Mobilne telekomunikacije
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Послато са GT-N7100
- Prikačeni fajlovi
-
- uploadfromtaptalk1414847285527.jpg (52.56 KiB) Pogledano 1771 put
Re: Mobilne telekomunikacije
Los pricing strategy, ali dobra ideja.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Nema tu neke mistifikacije oko specificnosti.cozmo napisao:Nisu. VIP uzeo od svog partnera iz Austrije a oni nisu homologizovani, nisu citali odobrenje RATEL-a, a ovo su dobili od svog partnera jos pre izvesnog vremena. Ima raznih modela iPhone sestice, svaki ima neku specificnost za odredjena trzista (EU, Aziju, USA, ostatak Evrope i sl.). VIP se samoupucao, sad moraju da vrate i uvezu homologizovanu verziju.DukeNS napisao:Bezobrazno su im zavukli...
Apple je naravno homologovan za celu Evropu, pa tako i za nas. Mi smo deo Evrope u potposti po svim SRPS EN standardima koji ovde vaze i koji su usaglaseni (tacnije prepisani).
Stvar je mnogo prostija, RATEL suprotno medjunarodnim sporazumima koje je potpisala i Srbija kao clanica CEPT i ITU ne priznaje homologaciju koja nije uradjena na "cirilici" tj zahteva domohologaciju homologovane opreme a koja se vrsi placanjem reketa tj izmisljene takse.
I njije to samo za mobilni telefon, RATEL ometa normalno poslovanje komplet svega sto se ukljucuje u struju i poseduje zicu koja je nalik anteni.
Tako se na primer trazi dohomologacija homologovane obicne licnaste zice za antenu.
Rezime, drzava trazi da svaka roba koja se proizvede u zemlji ili uvozi u zemlju zadovoljava odredjeni tehnicki standard sto je sasvim ok, ali RATEL zloupotrebljava svoj monoploski polozaj za ponasanje koje se moze okarakterisati kao reketiranje privrede i gradjana.
Austrija je takodje clanica pomenutih medjunarodnih organizacija pa je tako i sva roba koja se prodaje ili izvozi iz Austrije homologovana ali na nemackom jeziku (papiri).
OVo sa VIPm je samo vrh ledenog brega, ko je imao posla sa RATELom zna koliki su problemi sa uvozom robe.
To je slicna prica kao kada je ovde bila izmisljena homologacija pri uvozu novih automobila pa je trazeno da se zabrani prodaja Mercedesa u Srbiji jer kao nije provereno unutar Srbije da zadovoljava standarde i da je bezbedan za pustanje u saobracaj.
Pa je izbio medjunarodni skandal a nasa administracija se povukla, i odustala od te gluposti.
Nema veze sa RATEL-om, citat:
http://www.techwalls.com/differences-be ... us-models/
"Nije nikakav serijski broj vec broj modela, tzv. model no. Preporucujem zaduzenima za nabavku da obnove gradivo i upoznaju se sa nomenklaturom Apple proizvode, stojim na raspolaganju za konsultacije Model no. se razlikuje od trzista do trzista i po njemu se razlikuju finese u specifikacijama, npr. podrska odredjenim TD-LTE kanalima GSM frekventnim opsezima i slicno. Jednostavno resenje je da svoje modele dostavite u Ratel i platite sertifikaciju po urgentnom postupku."
http://registar.ratel.rs/cyr/reg214?act ... tumVazenja
Ovo se moglo znati cim je na Ratelu izasao izvestaj, model je A1586 za iPHone 6, dok je za EU druga oznaka modela.
Medjutim - Apple je uzeo PCI kao ZVANICNOG distributera u Srbiji. VIP hteo da izvrda i uveze iPhone mimo ZVANICNO ODOBRENOG uvoznika OD STRANE APPLEa. Telefon se MORA kupiti od zvanicnog Appleovog distributera i NE MOZE se reeksportovati kroz njihovu cerka firmu.
Hteli malo da zaobidju uvoznika
Nije Apple naivan, a nije ni RATEL.
http://www.techwalls.com/differences-be ... us-models/
"Nije nikakav serijski broj vec broj modela, tzv. model no. Preporucujem zaduzenima za nabavku da obnove gradivo i upoznaju se sa nomenklaturom Apple proizvode, stojim na raspolaganju za konsultacije Model no. se razlikuje od trzista do trzista i po njemu se razlikuju finese u specifikacijama, npr. podrska odredjenim TD-LTE kanalima GSM frekventnim opsezima i slicno. Jednostavno resenje je da svoje modele dostavite u Ratel i platite sertifikaciju po urgentnom postupku."
http://registar.ratel.rs/cyr/reg214?act ... tumVazenja
Ovo se moglo znati cim je na Ratelu izasao izvestaj, model je A1586 za iPHone 6, dok je za EU druga oznaka modela.
Medjutim - Apple je uzeo PCI kao ZVANICNOG distributera u Srbiji. VIP hteo da izvrda i uveze iPhone mimo ZVANICNO ODOBRENOG uvoznika OD STRANE APPLEa. Telefon se MORA kupiti od zvanicnog Appleovog distributera i NE MOZE se reeksportovati kroz njihovu cerka firmu.
Hteli malo da zaobidju uvoznika

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
RATEL treba zatvoriti
Apple treba zatvoriti.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
WP zajednico, ima li neki bolji, kvalitetniji Dual Sim uredjaj, izuzev Lumie 630 i 730???
Ne mogu da pronadjem nista vise izuzev ta dva modela...
Generalno, kako se ponasa uredjaj koji je na WP OS, a Dual Sim???
Ne mogu da pronadjem nista vise izuzev ta dva modela...
Generalno, kako se ponasa uredjaj koji je na WP OS, a Dual Sim???
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Posto je WP sranje, kapiram da je dual sim WP duplo sranje! (klanja se publici, salje poljupce, odlazi iza zavese ispracen ovacijama) 

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Premijerno vece iPhone-a (sa slika koje sam postavljao) je mts-u donelo fantasticnu prodaju od 16 komada. Za Novi Sad pricam. Bitno da je 50 ljudi vec u 23h cekalo u redu...
Ne znam koliko je tacno, ali od coveka koji tamo radi sam dobio info da bi 5s trebao da kosta 500 din, uz ugovor na tri godine i mesecni racun od oko 2.100 din...
Ne znam koliko je tacno, ali od coveka koji tamo radi sam dobio info da bi 5s trebao da kosta 500 din, uz ugovor na tri godine i mesecni racun od oko 2.100 din...
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Ne mogu da nadjem neki dobar Dual Sim uredjaj na Android platformi a da nije MTK chipset. Sve sto sam gledao da je malo kvalitetnije, je bas preskupo...
Razmisljao sam se izmedju N3 Neo, S5, Z3, i svi su Dual Sim, ali je najeftiniji 40k.
730 Dual Sim mogu da dobijem za nekih 25-28 hiljada, samo ne znam da li uzimam...
Razmisljao sam se izmedju N3 Neo, S5, Z3, i svi su Dual Sim, ali je najeftiniji 40k.
730 Dual Sim mogu da dobijem za nekih 25-28 hiljada, samo ne znam da li uzimam...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Vidi se da nisi imao dodira sa RATEL-om cim ih branis. Sve sto ima antenu ima direktne veze sa RATELom.cozmo napisao:Nema veze sa RATEL-om, citat:.
I sam citat je besmislen, Srbija nema LTE definisan standard niti mrezu a GSM je svuda odavno univerzalno resen sto se tice frekventnog plana za ceo I region. LTE je razlicit u Nemackoj u odnosu na Francusku, na primer i to nije smetnja za slobodnu prodaju bilo koje opreme.
Sto se tice uvoza bilo koje robe, eksluzivitet je zakonom zabranjen u svim zemljama EU i pridruzenim clanicama pa tako i kod nas.Ovlasceni uvoznik je deplasirani pojam od kada ne postoji SFRJ i taj sistem zastupanja posredovanjem. Apple moze da odluci da ne proda VIPu kao svoje pravo ali ne moze nikome da zabrani da se bavi trgovinom tj uvozom. Moze posredno da spreci TAG ako je pri prodaji TAGu ugovorom definisao zabranu izvoza iz Austrije.
Kao i slicne smisalice, pokusava se gusiti slobodno trziste radi ekstra profita.
Dok nisam imao direktne komunikacije sa RATELom mislio sam da ljudi koji se zale na njih preteruju medjutim uverio sam se da e jos gore nego sto se prica. Prave vise stete nego sto je ocekivana korist od jedne takve Agencije.
Podsecaju na ponasanje Poreske Uprave i njihov odnos zainteresovanosti prema poslu i gradjanima.
ps. Srbija nece sigurno imati LTE mrezu do 02.maja 2015. a vrlo verovatno i jos neko vreme pa je potpuno smesno sada i ovde uopste pricati o modelima za razlicite LTE mreze kao nekom faktoru za odluku o bilo cemu.
Na RATEL apsolutno ne treba trošiti reči. Ljudima koji se ne bave uvozom i instalacijom bilo kakve opreme/sistema je dovoljno da samo proguglaju RATEL i da vide o kakvom 'leglu' je reč.
Evo, otprilike ovako...
http://lmgtfy.com/?q=ratel+iznajmljivanje
http://lmgtfy.com/?q=ratel+sos+kanal
Evo, otprilike ovako...
http://lmgtfy.com/?q=ratel+iznajmljivanje
http://lmgtfy.com/?q=ratel+sos+kanal
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Da ne ulazim u ovu pricu sa Iphone-om, jer ne znam detalje, ali sto se tice RATEL-a, imam samo jedan licni utisak.
Pre nekih 7-8 godina, ja odem u RATEL ispred firme u kojoj sam tada radio sa jos nekoliko kolega da im prikljucimo nove radne stanice koje su kupili od nas, brendirane HP masine. To je bilo nekih 15-20 kompjutera, gde sam ja upoznao jednak broj zaposlenih u RATEL-u. Nakon par sati boravka tamo sam izasao napolje sa cvrstim uverenjem (napominjem da nisam imao pojma tada ko su i cime se bave) da tu zgradu treba celu zapaliti sa zaposlenima unutra.
Ne znam koji bih konkretan primer izdvojio: da li zenu koja se dere na mene zasto nema mesta na kompjuteru koji nema veze sa mnom (mesta nema jer je snimila 40gb muzike), tvrdnju da kompjuter duplira fajlove (gledaju windows explorer i ne kapiraju da je My documents i C:\users\ itd ista stvar), pa lika koji na hodniku zahteva od mene (koji sam tu samo da nesto prikljucim) da ODMAH sednem u auto i vratim se u firmu po opticki mis, jer on nema nameru da sa fakultetskom diplomom koristi kuglicni (ne preterujem, to je rekao)....Bahata stoka svi do jednog, a placeni mojim i vasim parama.
Pre nekih 7-8 godina, ja odem u RATEL ispred firme u kojoj sam tada radio sa jos nekoliko kolega da im prikljucimo nove radne stanice koje su kupili od nas, brendirane HP masine. To je bilo nekih 15-20 kompjutera, gde sam ja upoznao jednak broj zaposlenih u RATEL-u. Nakon par sati boravka tamo sam izasao napolje sa cvrstim uverenjem (napominjem da nisam imao pojma tada ko su i cime se bave) da tu zgradu treba celu zapaliti sa zaposlenima unutra.
Ne znam koji bih konkretan primer izdvojio: da li zenu koja se dere na mene zasto nema mesta na kompjuteru koji nema veze sa mnom (mesta nema jer je snimila 40gb muzike), tvrdnju da kompjuter duplira fajlove (gledaju windows explorer i ne kapiraju da je My documents i C:\users\ itd ista stvar), pa lika koji na hodniku zahteva od mene (koji sam tu samo da nesto prikljucim) da ODMAH sednem u auto i vratim se u firmu po opticki mis, jer on nema nameru da sa fakultetskom diplomom koristi kuglicni (ne preterujem, to je rekao)....Bahata stoka svi do jednog, a placeni mojim i vasim parama.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Šta hoćeš, to sa mišem sa tvoje strane je baš bilo nisko.