pa tako se zove model, pa kaze da voli Saab, pa me pita, je l si cuo, ono SAAB, ptam ga je l me zezas, na koji model mislis, malo posle toga prolazi 9-3, vidim da ne zna modele, ali prepoznaje marku, itd, ovo je ono cega sam se setio na brzinu. A sve ovo sam napisao sa razlogom da vam opisem kakvo je znanje o automobilima coveka koji u mom drustvu je jedan od onih koje kao interesuju automobili, ostali znaju puno manje. Jedan drug pita gore pomenutog, ajde ti sto se razumes, koliko kubika ima Punto, ovaj mu odgovori, vidi ga bre, razume se, rece ovaj. :D I tako, da ne nabrajam puno primera, koliko pojedine uopste ne zanima nijedna sfera, toliko da jedan drug razlikuje samo limuzine i dzipove, nista ga ne interesuje. Najvise u drustvu zna jedan od najboljih drugara, koji vozi Alfu 166, tako da ni ne cudi, ali ni on bas ne prati, ali je nebo i zemlja u odnosu na ostale. Tako da sam malo opisao drustvo, a i okolinu u kojoj se krecem, u kojoj ne znam nikoga koga zanimaju automobili vise od mene.
E sad, zbog cega sve ovo pisem, pa zbog toga sto sam danas razmisljao o sebi, koliko znam preterano vise o automobilima od druga kojeg sam spomenuo, i koliko je tesko nadoknaditi toliko znanje jer je godinama steceno, pa sam se setio kako sam kao mali, skupljao casopise, i jedinu stvar trazio od caleta da mi kupi kada je na sluzbenom putu, neki casopis o automobilima, a imao sam oko deset godina, mozda i manje, kada sam kao mali imao udes, sva sreca bez ikakvih posedica, i iste veceri dusu isplakao kada sam video na sta lici Reno 11 kojeg smo tada imali, i stalno pitao caleta, sta cemo sada, kako da ga popravimo. :uplakan: Odlazak na sajam automobila, kojeg nisam nikada propustao iako ne zivim u BG-u, i tako dalje, stalno pracenje raznih auto foruma, ucenje, o fizici, mehanici, itd, pa sam se zapitao odakle tolika ljubav, odakle potice, sta tera malo dete da toliko voli automobile...pa i traktore... :D ...po zvuku sam ih uvek poznavao, pa i sada, i plakao da me vode na njivu... :kezo: ...pa neodoljiva potreba za stalnom voznjom, itd, da ne preterujem sa pisanjem... :) A sve ovo pisem, jer znam da je velika vecina na ovom forumu ista ovakva, i stvarno je dobra tema za razmisljanje, odakle tolika ljubav prema vozilima, i uvek sam govorio, ogromna je razlika izmedju nekog nasumicnog lika, koji govori kako obozava automobile, i koji kada prodje 406 coupe misli da je BMW, i nas koji ne samo da istinski volimo automobile, nego ih i jako dobro i poznajemo.
Ziveli drugari... :pivo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

I nastavljamo da radimo na sebi. Ima još mnogo toga da se nauči. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Carov2 - :plusone: :pivo:

Vec sam kacio strip, ali ide ko dupe na nosu u ovu temu pa cu ponovo:
http://english.bouletcorp.com/2013/10/0 ... fantastic/
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

http://www.youtube.com/watch?v=7sWPHKU1XZU

ja se i dalje secam svoje prve voznje u porscheu, kum ga je doterao iz beca, imao sam mozda 6-7god :)
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ADrei napisao:http://www.youtube.com/watch?v=7sWPHKU1XZU

ja se i dalje secam svoje prve voznje u porscheu, kum ga je doterao iz beca, imao sam mozda 6-7god :)
Kakav video, podsetio me na moju prvu posetu autosalonu Mercedesa, tada mi je trgovac dao da udjem u SL-a (R 230) i da se igram sa krovom, da ga upalim, neprocenjivo...

A sto se tice znanja, davno mi je jedan drug rekao "da znas o zenama koliko znas o automobilima, ko zna gde bi ti kraj bio"...

edit:
ovo znanje koje sam skupio je daleko od onog sto bi ja voleo da znam ali vidim da kako sam stariji tako lagano posustajem sa znjejem :x
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

@carov2, :klanjamse:

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

http://vimeo.com/106680762
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

carov svaka čast. Retko kad pročitam tako dugačak post do kraja.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Ljubav prema automobilizmu

Post od swemir »

Carov prepoznao sam se, isto i za drustvo i za casopise. Prvi avto magazin sam kupio pre prvog razreda...
Svaka cast

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Odgovori