Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
E jebiga, njemu je resenje da iscedi iz privrede sve pare u budzet, pa ce onda drzava pametno time da raspolaze - manite me takvih ekonomista, toga imamo na izvoz...samo bi ga pitao kako misli da utera sve te pare, verovatno zaposljavanjem jedno 50000 ljudi u inspekcijama...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ti koji su krali u zlatno doba za to su mislili da ce trajati vecno (a kako drugacije) i danas su i pored svega toga sto su nakrali (a puno su nakrali) ostali golje. Ocekivano...Samo je dobijeno sto je zasluzeno, na zalost i oni koji nisu bili lopovi ce se kuvati u istom loncu sa ovima sto jesu.dag81 napisao:NIS kao i ostalo su posebna prica. Da ga Rusi nisu kupili kupio bi ga neko drugi. Jer Srbi vole mnogo da kradu, a sto je najcrnje od samih sebe. Zato su propale firme i NIS prodat budzasto+zahvaljujuci onima sto su ga dodatno srozali planski za prodaju. Ali kod ruje ne moze tako(ne ruje nego kod bilo kog privatnika) nece uskoro moci ni litra goriva da se ukrade a krali su na burad nedeljno prosecno po pojedincu.
Ali sladje je zavrnuti drzavu, a retko ko razmislja dugorocno. Otud i gubitasi u javnim preduzecima. Ne zato sto su nesposobni vec zato sto je sve lopov do lopova, koji hoce da zivi lepo a da nista ne radi. Jer ne trebas puno biti pametan kad si monopolista za dobra koja su neophodna za zivot.Pa ce sutra i Telekom da ode, EPS, .. i pravice profit za divno cudo jer ce kontrole biti rigorozne.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ovo ne stoji. Jeste da smo u Evropi fenjerdžije ali u odnosu na ceo svet smo dosta iznad proseka. Bio u Africi, video.srdjanyo napisao:"6 miliona ljudi ima tu sreću da živi u Srbiji.Ostali nemaju tu sreću,ali zato imaju sve ostalo."
Послато са LG-D373
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:

Verujem da se u Srbiji zivi bolje nego sto zivi 80% svetske populacije. To sto smo se mi ugledali na onih drugih manje od 20% je druga stvar.

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Pa super onda, ajde svi lepo da se resite tih racunara, automobila, 1 obrok dnevno i obavezno ukinuti medicinsku zastitu, koji ce nam moj. Tako zivi vecina na planeti pa zasto ne bi i mi u Srbiji. Ili mozda ipak treba da se trudimo da zivimo bolje.
Koja glupa izjava, poredimo se sa Afrikom.....uzas od razmisljanja.
Poslednja izmena od Dzoni_m u 26 Okt 2014, 11:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Problem je sto se ide unazad. Vecina ovih ide napred a Srbija nazad, ovim tempom Srbija ce biti u drugoj polovini.
Nije ni sad vise u prvih 20%, samo na brzinu sracunajte Evropa, Severna Amerika, Kina, Japan, Australija...
Skoro smo radili nesto za Nigeriju, zemlja 180 miliona stanovnika a elektroenergetski sistem ima kapacitet isti kao srpski... a kako ga vode fasciniran sam i da imaju struje. Ali one se jako brzo razvijaju zadnjih godina, juce citam i da Etiopija dozivljava bum. O Kini ne treba trositi reci, jedino sto nisu izbalansirani jos uvek ali gradovi su im naspram Srbije daleko ispred.
Nije ni sad vise u prvih 20%, samo na brzinu sracunajte Evropa, Severna Amerika, Kina, Japan, Australija...
Skoro smo radili nesto za Nigeriju, zemlja 180 miliona stanovnika a elektroenergetski sistem ima kapacitet isti kao srpski... a kako ga vode fasciniran sam i da imaju struje. Ali one se jako brzo razvijaju zadnjih godina, juce citam i da Etiopija dozivljava bum. O Kini ne treba trositi reci, jedino sto nisu izbalansirani jos uvek ali gradovi su im naspram Srbije daleko ispred.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa nemoj sad da zamenjujes teze. Kao prvo ova izjavaDzoni_m napisao:Pa super onda, ajde svi lepo da se resite tih racunara, automobila, 1 obrok dnevno i obavezno ukinuti medicinsku zastitu, koji ce nam moj. Tako zivi vecina na planeti pa zasto ne bi i mi u Srbiji. Ili mozda ipak treba da se trudimo da zivimo bolje.
"6 miliona ljudi ima tu sreću da živi u Srbiji.Ostali nemaju tu sreću,ali zato imaju sve ostalo." je totalni fail. Treba ici unapred, a ne uznazad (kao Srbija), ali treba biti povezan sa realnoscu. A na kraju krajeva u Srbiji se puno kuka, i to ponajvise na netu, gde je lako biti pametan. A mnogo su redji primeri koji naprave konkretan pomak, a ne da samo sviraju na netu i po sedeljkama uz pivce.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
To je aforizam, ne znam sto uopste ulazite u analizu
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa na forumu smo, dokoni, sto ne bi. 

Ja se ne bih slozio sa ovim nikako. Mi u stvari nismo ni svesni koliko lose zivimo zato sto verujemo nekakvim statistikama koje govore da je kod nas jos i dobro kako se zivi u Africi, mnogim azijskim zemljama i slicno. U Srbiji se zaista lose zivi i to moze da se vidi na svakom koraku. Mali procenat onih koji zive dobro ne moze nikako biti reprezentativan uzorak. Ne treba gledati samo Beograd i Novi Sad. Treba poci malo unutar Vojvodine, centralne ili juzne Srbije i videcete kako ljudi zive u potpunoj nemastini, mnoga sela imaju u 21. veku neasfaltirane puteve, a po putevima se u 90 % slucajeva voze automobili stari po 30 godina. Jednostavno siromastvo se oseca na svakom koraku i jeza me uhvati kad podjem ka centralnoj Srbiji.dragvorl napisao:![]()
Verujem da se u Srbiji zivi bolje nego sto zivi 80% svetske populacije. To sto smo se mi ugledali na onih drugih manje od 20% je druga stvar.
Pre mesec dana sam poslovno-turisticki boravio u Maroku, dva dana bio u Rabatu,a zatim obisao Kazablanku uzduz i popreko. Nisam mogao da verujem svojim ocima kada sam video koliko bolje u odnosu na nas ljudi tamo zive, a rec je o zemlji koja ima duplo manji BDP od Srbije i statisticki je na nekom 130. mestu na svetu (sto ce reci da bi uglavnom svako pomislio da tamo verovatno umiru od gladi), za razliku od nas koji smo negde na 65-om mestu (dakle duplo "bolji" od njih). A stvari tamo stoje ovako : Arhitektura lepsa nego u Parizu, automobili koji se voze po njihovim bulevarima su u 80% slucajeva najnoviji nemacki i francuski automobili (u Kazablanci se voze noviji i bolji automobili nego u Parizu ili Berlinu, ovo govorim najozbiljnije), jednom recju, imaju bolji vozni park od 70 % evropskih drzava, kvalitet puteva je bukvalno kao u Nemackoj, uredjeni trotoari sa dugackim drvoredima palme, savrseno ciste fasade zgrada, luksuzni stanovi sa izvrsnim kvalitetom gradnje koji tamo predstavljaju standard, brz internet kao u Evropi - jednostavno ocekivao sam daleko drugaciji prizor i prosto se pozitivno iznenadio onim sto sam mogao da vidim.
Prema tome, ne treba obracati paznju na statistiku jer ona sluzi da narodu zamaze oci i skrene pogled sa realnih stvari. A realna cinjenica je da je Srbija nazalost po kvalitetu zivota na jako jako niskom nivou i da su mnoge africke zemlje daleko ispred nas ...
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Šta bi ste uradili da dobijete 192 miliona € na lutriji?
Ja bi 150 miliona podelio porodici,malobrojnim prijateljima,ljubiteljima automobila,sagradio par crkava i džamija,ostatak bi sredio svoj život.
Послато са LG-D373
Ja bi 150 miliona podelio porodici,malobrojnim prijateljima,ljubiteljima automobila,sagradio par crkava i džamija,ostatak bi sredio svoj život.

Послато са LG-D373
100 miliona evra fabrika za proizvodnu lekova, 90 miliona evra fabrika za proizvodnju hrane i 2 miliona za troškarenje.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja bih uložio negde i napravio još para, pa bih onda napravio neki dobrotvorni fond, i dalje razmišljao kako da napravim još para. A u startu bih ispunio sebi nekoliko želja, za to mi je dovoljno 3 miliona.
Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
Unajmio doobro obezbedjenje
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ovo sve nabrojano je jedna deo kvaliteta života. KAda bi pitali 10, 100, 1000 stranaca iz razvijenijih država, posle 30 dana provedenih na oba mesta, gde bi sa istim prihodima radije živeli - u Srbiji ili Maroku, na koji rezultat bi se kladio?Incognito napisao:Ja se ne bih slozio sa ovim nikako. Mi u stvari nismo ni svesni koliko lose zivimo zato sto verujemo nekakvim statistikama koje govore da je kod nas jos i dobro kako se zivi u Africi, mnogim azijskim zemljama i slicno. U Srbiji se zaista lose zivi i to moze da se vidi na svakom koraku. Mali procenat onih koji zive dobro ne moze nikako biti reprezentativan uzorak. Ne treba gledati samo Beograd i Novi Sad. Treba poci malo unutar Vojvodine, centralne ili juzne Srbije i videcete kako ljudi zive u potpunoj nemastini, mnoga sela imaju u 21. veku neasfaltirane puteve, a po putevima se u 90 % slucajeva voze automobili stari po 30 godina. Jednostavno siromastvo se oseca na svakom koraku i jeza me uhvati kad podjem ka centralnoj Srbiji.dragvorl napisao:![]()
Pre mesec dana sam poslovno-turisticki boravio u Maroku, dva dana bio u Rabatu,a zatim obisao Kazablanku uzduz i popreko. Nisam mogao da verujem svojim ocima kada sam video koliko bolje u odnosu na nas ljudi tamo zive, a rec je o zemlji koja ima duplo manji BDP od Srbije i statisticki je na nekom 130. mestu na svetu (sto ce reci da bi uglavnom svako pomislio da tamo verovatno umiru od gladi), za razliku od nas koji smo negde na 65-om mestu (dakle duplo "bolji" od njih). A stvari tamo stoje ovako : Arhitektura lepsa nego u Parizu, automobili koji se voze po njihovim bulevarima su u 80% slucajeva najnoviji nemacki i francuski automobili (u Kazablanci se voze noviji i bolji automobili nego u Parizu ili Berlinu, ovo govorim najozbiljnije), jednom recju, imaju bolji vozni park od 70 % evropskih drzava, kvalitet puteva je bukvalno kao u Nemackoj, uredjeni trotoari sa dugackim drvoredima palme, savrseno ciste fasade zgrada, luksuzni stanovi sa izvrsnim kvalitetom gradnje koji tamo predstavljaju standard, brz internet kao u Evropi - jednostavno ocekivao sam daleko drugaciji prizor i prosto se pozitivno iznenadio onim sto sam mogao da vidim.
Prema tome, ne treba obracati paznju na statistiku jer ona sluzi da narodu zamaze oci i skrene pogled sa realnih stvari. A realna cinjenica je da je Srbija nazalost po kvalitetu zivota na jako jako niskom nivou i da su mnoge africke zemlje daleko ispred nas ...