TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
TV uvek seče ivicu ako drugačije ne namestiš. Na LG se to podešavanje zove Just Scan, i to ja stavim kada puštam sliku sa kompa. Ne znam koji televizor imaš ali isključi to. U TV/video žargonu se to naziva overscan.
Postavka je bila original. Ako stavim 16:9, opet isto.
Ali ako stavij just scan, onda se vidi ceo desktop. Nemam pojma sta to znaci. Da tv nema 1920x1080 piksela?
Ali ako stavij just scan, onda se vidi ceo desktop. Nemam pojma sta to znaci. Da tv nema 1920x1080 piksela?
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nema to veze sa rezolucijom. I na 1366x768 treba da imas celu povrsinu, nebitno da li je veza sa hdmi ili vga.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Imao sam celu sa 1366x768. Samo kada sam prebacio na 1080, onda mi se to desilo. Sa just scan se opet vidi ceo desktop i na 1080. Na ovoj manjoj rezoluciji, kao da je slika malo lepsa
Ili ja umisljam. Nekako je toplija i kontrast kao da je manji ili ja umisljam 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ni 1366x768 nije malo na 32", manji fontovi i fini graficki detalji su zrnastiji, ali za onog ko ce tv koristiti kao monitor za multimediju ili gejming, realno to nisu mane.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Stavi 1080 50 Hz. Možda je to problem.
Tapatalk
Tapatalk
Treba da se podesi overscan u drajverima video karte.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jel postoji zidni nosač za monitor koji omogućava pomeranje po vertikali, ili bar podešavanje? I da li su nosači standardizovani.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
VESA standard, postoje neki koji mogu da se podešavaju vertikalno.
Pa ima onaj što ima kao neku ruku napred i možeš da pomeraš
Neki mogu da se izvuku, tj odvoje od zida i da se pomeraju u svim smerovima. Moj ne može, samo vertikalno ugao može da se menja.
Tapatalk
Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne znam da li će mi završiti posao taj sa rukom, jer ovo planiram kako monitor ne bi stajao na radnom stolu i zauzimao mesto, a bojim se da se ne zeznem ako ga tako fiksiram, zato mi treba neki opseg podešavanja.
Završiće ti posao sigurno. Ja imam par monitora od 42 inča na poslu tako nakačenih u demo room. Meni je samo jedan položaj TV odgovarajući tako da nije bilo potrebe za tim.
Tapatalk
Tapatalk
Pioneer CT A1, kasnije Phase Linear 7000
Vreme kada je bilo lepo baviti se Hi Fi jem
Vreme kada je bilo lepo baviti se Hi Fi jem
Stigao mi je juce novi TV - SAMSUNG - UE50H6400 - 3D led-televisie Smart TV (699Eur) i odusevljen sam sa brzinom rada. Ima quadcore procesor i sve smart funkcije su mu trenutne. Kakav napredak za godinu dana. Sestra mi je pre 6meseci kupila LG od 55inca isto tako 3D smart ali jedno min 2x sporiji. Posebno lep dozivljaj je sa specijalnim daljincem koji radi kao mis. Inace svi telefoni i tableti su ga automatski nasli u mrezi i mogu na njega da salju sadrzaj (youtube, deljenje ekrana i sl). Sve aplikacije jako lepo rade....