I mene ovo zanima.Uroš S. napisao:Sad na Eko pumpi razgledam cene ulja iz radoznalosti, 800 dinara 1l 502.00, pumpadžija mi reče da im to pakuje Mobil. Jel čuo neko nešto slično?
Motorna ulja
-
- Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
- Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5
Re: Motorna ulja
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Delija napisao:U Opel manual-u pise da je "normalna" potrosnja do 0.6l na 1000 km
a za starije Opele 0.75

Meni na kosachici 1.0 (210 000km) pri menjanju na 7500-8000km (pola fabrickog intervala) potrosi 2 do max 3deci 10-40w polusintetike.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Malopre razgledam ulja na Eko pumpi, 800 din 1l 5W-30 502.00, pumpadžija mi reče da im to pakuje Mobil? Stalkeru da li znate nešto o tome?MARKO-VW napisao:I mene ovo zanima.Uroš S. napisao:Sad na Eko pumpi razgledam cene ulja iz radoznalosti, 800 dinara 1l 502.00, pumpadžija mi reče da im to pakuje Mobil. Jel čuo neko nešto slično?
Imali su do skora akciju za 700din/l. Ako je zaista Mobil to je odlična cena.
Nešto "dima" tu ima. (al' za vatru nisam baš siguran)
Doduše, pre će biti obratno (da se Mobil puni u njihovoj blendari, koja ima prazne kapacitete) ALi isto je nagađanje kao i obratno (i verovatno isto NETAČNO).
Zvanično je (izvesno):
Eko Hellenic je nastao (nasledio) Esso (Greece) još pre (šta ti ja znam, bio sam mali) koliko godina.
Eko je (pa relativno skoro) POTPISAO ugovor da je generalni distributer (i jednini "legalni") Mobil ulja za (celu) Grčku.
Ugovor ima šire aspekte ali nisu svi objavljeni u javnosti. Verovatno da koriste (zauzvrat) Mobil bazna ulja za svoja ulja, možda i (bar delom) aditive iz ćerka kompanija Mobil-a (Infenium, doduše JV sa Shell-om pa po pola).
To znači da su Eko ulja još i bolja nego što su bila, a bila su solidna.
Jednostavno, tamo su Eko ulja jeftinija od Mobil-a (a sličnog kvaliteta, doduše mnogo manji i zastareliji asortiman) pa se kupuje i jedno i drugo. Kod nas, bez akcije, bude skoro isto, pa se Eko ulja isplate tek kada je akcija.
Slična situacija (bar je bila pre ukrajinske krize) je na relaciji Chevron-Gazprom u Italiji.
Pa onda G-energy iz Italije ovde bude (samo da vidimo dokle) po nezavaničnoj akciji isto toliko. Pa sad "šija" ili "vrat".
Doduše Eko je Mid-SAPS 5W-30 ulje a G je Full-sAPS, ali za 502.00 zahtev nema velike razlike.
Dakle, skoro da je Mobil.
Da, isplati se po toj ceni.
Da li promeniti omiljeni brend?
Nije problem, uvek se možete vratiti na isti.
Da li ćete nešto izgubiti u kvalitetu?
Ne. (veoma je diskutabilna upotreba "C60", zapravno aditiva na furalenske strukure ali ne samog furalena, u motornim uljima, za neke primene su nano čestice MoS2 ili još bolje WS2 već dokazane, ali kod motora još uvek ne, bar ne nedvosmisleno; mogu poboljšati ulja lošijeg kvaliteta ali ako je ulje visokog kvaliteta, prednosti se tope, a pride se ne preporučuje kod iole veće potrošnje ulja)
Dakle, kako god odlučite, pogrešiti nećete (a ni mnogo uštedeti ili potrošiti više).
Pozdrav!
Ovo je odgovor koji sam dobio od Stalkera.
Trenutno je akcija na Eko pumpama 1l 5W30 502.00 za oko 640 dinara.
Divna cena, ko trosi ovu specifikaciju, samo napred
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
I, jel kupio neko ova Eko ulja, kakvi su utisci?
Ja cu naredne nedelje da menjam, vec 2 puta sipam Total Quartz 9000, 5w40, takodje odlicna cena i to bez akcije, redovna. Ne secam se tacno, ali mislim da je 5w40 bilo prosle godine kad sam menjao oko 670din. Sad sam resio da sipam Motul, nikad ga nisam koristio do sada, a dosta ga ljudi hvale, pa eto da probam.
Ja cu naredne nedelje da menjam, vec 2 puta sipam Total Quartz 9000, 5w40, takodje odlicna cena i to bez akcije, redovna. Ne secam se tacno, ali mislim da je 5w40 bilo prosle godine kad sam menjao oko 670din. Sad sam resio da sipam Motul, nikad ga nisam koristio do sada, a dosta ga ljudi hvale, pa eto da probam.
- Uroš S.
Ja ću da sipam Eko sledeći mesec, kad mi dođe servis.
Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Tako si prošli put sipao FAM ulje, pa ga ispustio posle metar dana. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Vec vidim slican scenario... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Voli da cacka mecku pa to ti je
Zato je meni banja, kupim ulje na kom pise Ford i ne mislim dalje. Cimao bih se samo u slucaju da vozim nesto kompleksno ili jako, ovako me zabole.

Zato je meni banja, kupim ulje na kom pise Ford i ne mislim dalje. Cimao bih se samo u slucaju da vozim nesto kompleksno ili jako, ovako me zabole.
- Uroš S.
Re: Odg: Motorna ulja
Ne bi da me nisu zvali sami da menjaju lanac, i tom prilikom ispustili novo ulje, sipano pre mesec dana. Nisam ni znao da se to ispušta pri zameni lanca.methane.master napisao:Tako si prošli put sipao FAM ulje, pa ga ispustio posle metar dana.
Sent using Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Одг: Motorna ulja
Samo NISOTEC jer volim svoj auto,Srbiju i majčicu Rusiju. 
Послато са LG-D373

Послато са LG-D373
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
E ako je po ruskim standardima onda mora da valja.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Klasican trol.
Urose, ti menjas ulje jednom godisnje. U zivotu ne bih frikombinovao sa uljima zbog tako mizerne ustede.
Uzmi lepo sipaj Mobil ili Castrol i ne palamudi mnogo
Urose, ti menjas ulje jednom godisnje. U zivotu ne bih frikombinovao sa uljima zbog tako mizerne ustede.
Uzmi lepo sipaj Mobil ili Castrol i ne palamudi mnogo

- Uroš S.
Nije zbog uštede stvarno, isprobavam. Za sada sve što sam probao je isto sranje. 

Čim sve ima istu homologaciju, ispunjava normu. Skuplja ulja je verovatno i prevazilaze, ali za period koji će auto biti kod tebe je verovatno potpuno nerelevantno.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro