Kojim putem putovati?
Re: Kojim putem putovati?
Kapiram da je jeftinije avionom. Mi smo bili u aprilu u Parizu i karte su bile oko 400-450€ za nas dvoje. Kola nam nisu zatrebala tamo ni malo.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Kojim putem putovati?
Ako ideš na samo jednu lokaciju, pa još podaleko i zimi - avion nije loša opcija, zaista. Ako ideš autom čuvaj se pljačkaša po pumpama, sve više čujem za slučajeve da su ljudi ostali u trenu bez para i dokumenata. Ne dozvoli da iko priđe i bilo šta čačka oko auta, a zaključavaj ga čak i kada točiš gorivo. Nedavno je kolega iz firme ostao bez 700 € u kešu i svih dokumenata i kartica (doduše u Italiji) pa je bilo baš komplikacija.
TT
TT
Auto ti u Parizu (osim ako nisi smešten u predgrađu) praktično neće ni trebati, tako da je avion bolja opcija.
Ja više ni iz CH ne idem kolima iako ima samo 700 km. Avionom je jeftinije i komfornije.
Ja više ni iz CH ne idem kolima iako ima samo 700 km. Avionom je jeftinije i komfornije.
Via Michelin izbacuje tri opcije i put preko Mađarske i Austrije je ubedljivo najjeftiniji i isplati se ako ide više od jedne osobe, mada je avionom definitivno najkonfornije.
Da, ali meni auto treba tamo, tako da mi avion otpada kao opcija. A i ne volim da razmisljam koliko cu moci da ponesem odande kg...
Po Parizu auto je samo muka, ali dobro. Ja nisam isao samo do Pariza, u Francuskoj sam ne racunajuci dolazak i odlazak napravio 2000 km, tako da meni avion nije bio opcija. Ne volim da budem stacioniran na jednom mestu na odmoru, takav mi "duh" valjda

Po Parizu auto je samo muka, ali dobro. Ja nisam isao samo do Pariza, u Francuskoj sam ne racunajuci dolazak i odlazak napravio 2000 km, tako da meni avion nije bio opcija. Ne volim da budem stacioniran na jednom mestu na odmoru, takav mi "duh" valjda

Najviše nas ubijaju ljudi koji su nam nekada davali razlog da živimo.
Tako sam i ja racunao.
Ceo problem sa avionom je, kao sto sam napisao gore, ako se karte ne kupe u narednih par dana, ili ih nece biti, ili ce biti 500e po osobi.
Kolima bih isao jer volim i svratio bih do Austrije i Nemacke usput. Sto se koriscenja auta tamo tice, ako vec ne odem avionom, svakako ne bih bio samo u Parizu.
I ja sam u ovom trenutku za avion, imam i auto u Parizu koji ce me saceka, ali ako ideja zazivi, a onda se i oduzi, avion ce otpasti kao opcija.
Ovo je sve trenutno u fazi ''palo mi na pamet"...
Ceo problem sa avionom je, kao sto sam napisao gore, ako se karte ne kupe u narednih par dana, ili ih nece biti, ili ce biti 500e po osobi.
Kolima bih isao jer volim i svratio bih do Austrije i Nemacke usput. Sto se koriscenja auta tamo tice, ako vec ne odem avionom, svakako ne bih bio samo u Parizu.
I ja sam u ovom trenutku za avion, imam i auto u Parizu koji ce me saceka, ali ako ideja zazivi, a onda se i oduzi, avion ce otpasti kao opcija.
Ovo je sve trenutno u fazi ''palo mi na pamet"...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne znam kako je sad, nisam u toku, ali pre par godina većina low-cost letova je išlo na aerodrom u Beauvaisu, u prevodu u PM od Pariza.
Za tebe Nexte odlazak kolima nosi još jednu prednost, a to je da konačno nađeš displej za centralnu konzolu.
Sent using Tapatalk
Za tebe Nexte odlazak kolima nosi još jednu prednost, a to je da konačno nađeš displej za centralnu konzolu.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Pa ako imas vremena auto je najidealnija opcija (za preporuciti na auto forumu), iako je u Parizu potpuno neupotrebljiv, i skup za parkiranje. Pa ako mozes da odvojis 4 ili 6 dana samo za put obavezno putuj i preko bookings.com a izaberi lepa prenocista, jeftinije od aviona nikako ne moze da bude osim ako vas ne putuje vise od 4voro, ali uzivanje i sloboda su nemerljivi. U toku jake zime sredozemni put ti je najbolji ides juzno pa se od marselja popnes ka parizu, mada imam slaba iskustva po tom pitanju. Najeftinije ti je kroz Nemacku zbog skupik vinjeta u Sloveniji, Italiji i Francuskoj pa preko Luxemburga tankiras jeftino gorivo i onda u Pariz, a mozes da posetis i Amsterdam pa da odemo na picence 

Otkad smo oterali jedan Wizzov avion ne isplati se njima ići za Paris.
TT
TT
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kako da dodjem do Velmarka u V. Stepe, cujem da je neka rampa postavljena i da ne moze posle drugog semafora !?

Parkiras kod Crkve i prosetas gore, mada jos uvek se moze provuci kolima.
Provući kolima nije savet koji Ogi hoće da čuje. 

Ja bih probao Kostolačkom 
TT

TT
Ili Bul. Oslobođenja pa u Jove Ilića.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nece nista uraditi ni Kostolackom. Najbolje je da se parkira kod Crkve ili u Jove Ilica u nivou Velmarka. Tj ulica posle doma za nezbrinutu decu
Brzine idu u H-a !!!