Zimske gume - da ili ne?
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
@Next Koji je tvoj problem?Šta nisi razumeo?
@dragovorl Ne radim u NIS-u i ostalim firmama u kojoj je prosek plate 70000 RSD.
Послато са LG-D373
@dragovorl Ne radim u NIS-u i ostalim firmama u kojoj je prosek plate 70000 RSD.
Послато са LG-D373
Re: Zimske gume - da ili ne?
Taj BF Goodrich nije ništa bolji od Winter1, odnosno Tigar nije ništa gori od tih najjeftinijih guma.
Na manjim dimenzijama je razlika u ceni baš mala i teško opravdava kupovinu Tigra. Takođe je moguće da je kvalitet bolji nego ranije. Ne postoje testovi koji to potvrđuju ili opovrgavaju, tj poslednji test je iz vremena kad je i Sava bila bez preporuke na testovima.
Postoji test pod brendom Kormoran, šara je ista, ali pitanje da li je smeša ista. Pravi se za zemlje istočnije od nas.
Tapatalk Pro
Na manjim dimenzijama je razlika u ceni baš mala i teško opravdava kupovinu Tigra. Takođe je moguće da je kvalitet bolji nego ranije. Ne postoje testovi koji to potvrđuju ili opovrgavaju, tj poslednji test je iz vremena kad je i Sava bila bez preporuke na testovima.
Postoji test pod brendom Kormoran, šara je ista, ali pitanje da li je smeša ista. Pravi se za zemlje istočnije od nas.
Tapatalk Pro
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nema potrebe za takvim komentarima, a bilo bi prelepo da je u NIS-u prosecna plata vecine radnika 70k, sto je daleko od ikakvog zdravog razuma. Dakle ako je 500 din mesecno puno zaista ne treba voziti ni Juga jer taj ko nema mesecno da da za ekvivalent 3 litre goriva nece moci da vozi bezbedan auto. Auto nije socijalna kategorija. A u kafani 3-4 pica popiti u Srbiji je uvek bio manji problem nego dati te pare za gume ili slicne gluposti. I da, moj nick je dragvorl, sa jednim o.srdjanyo napisao: @dragovorl Ne radim u NIS-u i ostalim firmama u kojoj je prosek plate 70000 RSD.
Послато са LG-D373

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- srdjanyo
- Kontakt:
Izvinjavam se.Kriza je konstatno prisutna,a auto nije socijalna kategorija već potreba,posebno ako živiš u NS i većim gradovima i imaš malo dete i posao ti je dalje od 7km u jednom pravcu.Da probam ovako:da li je bolje kupiti polovnu Mišelin gumu ili novu Winter1?Da li je moja odluka dobra?
Послато са LG-D373
Послато са LG-D373
Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)
Samo da se prijavim da sam nabavio stalak, ovakav:

80KN u hrvatskom Kauflandu, izgleda sasvim solidno. Još nisam montirao kad namestim biće i koja slika.

80KN u hrvatskom Kauflandu, izgleda sasvim solidno. Još nisam montirao kad namestim biće i koja slika.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
U NS ti auto nije nasusna potreba, ako mene pitas. Zivim 30+ godina u NS, biciklistickih staza ima skoro po celom gradu, autobuska mreza prilicno rasprostranjena. Na fakultet i do grada sam uvek isao peske ili biciklom, kao i na posao dok sam radio u gradu i okolini. Sad sta da ti kazem, moji nisu imali auto ni kada su mene ni kada brata dobili, a danas je sve nemoguce bez auta. Kad sam ja isao u skolu nisu postojale kolone vozila sa roditeljima koji sacekuju decu, a kriza, gorivo nikad skuplje. Ti najbolje znas sta je tebi potrebnije, ali ja nemam dilemu da ako neko vaga za 500 ili 1000 din mesecno za auto da auto nije za njega. A gume se ne kupuju svaki mesec. Uostalom, kome je hiljadarka presudna nece ni moci da kupi auto, nikakav.

- srdjanyo
- Kontakt:
Opet me nisi razumeo.Putujem na posao biciklom kad god mi posao i vremenski uslovi dozvole.Slažem se da je pešačenje i bicikl zakon za sada u NS,što zbog raskopanih ulica i ogromnih gužvi u špicevima.
A što se tiče uštede na autu,ne štedim.Spremio sam auto za zimu,odradio servis,promenio antifriz.Drastično ga manje vozim,ali spreman je uvek za vožnju.Čak sam ga i registrovao.
Послато са LG-D373
A što se tiče uštede na autu,ne štedim.Spremio sam auto za zimu,odradio servis,promenio antifriz.Drastično ga manje vozim,ali spreman je uvek za vožnju.Čak sam ga i registrovao.

Послато са LG-D373
@Heinz
Ja ovih dana treba da kupim w442 u 195/65/15 i koštaju oko 5500. Za taj novac nisam uspeo na netu da nadjem nista...
Za te pare pitanje da li Savu mogu da kupim kod drugih...
Srdjane,
Koju dimenziju zimskih guma vozis?
Ja ovih dana treba da kupim w442 u 195/65/15 i koštaju oko 5500. Za taj novac nisam uspeo na netu da nadjem nista...
Za te pare pitanje da li Savu mogu da kupim kod drugih...
Srdjane,
Koju dimenziju zimskih guma vozis?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Izgleda. Neke stvari izgleda ne mogu do srzi da pokapiram.srdjanyo napisao:Opet me nisi razumeo.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Što se tiče dileme polovna Michelin ili nova Tigar, tu je bitna stavka kakva je ta polovna Michelin. Ja sam generalno pre za novo pa makar i Tigar, ali bi u situaciji da nemam za nove gume uvek pre pitao drugare vulkanizere, da nemaju nešto polovno, ali da stvarno valja, a ne samo da je dobra šara.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Dobar je Hankook i cena. Sava je 40e. Mogao sam ti poslati pre neki dan da sam znao da trazis gume. Ali svakako W442 je bolji a malo skuplji.
Sto se tice Winter1 ljudi je kupuju po inerciji. Evo juce jedan zove, tj drugar mu prodao felne pa da namontira odmah gume. Kaze samo Winter 1 ni da cuje za drugu preko fona. Nista dolazi sa EOSom i felnama da namontiramo. Ja mu predlozim Savu Eskimo HP za 800din vise po gumi i decko kaze daj tu.
Elem juce isto lik sluzbeno vozilo kaze kako je nezadovoljan sa Dunlopom WS 4D i da mu se bolje pokazala Winter1 na privatnom autu. Ali trazi opet Dunlop ali nese 4D vec wr2. Posto trenutno nisam imao 4 odlucio se za UG9. A na moju opasku da imamo Winter1 i da je jeftinija 2000din samo se nasmejao kao necu.
A presao je sa gumama 70k km i kao zaglavio se na Iriskom prosle zime, i to ku je bio orgument da je njesra.
Sto se tice Winter1 ljudi je kupuju po inerciji. Evo juce jedan zove, tj drugar mu prodao felne pa da namontira odmah gume. Kaze samo Winter 1 ni da cuje za drugu preko fona. Nista dolazi sa EOSom i felnama da namontiramo. Ja mu predlozim Savu Eskimo HP za 800din vise po gumi i decko kaze daj tu.
Elem juce isto lik sluzbeno vozilo kaze kako je nezadovoljan sa Dunlopom WS 4D i da mu se bolje pokazala Winter1 na privatnom autu. Ali trazi opet Dunlop ali nese 4D vec wr2. Posto trenutno nisam imao 4 odlucio se za UG9. A na moju opasku da imamo Winter1 i da je jeftinija 2000din samo se nasmejao kao necu.
A presao je sa gumama 70k km i kao zaglavio se na Iriskom prosle zime, i to ku je bio orgument da je njesra.
Poslednja izmena od dag81 u 26 Okt 2014, 12:28, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa da, samo objasni ti sad ljudima da daju jos par stoja u 14 ili 15 dimenziji. Kolika je razlika Tigar-HK u tim nekim cescim dim?

Nema dileme, nov Tigar. Ja sam zamenio Michelin Alpin DOT 2006 za Winter1 DOT kraj 2007 i razlika se osetila. Na suvom ne baš, isti đavo, ali na snegu žešća razlika. Vikend za vikendom sam bio na Kopu tako da je palo testiranje.trojanac napisao:Što se tiče dileme polovna Michelin ili nova Tigar, tu je bitna stavka kakva je ta polovna Michelin. Ja sam generalno pre za novo pa makar i Tigar, ali bi u situaciji da nemam za nove gume uvek pre pitao drugare vulkanizere, da nemaju nešto polovno, ali da stvarno valja, a ne samo da je dobra šara.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk Pro
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Opet se vraćamo na priču da je Winter1 odličan na snegu i tu bi se osetila razlika možda i sa novom Michelin, u korist Tigra. Ali koliko se vozi po snegu u toku sezone? Ne računam vas što idete na ski vikende.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Takva pitanja mozes da ostavis za svog brata ili komsiju, a ne mene.srdjanyo napisao:@Next Koji je tvoj problem?Šta nisi razumeo?
Послато са LG-D373
Ako zivis u ubedjenju da je u NIS-u prosecna plata 70k rsd, ti si opako omasio realnost.