Obrazovanje i školstvo
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Obrazovanje i školstvo
Jos bolji su pomocnici asistenata...
Menaderi, mrcandajzeri, sales representative..ima toga koliko ho's
Menaderi, mrcandajzeri, sales representative..ima toga koliko ho's
Pogledajte samo oglase za posao: u 80% njih traze sales menagera ili sales representative-a...
Nije problem kod nas samo visoko skolstvo...ja sam ubedjen da je celo skolstvo u globalu veoma lose koncipirano.
Nisam ni od onih koji se odusevljavaju "americkim" nacinom skolovanja. Ali svaki put popizdim kad cujem da se u SRB "ove godine upisalo 550000 brucosa"...sad ce neki da kazu, jeste, ali i onako smo medju nacijama sa najmanjim prosekom visokoobrzovanih u populaciji.
Naravno, od tih 550000 fax zavrsi sigurno 549000
.....niko nece da radi ostale poslove. Kad pocu masovno da nam se zapusavaju WC solje, ovo u cemu smo do guse, precice nam lako preko glave 
Nije problem kod nas samo visoko skolstvo...ja sam ubedjen da je celo skolstvo u globalu veoma lose koncipirano.
Nisam ni od onih koji se odusevljavaju "americkim" nacinom skolovanja. Ali svaki put popizdim kad cujem da se u SRB "ove godine upisalo 550000 brucosa"...sad ce neki da kazu, jeste, ali i onako smo medju nacijama sa najmanjim prosekom visokoobrzovanih u populaciji.
Naravno, od tih 550000 fax zavrsi sigurno 549000

What i do for the livin'? I live for the livin'.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Naravno, problem je od samog pocetka. A sada vidim da forsiraju sto vecu prolaznost da izstancuju sto vise mastera ili ne znam sta da bi valjda dostigli te EU standarde. Strasno, iz jedne krajnosti se ide u drugu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Otprilike da je na vecini privatnih fakultata sto vise platis lakse zavrsis,to je u Srbiji jako unosan posao imati fakultet,kovnica para.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Tri fakulteta koja nemaju akreditaciju Ministarstva prosvete niti njihova imena postoje u Agenciji za privredne registre rade već tri godine i svake godine upisuju par stotina studenata koji im plaćaju 300 do 1.800 evra po godini. Dok inspekcije prebacuju nadležnost jedni na druge, a MUP ćuti, fakulteti za kozmetologiju, hebrejski jezik i prirodnu medicinu uveliko najavljuju novi upis.
Četiri univerziteta bez potvrde
Tri privatna univerziteta, i to Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, Beogradski univerzitet Alfa (bivši BK) i Akademija lepih umetnosti, nisu dobila akreditaciju za rad. Na poslednjoj sednici Komisije za akreditaciju odbijena je i Medicinska akademija. Na ovu odluku oni imaju pravo da se žale.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/318451 ... reditacija
Četiri univerziteta bez potvrde
Tri privatna univerziteta, i to Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, Beogradski univerzitet Alfa (bivši BK) i Akademija lepih umetnosti, nisu dobila akreditaciju za rad. Na poslednjoj sednici Komisije za akreditaciju odbijena je i Medicinska akademija. Na ovu odluku oni imaju pravo da se žale.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/318451 ... reditacija
Posetite www.garaza.rs !
alaha ti nemo mi sa muftiju dirat'. 
a sto ste rekli svi ste u pravu, ali ovo je samo jedna od stavki koju hoce da nam srede, upropaste skolstvo, dovedu sustera da bude ministar, savetnik ministra, ministra kulutre....
i onda hocete da napredujete, aaaa neee samo cemo nazadovati. i onda ce doci lepo ameri da ti objasne sta je istorija geografija, i ostale zgode, po povoljnim cenama, i da ces uzimati kredit da pohadjas samo jednu godinu....

a sto ste rekli svi ste u pravu, ali ovo je samo jedna od stavki koju hoce da nam srede, upropaste skolstvo, dovedu sustera da bude ministar, savetnik ministra, ministra kulutre....
i onda hocete da napredujete, aaaa neee samo cemo nazadovati. i onda ce doci lepo ameri da ti objasne sta je istorija geografija, i ostale zgode, po povoljnim cenama, i da ces uzimati kredit da pohadjas samo jednu godinu....

superboss napisao:Ali svaki put popizdim kad cujem da se u SRB "ove godine upisalo 550000 brucosa"...sad ce neki da kazu, jeste, ali i onako smo medju nacijama sa najmanjim prosekom visokoobrzovanih u populaciji.
Naravno, od tih 550000 fax zavrsi sigurno 549000.....niko nece da radi ostale poslove. Kad pocu masovno da nam se zapusavaju WC solje, ovo u cemu smo do guse, precice nam lako preko glave
Ovo je vec generalni problem u Francuskoj. Godinama forsiraju master a degradiraju bachelor tako da sada postoji brdo mastera za koje nema posla pa sede na birou ili prihvataju posao ispod svojih kvalfikacija.dragvorl napisao:Naravno, problem je od samog pocetka. A sada vidim da forsiraju sto vecu prolaznost da izstancuju sto vise mastera ili ne znam sta da bi valjda dostigli te EU standarde. Strasno, iz jedne krajnosti se ide u drugu.
Oni koju su i zaposleni u nekoj firmi cesto samo primaju platu ali ne rade nista korisno.
Naravno, tu ne mislim na strucnjake iz tehnickih i prirodnih nauka, vec se uglavnom radi o ekonomistima/pravnicima.
Nije redak slucaj da zanatlije zaradjuju mnogo vise od njih.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Roditelji zadovoljni, direktori ne: Mala matura više ne može da se slavi u kafanama
Obeležavanje završetka osnovne škole više neće moći da se organizuje u ugostiteljskim objektima, već samo u školama, što je naišlo na odobravanje velikog broja roditelja, ali ne i nekih direktora.
http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/ves ... 9740.phtml
Konačno se neko setio nešto pametno da uradi po ovom pitanju.
Obeležavanje završetka osnovne škole više neće moći da se organizuje u ugostiteljskim objektima, već samo u školama, što je naišlo na odobravanje velikog broja roditelja, ali ne i nekih direktora.
http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/ves ... 9740.phtml
Konačno se neko setio nešto pametno da uradi po ovom pitanju.
Posetite www.garaza.rs !
Apsolutno ispravno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
A sto je to toliko dobro?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Mi smo svoje odslavili i proslavili, bole me bas gde ce oni da slave 

@Grujic
Zato sto nije primereno da se deca od 14 godina obuku kao matorci pa pravac kafana do jutarnjih sati uz hardcore narodnjake.
Na zapadu se napravi aperitiv u skoli i cao.
Zato sto nije primereno da se deca od 14 godina obuku kao matorci pa pravac kafana do jutarnjih sati uz hardcore narodnjake.
Na zapadu se napravi aperitiv u skoli i cao.

Al ste omatorili preko noći i zaboravili euforiju svojih malih matura.
Nama škola nije htela da organizuje pa smo organizovali sami i super se proveli. Ima mala matura svoj šmek, samo treba imati mere kao u svemu.
Apropo članka baš verujem državi kad se brine za naše pare, a klinke će se kvarcovati i montirati veštake bilo proslave ili ne ako im je taj sistem vrednosti u glavi. Nema to veze sa maturom nego sa sistemom vrednosti koji dominira i protiv kog roditelji treba da nađu način da se izbore.
Nama škola nije htela da organizuje pa smo organizovali sami i super se proveli. Ima mala matura svoj šmek, samo treba imati mere kao u svemu.
Apropo članka baš verujem državi kad se brine za naše pare, a klinke će se kvarcovati i montirati veštake bilo proslave ili ne ako im je taj sistem vrednosti u glavi. Nema to veze sa maturom nego sa sistemom vrednosti koji dominira i protiv kog roditelji treba da nađu način da se izbore.