Fiesta ST

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Fiesta ST

Post od Bax »

http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... fp/521908/
Oko 60.000 su pristojene gume, ima i oko 40.000 neko njesra.
Mislim da je ovo fabricka dimenzija 205 40 r17, ali mi se cini da su na njemu neke tanje sada...

Ovakva su sedista, samo plava.
Slika
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Imaju mnogo bolje gume za tu cenu
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

TE gume sa kojima je dosao sa neke jako tanke, ali po svoj prilici to nije fabricka guma.Tim bolje, jer te sa kojima je dosao, imaju neke idiotske cene od 28000 po gumi.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Eno ti post pre tvog, linkovao sam sve :)
tj samo primer
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Mislim da nije problem srediti ovaj auto koliko samo odrzavanje , a Hot Hatch to trazi ako hoces da se vozis sa osmehom na licu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Malo je 1000 EUR da se sredi taj auto. Inace vidjao sam ga cesto ranije, Sekijeva cerka ga je vozila, verovatno ova sa slike. Iskreno mozda taj auto ne bih uzeo ni da mi neko pokloni. Toliko zapustena kola su samo glavobolja i nista vise. :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

ovo je za ljude koji vole taj osecaj da su spasli nesto sigurne smrti. ili mozda one koji ne mogu da zive a da nesto ne cackaju oko auta, aovoj fiesti ce trebati mnogo cackanja.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Bax, ponudi 1.150 pa ako krene da zateze, spusti na 1.000 i tvoj je.:) Kod nas publika za sve sa dodatkom gti, rs, st i sl. u imenu modela uglavnom nema pare, a ono malo sto ih ima su picajzle koje voze dobre i daleko skuplje primerke, poznavajuci sva slicna kola i njihove vlasnike u regionu. Dakle, HH se ne prodaje lako, i kada je cena realna i kada su kola u solidnom ili perfektnom stanju. Cim imas troja vrata, u startu te precrta u najboljem slucaju 50% onih koji kupuju taj model, a gde su kubikaza, potrosnja, tockovi, registracija... Ovako gledajuci, ovde na keca imas ulaganja, a gde je ono sto ce u manjoj ili vecoj meri isplivati na nekom detaljnijem pregledu i kroz eksploataciju. Da pomenjas sve sto je sada na vezicama, potrosio bi par stotina evra, a ne bi se ni okrenuo. Ono pod haubom je jos ozbiljnija prica i po meni ulaganje pomenutih 1.000€ nikako nije dovoljno da dotaknes stanje negovanih i ispravnih primeraka. Verovatno je to veca cifra te razlog vise da smanjis nabavnu cenu na minimum. Ako drugar misli da moze vise da dobije, neka proba.

Ps Ako stavljas 15", stavi i neki milje na tablu.:)

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zamisli, kupim ga za soma, i prebacim motor u Cmaxa :D
Milje ostavljam u Fiesti
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Ako bi prebacio motor iz Cmaxa u Fiestu, opet bi Fiesta bolje isla tako da razmisli jos gde ces sa miljeom.:D

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

U Fiestu, definitivno
U Cmaxu ne dolazi do izrazaja
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Verujem da je auto zabavan za vožnju jer je poznato da su te Fieste sjajno ležale i to u svim testovima ističu. Taj motor sam probao u Mazdi 3 GTA i bio mi je odvratan za oštriju vožnju. Neredo se vrti, stalno osećaj nekog unutrašnjeg otpora ka obrtajima, ružan zvuk...kao sex sa ženom koja je suva i tesna. Subjektivno, osećaj je bio kao da auto ima oko 130ks, nikako 150. Verovatno je u Fiesti bolji utisak jer je manji i lakši auto. Taj utisak se uglavnom poklapa sa testovima ove Fieste.

Bolje je bez pruga, ali ni pruge na belom ili plavom Fordu nisu bez smisla. Nisu ciganija, jedino što daju klinački utisak.

Slažem se za Slobin komentar za gume. Milje uz to obavezno. :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nista cekam da sredi pumpu, onda mu radimo mali servis i cistimo dizne. Menjamo napokon filter vazduha, mozda je i fabricki unutra :)
Onda cu ja da uradim snimke iz voznje, pa da vidimo gde smo...

Pratim potrosnju fluida, i skeniracu trenutno stanje mehanike.
U tom vizuelnom smislu ne bih naterivao mak na konac, ali mehanicki ispravan auto je pod moranje... Ako sredstava nema, prodacemo te 17ice, pa cemo da ih navucemo.
Probacu da ga nalozim, da se malo pozabavimo masinom, a videcu i kakvo mu je raspolozenje oko prodaje.

Mada sam mu ja nudio majstora da mu sredi plin gratis, njega mrzelo da ide, kazem nije on za tu masinu...
Poslednja izmena od Bax u 09 Nov 2014, 09:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Fiesta ST

Post od Saša »

Ma gde 1000 € ljudi, šta vam je? Taj auto u kakvom god da je stanju, tog godišta i sa 150 konja nema šanse da ga dobijete bez bar 2.500 €. Pogledajte cene običnih Fiesti to godište. Jedino da je havarisan ili nije u voznom stanju, pa i tada bi bilo nategnuto. Pa za hiljadu evra ne možete da pazarite ni solidnog Punta "keca" a kamoli Fiestu tog godišta.

TT
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Sale, sta mislis - sta vise vredi (pod vise vredi smatram ono sto se lakse i brze prodaje), Punto 1.2 sa gasom i pet vrata kupljen od tebe ili razvaljen HGT (recimo da postoji istog godista)? Cenu odredjuje potraznja koja je u ovom slucaju nikakva zbog specificnosti modela plus je sam primerak falican. Da se razumemo, mi smo zaljubljenici u automobile pa lako gubimo iz vida da se obicni ljudi ne loze na velicinu tockova, sportsko vesanje i snagu motora. Naprotiv, njih interesuje ekonomicnost, dakle sve sto je nama prednost, njima je zapravo mana. A, kod njih su pare, jel...

Pricao sam sa covekom iz Arandjelovca pre neko vece, uzeo je Smarta starog par godina za 300 svajcarskih franaka. Auto je bio neispravan i takva je bila cena. Ispistavilo se da je izgoreo jedan izduvni ventil, covek zamenio sve ventile, obradio glavu i pomenjao dihtunge za manje od 300€. Ali, moglo je biti i vise. Rizik je bio veliki, ali je nabavna cena to pratila.

Sent from my HTC One V
Odgovori