Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
@Johnny Steam, jel takvo pranje moze da skodi limariji na mestima gde je auto izgreban i tamo gde se skinula farba na plasticnom braniku? I koliko kosta pranje spolja i unutra kada menjas toliko krpa po jednom automobilu? Posto verujem da je cena malo jaca u odnosu na ove druge koji ne vode racuna o tome.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ko zna sta su ljudi preziveli sa onim mirisimaModesty napisao:A moj 206 nije bio dovoljno dobar da se uslika... ?

TT post
- Johnny Steam
- Pridružio se: 21 Apr 2012, 00:02
Pa to
@ Modesty
Salim se, pa dodji na pranje, pa ce biti i on uslikan, zasluzio je
@ Kuzmanovic
Ne skodi nista, cak i ako je lak poceo da se ljusti i on ostaje
Pritisak je 8 bara, a ne 150-250 kao na pusci
A pranje spolja, unutra i dezinfekcija ventilacije je do kraja meseca 500din, a posle ce biti 600din.
Ja idem na kvalitet, a ne na kvantitet. A i otvorio sam ovo da bi ljudi koji zele cist auto imali gde da odvezu na veoma kvalitetno pranje za normalne pare. Sve sto je skuplje je bezobrazluk, nista vise
A ne posvete se poslu uopste.
Svratite, pa se uverite i sami

@ Modesty
Salim se, pa dodji na pranje, pa ce biti i on uslikan, zasluzio je

@ Kuzmanovic
Ne skodi nista, cak i ako je lak poceo da se ljusti i on ostaje

Pritisak je 8 bara, a ne 150-250 kao na pusci

A pranje spolja, unutra i dezinfekcija ventilacije je do kraja meseca 500din, a posle ce biti 600din.
Ja idem na kvalitet, a ne na kvantitet. A i otvorio sam ovo da bi ljudi koji zele cist auto imali gde da odvezu na veoma kvalitetno pranje za normalne pare. Sve sto je skuplje je bezobrazluk, nista vise

Svratite, pa se uverite i sami
Zvuči interesantno veoma, a zanima me posebno pranje motora - kakva je procedura, koliko traje, i ima li nekih ograničenja u smislu koji može da se pere, koji ne, da li se čeka posle neko sušenje ili kako...? Hvala unapred za info.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Molim da za konkretna pitanja i dogovore sa Johnny-jem koristite PP.
Posetite www.garaza.rs !
'Dezodorisanje' je konacno uspelo, sad je samo zestoko prljav... :prase:nuk napisao:Ko zna sta su ljudi preziveli sa onim mirisima
Ja cu pocetkom maja, samo mi je tesko da se odvojim od auta na ceo dan, evo do sada se jos nije stvorila takva prilika...
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Ovo i mene zanimafq400 napisao:Zvuči interesantno veoma, a zanima me posebno pranje motora - kakva je procedura, koliko traje, i ima li nekih ograničenja u smislu koji može da se pere, koji ne, da li se čeka posle neko sušenje ili kako...? Hvala unapred za info.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- Johnny Steam
@Trojke
Jos samo ovo, pa ostalo na pp.
Sto se motora tice, ne mogu da perem karter i tesko dostupna mesta zbog pistolja (ne mogu da dohvatim).
Ali opere se sve i odmasti, kad se otvori hauba da to izgleda lepo i skoro ko novo.
Inace dolaze svi zbog elektronike koja ne sme na pusku. I para je vruca, tako da nema potrebe da se hladi motor, a i ima toliko malo vlage da je motor odmah suv i nema sta da se susi, cedi itd. a nema nikakvog rizika za elektroniku i za najosetljivije motore.
Ako mu smeta kisa, Mozda ce i ovo, ali do sad preko 100 opranih JTD-ova ECO tec-ova itd, svi su se odvezli bez ikakvog problema
A skidam i sve vrste nalepnica i vinjeta, spolja i unutra.
Za svaki sledeci info, na pp da ne bih dalje krsio pravila foruma.
A imate i tel, na linku koji je trojke postavio.
Sorry i tnx Trojke i ostali mod.
Jos samo ovo, pa ostalo na pp.

Sto se motora tice, ne mogu da perem karter i tesko dostupna mesta zbog pistolja (ne mogu da dohvatim).
Ali opere se sve i odmasti, kad se otvori hauba da to izgleda lepo i skoro ko novo.
Inace dolaze svi zbog elektronike koja ne sme na pusku. I para je vruca, tako da nema potrebe da se hladi motor, a i ima toliko malo vlage da je motor odmah suv i nema sta da se susi, cedi itd. a nema nikakvog rizika za elektroniku i za najosetljivije motore.
Ako mu smeta kisa, Mozda ce i ovo, ali do sad preko 100 opranih JTD-ova ECO tec-ova itd, svi su se odvezli bez ikakvog problema

A skidam i sve vrste nalepnica i vinjeta, spolja i unutra.
Za svaki sledeci info, na pp da ne bih dalje krsio pravila foruma.

A imate i tel, na linku koji je trojke postavio.
Sorry i tnx Trojke i ostali mod.

sto se tice vinjeta i nalepnica, ja imam iskustvo sa tim, potrebno je neki uredjaj ili jednostavan parocistac. i onda se opari malo da opusti onaj lepak i moze polako da se skine.
ako se nema parocistac onda moze i sundjercic sa vrucom vodom, pa se nakvasi i treba malo vremena i opet moze da se skine.
ako se nema parocistac onda moze i sundjercic sa vrucom vodom, pa se nakvasi i treba malo vremena i opet moze da se skine.

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Deblje je i jače ovo sečivo od žileta, nije toliko savitljivo. Ne treba budžiti već treba naći gde se mogu kupiti ovakvi nožići.
E to sam ja uzeo u nekoj perionoci, oni kazu da kupuju od glass servisa za male pare
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Kupio sam u farbari i platio 80 din.Sloba napisao: Ne znam gde se mogu kupiti

Never Say Never Again
- Johnny Steam
Sebekkg je apsolutno u pravu, a i tako ne rizikujete da ostetite staklo, a sa ziletom treba biti oprezan, lako se naprave mali risevi (svirl-ovi)
a i to je malo 'tezi' nacin. A imate i one male spahlice, sto skidaju folije sa tim. One su plasticne i 'secivo' je plasticno a rade posao