Tapatok za Vindovz
Ti o standardu i novcu, a ja o potrebi. Pitanje je da li je auto Nemcu ili Austrijancu potrebniji nego Srbinu? Mislim da nije. Mislim da su nam potrebe iste. Da li možemo u istom stepenu da zadovoljimo tu potrebu? Ne možemo. Da li je u 21. veku potreba da se prevezemo od tačke A do tačke B luksuz ili potreba koja nam olakšava život, štedi vreme (i novac) i poboljšava kvalitet života? Mislim da nije luksuz. Da li svako ima svoje individualne potrebe (od toga da mu ne treba auto do toga da mu treba 3 automobila)? Naravno. Da li su te potrebe realne? Stvar za diskusiju ili još bolje za izbegavanje iste.dragvorl napisao:Da je tako kako govoris onda bi Srbija imala slican broj vozila po stanovniku kao neka po stanovnistvu slicna drzava kao recimo Austrija. Vozila kostaju +/- isto u vecem broju zemalja u Evropi, ima nekoliko izuzetaka, ali je platezna moc drasticno razlicita. Koliko vozila ili litara goriva moze prosecan Nemac da kupi od dohotka, a koliko nas covek? Ovde se patike kupuju na rate, kupuje se gorivo za 300 i 500 dinara, a auto nije luksuz?starac vujadin napisao: Kakve veze ima broj nečega po stanovniku i da li je ta stvar potreba ili luksuz? To samo govori o stepenu zadovoljenja te potrebe na određenoj teritoriji.To sto manjina stanovnistva moze da priusti voznju je lepo, ali jedino toj manjini auto nije luksuz. A svakako smatram da dobar deo ovog foruma spada u tu manjinu u Srbiji.
starac vujadin napisao:Ti o standardu i novcu, a ja o potrebi. Pitanje je da li je auto Nemcu ili Austrijancu potrebniji nego Srbinu? Mislim da nije. Mislim da su nam potrebe iste. Da li možemo u istom stepenu da zadovoljimo tu potrebu? Ne možemo.
Rekao bih da nisi informisan o ceni taksija u zapadnoj Evropi...Velja napisao:A i manji im je problem novac za taksi.
Po meni je ovo kljucno, ljudi zive u nedovrsenim kucama, zimi sede u hladnim sobama, ishrana se zasniva na matijevicevim parizerima... al se "vozi" auto!nuk napisao:svi se voze a sigurno na uštrb drugih stvari
Jako zavisi u kom se krugu ljudi kreces sta je normalno, pun frizider i auto se negde podrazumevaju, ali to ne cini prosek.nuk napisao:Logika tako govori a opet, kada se osvrnem oko sebe, i zadnjih par godina kako su pojeftinili automobili svi su ih pokupovali i manje- više, svi se voze a sigurno na uštrb drugih stvari što i nije tema a i veliki broj porodica za koje ne mogu da kažem da su imućni je priuštila i drugi automobil.
Za naše uslove, gledajući nekibprosek primanja, sve je luksuz. Dokle god je sive i crne ekonomije to će moći tako da opstaje