Fiesta ST

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Fiesta ST

Post od ljubitelj »

Bax napisao:Nema boga da ide za soma, a i 2500 je tanko.
..
U Nemackoj bi takav auto vredeo oko 200-500 evra, gde jos i ima potraznje.
Ovde bih dao ovako na nevidjeno oko 40.000. Dinara naravno i to pod uslovom da je pravno besprekoran.

Auto u nevoznom stanju vredi otprlike koliko kilograma ima.
Posto je vlasnik shvatio da je auto nesto sto je jako povoljno za imati kada se u njega nista ne ulaze, sada stize racun u obliku drasticno umanjene preostale vrednosti.

Sve sto nije platio kada je trebalo morace sada da plati tj shvati realnost da taj novac samo uvecan sada mora buduci kupac da ulozi.

Kada i ako ga dovede u tehnicki ispravno stanje onda moze da se masta o 2.500 ili slicnim brojkama.
Trziste je najbolji pokazatelj vrednosti, neka proba sa 2500 pa ce se brzo videti koliko je dobar procenitelj.

ps. imaju Nemci na TV redovnu emisiju bas sa ovakvim automobilima koji su zapusteni pa se ide u prodaju da bi se uzeo novac za neki sledeci u voznom stanju.
Koliko pratim najvise je dobijeno za Mercedes (marka na glasu, ima delova, ima majstora koji znaju), nekih 1.100 evra koji je imao cak i TUV sto znaci u daleko boljem stanju nego ova Fiesta.

Mislim da je @sloba odlicno opisao stanje stvari.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Skolski primer kako auta zavrsavaju u temi napusteni automobili.

Auto se prodaje po nerealnoj ceni (ako i nije zapusten u startu, bude zapusten), auto stoji i sve vise propada, ulaganja rastu, samim tim i razlika izmedju realne vrednosti auta i trazene cene i smanjuje se sansa za prodaju. :)

Nadam se da takva sudbina nece zadesiti ovaj auto :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Fiesta ST

Post od Saša »

@Ljubitelj

Gde smo mi a gde je Nemačka... :D Preteraše ga ovde ali ti ga vala baš prekardaši :D. Auto je u voznom stanju i registrovan, a to što je prljav, zapušten i što mu je ulje promenjeno jednom za godinu i po (i samo 10.000 pređenih km) - to na realnu cenu ne mora i ne utiče uopšte. Pogledajte cene običnih Fiesti tog godišta i spustite joj nešto na kubikažu i eventualno na to zapušteno/prljavo stanje i to je to. A još auto ima i ugrađen gas + 2 seta felni. Budimo realni, ipak.

TT
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Sta znaci to spustite joj na kubikazu... Pa nije fokus 2st, to je obican auto kao i svi ispod 2l...
Auto je ekstra redak i da je u dobrom stanju ne bi bilo nikakvih problema oko prodaje. Ima ih jako malo, kao i kupaca za tako nesto, ali ih ima...
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Dosta je pretpostavki u prici. Ja mislim da ovaj automobil ima tretman kao i 80 posto autombila u srbiji. Stari vozi kadet iz 85, kome samo dosipa ulje i malo destilovane kad zafali, ja sam poslednji put promenio ulje pre 10 godina cini mi se. Auto je presao oko 270 hiljada, kod njega je poslednjih 160 hiljada. Letos je presao u cugu do hrvatskog primorja i nazad preko 1500km.

Ako je fiesta u voznom stanju, malo je picne i sa tim godistem i malo strpljenja naci ce kupca za 3 do 4k.
ljubitelj
Reactions:

Re: Одг: Fiesta ST

Post od ljubitelj »

Saša napisao:@Ljubitelj

Gde smo mi a gde je Nemačka... :D

Budimo realni, ipak.

TT
Veoma smo blizu Nemacke po cenama vozila, nema bitnih odstupanja niti po markama niti po opstem trendu.
Opisano stanje auta je da je u nevoznom stanju, osim ako bi ti mozda vozio auto kome ne radi volan a motor ne moze da upali a sto jeste ova konkretna Fiesta.
Realnost odredjuje trziste, opisao sam tipicnu vrednost jednog auta u takvom stanju.
A plus na sve ovo je Ford u pitanju sto dodatno smanjuje vrednost jer nema zamenskih delova koji su povoljniji, nema majstora sa strane za ozbiljnije stvari.
Iz mog ugla naveo sam procenu koliko bih bio spreman dati na nevidjenu macku u dzaku

Uostalom mozes i ovako da budes u prilici da sagledas realnije procenu vrednosti.
Ako treba da se ulozi 50sati rada, a sat rada servisa je kod nas tipicno 30evra, to je oko 1.500 evra.
Neka je vrednost nuzno potrebnog materijala oko 1.000 evra.

Auto u ispravnom stanju vredi u Nemackoj 2500 evra.

1500+1000-2500, preostala vrednost auta je 0 (nula).

Trziste je neumoljivo, evo ako ti zelis mozes da probas da ponudis recimo 4.000evra za ovu Fiestu i da je dalje generalno sredjujes. U tom slucaju ako bi platio toliko onda sam saglasan da je to ok trazena cena.

S obzirom da najjeftiije moguce odrzavanje kao sto je filter i sipanje ulja vlasnik nije hteo da placa, navedeno je da i u gume nije nista investirao 99.999% su neispravne i kocnice sto je jos solidno para za remont tog dela.

Auto sa motorom koji ne radi, sa losim kocnicama, bez upotrebljivih guma, sa prolupalom letvom volana (koja se mora baciti ako je aluinijumska a verovatno jeste) vredi, pa oko 1000kg x30 dinara.

Uh cekaj, ponudio sam previse :mrgreen:

U sustini taj auto je zavrsio karijeru u ovakvom stanju bez velikih ulaganja, ima trzisnu vrednost kao donor delova za neku istu Fiestu.

Posto je bio udaran verovatno je na slican nacin da se ne uloze pare i zakrpljen tj vec naveliko korodira ako je ofrlje okrpljen tek da se ne raspada.

Tesko je bilo sta pricat o stanju necega sto nije pogledano, zato se za neispravne stvari po pravilu i ne razmatraju detalji sta treba popravljati vec se daje cena za neispravnu/ bezvrednu robu.
Tako se i uzimaju stvari na aukcijama. Mala cena velik rizik, a ko rizikuje taj mozda i dobije.

Imam iskustva na tu temu sa drugom vrstom tehnicke robe, ne pricam napamet kako se formira cena.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kod nas tipican sat servisa 30 evra? Ispravna Fiesta ST u Nemackoj 2500 evra? I posle ces da se ljutis sto ti neko okaci mrtvu foku?
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja mislim da po ovoj racunici covek treba da je ostavi otkljucanu sa jos 500e unutra, ne bi li ga neko resio muka :kuku:

edit - rakhil ne ubacuj se :kezo:
Poslednja izmena od dragan u 09 Nov 2014, 18:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Dragane i da napuni rezervoar :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

I skine one nalepnice :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Aj valjda ce da sredi tu glupu benz pumpu, pa da uradim neki snimak, kako ide auto, koji nije u voznom stanju :mrgreen:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Kolika je cena sata u Grand Motorsu ?
Ovde u temi je navedeno da je cena u Nemackoj opsega 2500-4000 evra za ispravnu. Nisam proveravao, i to je uzeto kao da jeste tako.

bax, snimak moras da napravis sada kako ide i neka druga Fiesta pa okacis, :mrgreen: Nije valjda poenta zavaravanje da je nesto sto nije.
Kada se poprave kvarovi je logicno i drugacija vrednost.
Poslednja izmena od ljubitelj u 09 Nov 2014, 21:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Cena sata cak i u GM je ispod 30 evra, sem toga napisao si tipicna, a GM i tipicno ne idu u istu recenicu - to bar tebi sa Volvoom ne mora da se objasnjava. U temi je napisano da su ST Fieste od 4k do 8k, 2500 su obicne 1.4 i slicne.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Grand Motors je meni tipicna veza za Forda kod nas. Koliko je cena ispod 30 evra?
Koliko kosta da se pobrojani kvarovi kod njih rese?
Ne verujem da je neka mala cifra.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Nije jos posetio majstora, ako bude isao na prodaju mislim da ce probati da ga da za nekih 3000, kad ga osposobi za voznju. Ja sam ocekivao da ce traziti nesto manje, ali on zna koliko je potrosio za njega, tako da to je to, za sada.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori