Ne pucaju za sada. Ima par njih koje ovi vode pred sve kamere i to je to.
U toku je sednica upravnog odbora AKS i očekuje se da odbiju ponudu za poreze jer je vezana za obustavu protesta.
Evo kada pricamo o Srbiji i stanju u njoj, moja sestra je zavrsila jednu od losijih gimnazuja XI jedva sa dobrim uspehom, a u Holandiji je upisala jedan od najacih hemiskih fakulteta i zavrsila ga u roku. To je bas crnjak, bez motivacije ljudi (a to vazi i za Srbe) nista ne rade.. Ima jos jedna interesantna prica o stanju u svetu povezana sa tim, dok je sestra studirala cistila je neke bazene. Bile su 3 dugarice: jevrejka, srpkinja i marokanka koje su tamo radile tokom studija i sve su zavrsile fakultete. Posle 10 godina jevrejka ima platu od 10.000 mesecno srpkinja od 5.000 a marokanka od 1.000, ali bukvalno tako za ne verovati preslikano stanje drustva... E sada da li je to neka velika zavera....
Da rezimiram stanje u Srbiji je delimicno tako zbog vecinsko nemotivisanih, ubijeno u pojam ljudi, i to je bas zarazno...
To sa promenom uspeha (ne mislim pod uspeh na cifru u vidu proseka) u srednoj/faks, je posebna priča, i mislim da ima puno do čoveka, sem sazrevanja zbog godina, ima dosta i tome da čovek izabere ono što hoće, legne mu materija, itd...
Ima gomila primera da prosečni đaci u gimnaziji odlično prelete fax jer su upisali šta su hteli, a vukovci zaglibili jer nisu mogli da se odluče pa su prelomili na neke masovnije fakultete koji im nisu legli...
Apsolutno, to je sigurno vise od 50%, ali koliko ljudi u Srbiji znas koji rade puno radno vreme dok studiraju (nemaju drugi izvor prihoda) i zavrse u roku tezak fakultet?