TNG vs Benzin
Re: Plin vs Benzin
Interesuje me koliko plina moze da stane u rezervoar koji je smesten na mestu gde bi trebao da bude rezervni tocak, copavac 15"?
I dal neko zna koliko bi trosio, od prilike, plina Audijev ABK motor 2.0 e od 116ks?
I dal neko zna koliko bi trosio, od prilike, plina Audijev ABK motor 2.0 e od 116ks?
Meni je rezervoar od 41 l koliko se sećam, staje oko 32 l maximum (rezervoar je u ravni poda, nisam hteo da viri ni mm).
Fabia 2.0i 115 KS troši prosečno 10-11 l plina. Benzina oko 20 l mesečno u proseku, zavisi da li je zima ili leto, ali to je neki prosek. Pisao sam već o tome, zbog puno hladnih startova.
EDIT: ups, nije mesto za ćopavac, nego za normalan 15" 195/50.
EDIT2: KS ne kW
Fabia 2.0i 115 KS troši prosečno 10-11 l plina. Benzina oko 20 l mesečno u proseku, zavisi da li je zima ili leto, ali to je neki prosek. Pisao sam već o tome, zbog puno hladnih startova.
EDIT: ups, nije mesto za ćopavac, nego za normalan 15" 195/50.
EDIT2: KS ne kW

Poslednja izmena od Heinz u 20 Apr 2012, 22:34, izmenjeno 1 put ukupno.
mislio si 115ks, ne kw?
umesto tog tocka bi valjda trebalo da stane veci rezervoar, ja sam umesto 14ice u 175/65 stavio 43l...
umesto tog tocka bi valjda trebalo da stane veci rezervoar, ja sam umesto 14ice u 175/65 stavio 43l...
Poslednja izmena od dragan u 20 Apr 2012, 22:32, izmenjeno 1 put ukupno.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Trebalo bi tu pod izdići za bar 5 cm.
Jeste KS, editovao sam post.
Moguće i da je 43, mrzi me da proveravam. Treba podići pod ako ti treba veći rezervoar. Gepek je i onako mali, pa nisam hteo.
Moguće i da je 43, mrzi me da proveravam. Treba podići pod ako ti treba veći rezervoar. Gepek je i onako mali, pa nisam hteo.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ti ne moraš jer imaš full size točak. Onaj ko ima ćopavac mora da bi priča imala smisla (mislim na Nemanju).
Kod mene je ćopavac 16" i uz izdizanje poda za 5 cm ubačen je rezervoar od 45l (36l max). Da nisam izdizao pod, stao bi rezervoar od 30l što je svega dvadeset i kusur litara gasa. To je majstorova gruba procena, bez probe, što znači da ni toliko možda ne bi bilo. Kod 15" ćopavca je još gora priča sa zapreminom, ako se ne dira visina poda.
Kod mene je ćopavac 16" i uz izdizanje poda za 5 cm ubačen je rezervoar od 45l (36l max). Da nisam izdizao pod, stao bi rezervoar od 30l što je svega dvadeset i kusur litara gasa. To je majstorova gruba procena, bez probe, što znači da ni toliko možda ne bi bilo. Kod 15" ćopavca je još gora priča sa zapreminom, ako se ne dira visina poda.
Meni je rezervni 16'', i stala je boca od 51l, sto znaci da stane oko 42l plina (kad idem izvan srbije stane mi i 50l, ali je tamo pritisak oko 15-17bara na pumpama, u HR mi je na Ina pumpi stalo tacno 51,5l (naravno auto je sam prebacio na benzin, skroz sam bio plin potrosio) ! Pod u gepeku nije nista izdizan, sve je regularno, izbacili tocak i stavili umesto njega bocu od 51l, sve je u ravni 

ekstra...to ti daje lepu autonomiju...
Ma sve preko 30l je super, a da boca bude na mestu za tocak 

danas mi crkla benzinska dizna na drugom cilindru...zamenjena novom, cena nove 67evra... je li to mnogo?
navodno je zbog plina, mada i sam auto ima vec solidnu kilometrazu a nikad nisu ciscene...i ostale su bile dosta zapusene, ali su prociscene, ali ova nije mogla nikako da se vrati u funkciju...
iako to ne utice na celokupnu racunicu ekonomije ugradnje plina, eto, i to se desava...
navodno je zbog plina, mada i sam auto ima vec solidnu kilometrazu a nikad nisu ciscene...i ostale su bile dosta zapusene, ali su prociscene, ali ova nije mogla nikako da se vrati u funkciju...
iako to ne utice na celokupnu racunicu ekonomije ugradnje plina, eto, i to se desava...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Po meni nije puno, za nov deo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Uvek volim da napisem, za Colta 94 je 1 dizna bila 500 evra, jel mnogo?dragan napisao:danas mi crkla benzinska dizna na drugom cilindru...zamenjena novom, cena nove 67evra... je li to mnogo?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
au...
evo prestajem da kukam
dragvorl, ti imas iskustva, koliko je tacno i koliko se desava da dizne totalno zapeknu da ne moze da ih probije cistac?
evo prestajem da kukam

dragvorl, ti imas iskustva, koliko je tacno i koliko se desava da dizne totalno zapeknu da ne moze da ih probije cistac?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nemam puno iskustva sa tkvim slucajevima. Vidjao sam kola koja se voze na gas duzi period, ali ne starija od recimo 5-6 godina i u tom slucaju je ultrazvucna kadica obavila posao vrhunski.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ovi koriste neku tecnost i one kao providne epruvete u koje dizne spricaju tu tecnost i onda procenjuju koliko je koja zacepljena...
nadam se da znas na sta mislim...
valja li to cemu?
nadam se da znas na sta mislim...
valja li to cemu?