Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kad sam pročitao naslov, mislio sam tona kačkavalja a ono 200 grama 

U NS je slična priča godinama u nazad.Rakhil napisao:Ma obojica mislite isto, samo ste se fokusirali na razlicite delove price.
Juce pricam sa Nukom, eno u Novom Sadu subvencionisu cenu privatnih vrtica jer nema mesta u drzavnim. Meni je to prihvatljiv korak napred - nije idealno resenje ali pokazuje da neko bar parcijalno koristi mozak. Ne vidim zasto to isto ne moze u Beogradu gde ljudi vec sad uveliko voze decu po 5km do vrtica.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
У Јагодини је вртић 3860,оо динара, до пре неки месец је био око 2000,оо па је повећавана цена у етапама.
Мислим да је и у Крушевцу слична цена.
Али, колико смо у ствари сиромашни најбоље говори чињеница да је маса деце исписана када је цена подигнута са 2000 на 3000...
Мислим да је и у Крушевцу слична цена.
Али, колико смо у ствари сиромашни најбоље говори чињеница да је маса деце исписана када је цена подигнута са 2000 на 3000...

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Otišli smo mi odavno u... Nedavno mi je ćerka (3. razred) išla na jednodnevnu ekskurziju do Beograda, poseta nekim muzejima i tako to, od njih 26 u razredu išlo je 18, ostalima roditelji nisu jednostavno imali novca, a trošak je bio 2.500 din i još na 2 rate. Dalje, u boravku posle nastave ostaje samo ona i još jedna devojčica iz razreda (2.200 din mesečno) ostali verovatno čekaju sami u stanu roditelje da dođu sa posla. Nemaju ljudi jednostavno para, jedva se razvlači od plate do plate, sve je postalo luksuz, nažalost. Za mlađeg sina vrtić plaćam 3.200 din, kada ste to već pomenuli.
TT
TT
250€ na naše plate u SRB, pa ti vidi.ljuba napisao:Citam i razmisljam o Holandskom vrticu od min 1000eur-a i mislim kako vam je dobroa kukate.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Po meni realno 150din dnevno za vrtic, da neko cuva dete nije puno.
Ja se kladim da ti roditelji sto su ispisali decu ili piju ili puse a kao nemaju za dete.
Po meni je veci problem nedostatak vrtica.
Ja se kladim da ti roditelji sto su ispisali decu ili piju ili puse a kao nemaju za dete.
Po meni je veci problem nedostatak vrtica.
Zezas? Das dete, i neko ti ga cuva, greje, hrani, uci 10 sati, i platis to 1,3 eur?
Mi sad za Milu placamo oko 10.000 din. Sa jedne strane bih voleo da je manje, a sa druge i ne bi. Teska je situacija, i mislim da vaspitacice realno zasluzuju mnogo vece plate. Bojim se da bi pojeftinjenje uticalo i na njihove plate, sto ne mora da znaci, a ako je tako kako onda one da budu raspolozene i da vode decu pravim putem... Nemoguce.
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja ću tek sledeće godine da mučim tu muku. Ne znam kako je sad, ali sa finansijske strane mi odgovara da pojeftini, a hoće li opasti kvalitet, videćemo. Meni je u celoj priči jedino nejasno da se plaća puna cena išlo dete u vrtić ili ne. To čujem od mnogih roditelja da imaju problem kad su deca bolesna.
Posetite www.garaza.rs !
Ne plaća se puna cena. Po mojoj nekoj proceni oko pola smo plaćali za mesece kada dete uopšte nije išlo.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Krupnim koracima gazimo unapred, ponosan sam što živim u ovoj zemlji 
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/50816 ... ama-i-PDVu

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/50816 ... ama-i-PDVu
U zr se placa u dva dela. Prva polovina fiksna a druga polovina se plaća na osnovu prisutnosti deteta.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Mene recimo brine mali broj vaspitačica na veliki broj dece.
Brine me i razlika u kvalitetu ishrane po mestima.
Brine me i razlika u kvalitetu ishrane po mestima.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
@nuk
Svaka cast na suficitu
Svaka cast na suficitu