znas li koliko je ta razlika u metrima zaustavne duzine?Ogi napisao:Nisam ih jos uzeo, sledece subote sam se najavio ali kada vidim prognozu nesto mi se i ne stavljaju. Nadam se da ce mi ih Ivan cuvati.![]()
Jeste li gledali SAT juce ? Test u Navaku, 2 auta, jedan na UG9, drugi A5 i kada UG9 stane A5 je na 20km/h ?!
Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Zapravo A5 totalni prosek u 16" na ADAC takođe. Šteta što UG nisu testirali.
2013 u 17" je A4 bio bolji od UG:
Zapravo A5 totalni prosek u 16" na ADAC takođe. Šteta što UG nisu testirali.
2013 u 17" je A4 bio bolji od UG:
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Koliko god da je, ako je to tacno onda je to je bruka za A5. A i to su testirali tako sto su pri toj brzini udarili u prepreku.dragan napisao:znas li koliko je ta razlika u metrima zaustavne duzine?Ogi napisao:Nisam ih jos uzeo, sledece subote sam se najavio ali kada vidim prognozu nesto mi se i ne stavljaju. Nadam se da ce mi ih Ivan cuvati.![]()
Jeste li gledali SAT juce ? Test u Navaku, 2 auta, jedan na UG9, drugi A5 i kada UG9 stane A5 je na 20km/h ?!
Da niti branim metodologiju alvirka, u koju stvarno nemam razlog da sumnjam
niti mislen kao proizvodjaca, hteo sam reci da kad kazes 20kmh to zvuči dramaticno ali kad kazes da je to samo dva-dva ipo metra vise, na desetine metara koliko treba da stanes sa brzina kojima se u realnom svetu vozi, onda i ne zvuci toliko mnogo.
Ili recimo, to je situacija da bi za jednake zaustavne puteve mislen vozio npr 80kmh a gy 82kmh, karikiram, a moze se i izracunati... Razlika postoji, ali nije dramaticna bas toliko...

Ili recimo, to je situacija da bi za jednake zaustavne puteve mislen vozio npr 80kmh a gy 82kmh, karikiram, a moze se i izracunati... Razlika postoji, ali nije dramaticna bas toliko...
Ako predpostavimo da je test urađen kako valja, što je naravno vrlo diskutabilno, dva metra duži zaustavni put za jednu premium gumu je teška sramota.
Da se radi o nekoj sportskoj gumi i ozbiljnom testu, gotovo bih se slozio, ali posto se radi o alvirovicevom testu zimske gume po suvom na relativno visokoj temperaturi ( ako sam dobro shvatio iz ogijevog posta, nisam gledao tv) , to ne mora nista da znaci. Ozbiljni testovi zinskih guma imaju teziste na ponasanju gume u uslovima za koje je pravljena i to po mnogo vise parametara a ne samo kocenju. Mere i vucnu silu, ugaono ubrzanje kod prokene pravca, kočenje, pa sve to na razlicitim podlogama...
Da ne idem u detalje da se gotovo po pravilu dobijaju razliciti rezultati na razlicitim testovima sa istim ili jako slicnim automobilima i dimenijama guma...
Nisu tu u top klasi ni blizu velike razlike...
Da ne idem u detalje da se gotovo po pravilu dobijaju razliciti rezultati na razlicitim testovima sa istim ili jako slicnim automobilima i dimenijama guma...
Nisu tu u top klasi ni blizu velike razlike...
Sve se slažem, al sam ja hipotetički rekao " ako je test kako treba razlika je prvelika".
Ja sam definitivno resio da pazarim Continental TS 850, svuda je pokidala.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Conti kao i uvek najbolji 

Alvirko je bio u GY u Luxemburgu i oni su testirali razliku izmedju A5 i UG9.
Ceo izveštaj je čist marketing.
Ceo izveštaj je čist marketing.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
A onda će da ga pozovu iz Michelina da poseti pogon u FR i gle čuda, naprasno će biti bolji nego GY. Ne brinite, voli Alvirko da jede, pije, vozi... za dž.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Navika je cudo
I da na 743 kilometru od naplatne rampe rasiri ruke i kaze: "i evo postovani gledaoci..."methane.master napisao:A onda će da ga pozovu iz Michelina da poseti pogon u FR i gle čuda, naprasno će biti bolji nego GY. Ne brinite, voli Alvirko da jede, pije, vozi... za dž.
Sent using Tapatalk

Kad se setim kako je kenyao o kontroli kvaliteta Punta Classic dok je to bio državni projekat br1