Parkiranje
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Parkiranje
Argument za registraciju je da im je zbog otezanog kretanja auto potrebniji jer im je teze da koriste druge vidove transporta.
Ja nikad nisam video normalno mesto za invalida, uvek sa strane ima israfirano prosirenje
Ja nikad nisam video normalno mesto za invalida, uvek sa strane ima israfirano prosirenje
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Argument za registraciju?
Da li ti imas predstavu koliko para treba jednom invalidu za zivot?
Cirke 5 puta vise nego zdravom coveku.
Kazes da moras da kruzis zbog invalida i da trazis parking mesto???
Ne, moras da kruzis zato sto si razmazen i ides kolima, a ne nogama, sto invalidi ne mogu ili im je 10 puta teze i sporije.
Retko imam prilike bas toliko samozivo stvorenje poput tebe da sretnem, da ne kazem pravo misljenje i upotrebim druge prideve, da ne popasem ban.
Nije retko, mislim da mi se ovo do sada jos uvek nije desilo, da se neko zali zato sto invalid ima jeftiniju registraciju i parking mesto.
Ne, moras da kruzis zato sto si razmazen i ides kolima, a ne nogama, sto invalidi ne mogu ili im je 10 puta teze i sporije.
Retko imam prilike bas toliko samozivo stvorenje poput tebe da sretnem, da ne kazem pravo misljenje i upotrebim druge prideve, da ne popasem ban.
Nije retko, mislim da mi se ovo do sada jos uvek nije desilo, da se neko zali zato sto invalid ima jeftiniju registraciju i parking mesto.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pavle
- Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
- Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp
Primer registracije znas kolikaje razlika za auto 1.1 kada se registruje ovako ili na inavalida, presmesna i premala... Uopte se ne isplati registrovati kola do 2000 kubika na invalide zbog presmesne razlike... Ajde meni neka neko obajsni sta ce invalidu auto sa 6.0 motorom....Grujic napisao:Argument za registraciju je da im je zbog otezanog kretanja auto potrebniji jer im je teze da koriste druge vidove transporta.
Osoba sa invaliditetom, pored toga što ima neki fizički nedostatak koji ga sprečava da aktivno obavlja neke stvari koje se nama sasvim normalne, u velikom broju slučajeva obavlja neki posao koji je prilagođen njegovom stanju i samim tim slabije plaćen. Kupovina automobila za osobe sa invaliditetom je (koliko sam pratio) nešto povoljnija, kao i registracija, a odlukama nadležnih organa njima je omogućeno da se sa što manje napora domognu nekih stambenih/poslovnih objekata, jer je složićeš se parkiranje i dolazak do odredišta za te osobe preveliki napor.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Zato sto su to najcesce bila vozila sa velikim kubikazama,Minivan koji su prepravljani da mogu kolica pozadi da stanu.pavle napisao:Primer registracije znas kolikaje razlika za auto 1.1 kada se registruje ovako ili na inavalida, presmesna i premala... Uopte se ne isplati registrovati kola do 2000 kubika na invalide zbog presmesne razlike... Ajde meni neka neko obajsni sta ce invalidu auto sa 6.0 motorom....Grujic napisao:Argument za registraciju je da im je zbog otezanog kretanja auto potrebniji jer im je teze da koriste druge vidove transporta.

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Otkucao bih ti natenane koji su motivi regulacije tog tipa, gde je omanula a gde je u pitanju nedosledna primena, koji je istorijat tih odluka i kakva je praksa, ali ne da mi se, flejm si navukao svakako sad pa nema poente dok se ne smiri tenzija.
Razmisli malo: studiras, tata ti je kupio auto (ovo NIKAD ne potezem kao argument, ali da ti bolje docaram utisak), prvo kazes da parkiras na dva mesta, a onda zavrsis sa kritikom parkinga za invalide jer ti zaboga smetaju - nemoj da se cudis kad te svi dozive kao bahato deriste.
Razmisli malo: studiras, tata ti je kupio auto (ovo NIKAD ne potezem kao argument, ali da ti bolje docaram utisak), prvo kazes da parkiras na dva mesta, a onda zavrsis sa kritikom parkinga za invalide jer ti zaboga smetaju - nemoj da se cudis kad te svi dozive kao bahato deriste.
- pavle
Dobro, a da li mozda znas koliko je razlika kada ti registrujes kola ili invalid do 2000 kubika, manje vise nikakva... A ti mi objasni sta ce invalidu auto sa 6.0 motor??? Ako ti mislis da sam ja samoziv sto smatram da svi trebamo da placanjamo iste registracije, i da ako neko hoce da vozi kola sa 400, 500 ks, da treba da plati istu registraciju... Ako mislis da sam ja zbog toga samoziv.. a mogu da potpisem da ni 10 onoga sto smo moja porodica i ja prvenstveno uradili za ugrozene u srbiji, bilo za osobe sa invaliditetom ili drugu ugrozenu grupu, nisi uradio - voleo bih da nisam upravu za ovo.... i znao bih da takve ljude najmanje zanima parking mesto i registrovanje automobila od 500 ks... Mislim da je ruzno da za nekog koga ne znas mozes da napises da je samoziv, ajde da je stefanan koji mi je drugar tako nesto napisao bilo bi ok... Naravno ti se uvek mozes uhvatiti za ono prvo nervira ga sto mora da trazi parking mesto, ali to je samo izvlacenje iz konteksta... jer sam jos pre par minuta napisao da sam ja pisao uopsteno, jer mi je jos pre pola dana ne znam ko pomenuo invalide u ovoj temi, ali dobro...Xepoj87 napisao:Argument za registraciju?
PS Ako hoces da me vredjas nikakv problem posalji mi privatnu poruku, ja ti necu nista odgovoriti, jer ne volim da se prepirem sa ljudima preko interneta i ne znam zasto sam ti ovo uopste odgovorio, jer ne vidim razlog da se ja tebi pravdam kakav sam ja covek, ali u coveku uvek proradi neka vrsta besa, kada ga neko okarakterise onakvim kakav on zapravo nije!!!
Iskulirajte svi malo, svađate se bez potrebe.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Chill pill, drustvo.

- pavle
a ja ne znam da li postoji minvan sa motorima 3,2 , 4,2 , 6,0 ili sa 200,300,400 konja plus terenska vozila se tako i registruju kao terenska, to je posebna kategorija !!!Milos napisao:Zato sto su to najcesce bila vozila sa velikim kubikazama,Minivan koji su prepravljani da mogu kolica pozadi da stanu.pavle napisao:Primer registracije znas kolikaje razlika za auto 1.1 kada se registruje ovako ili na inavalida, presmesna i premala... Uopte se ne isplati registrovati kola do 2000 kubika na invalide zbog presmesne razlike... Ajde meni neka neko obajsni sta ce invalidu auto sa 6.0 motorom....Grujic napisao:Argument za registraciju je da im je zbog otezanog kretanja auto potrebniji jer im je teze da koriste druge vidove transporta.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Između ostalog mnogi od njih mogu da voze prepravljene automobile (mada je to tek noćna mora nabaviti u Srbiji), ali zahtevaju šira mesta, zato što moraju skroz otvoriti vrata da bi izašli. Potpuno je dalje logično da takva mesta budu što bliže ulazu. O broju mesta je tek suludo pričati, procentualno ih je toliko malo da je zanemarljivo, ali očigledno su mamac za balvane, koji bi verovatno uterali auto i u zgradu da mogu.Geza napisao:Osoba sa invaliditetom, pored toga što ima neki fizički nedostatak koji ga sprečava da aktivno obavlja neke stvari koje se nama sasvim normalne, u velikom broju slučajeva obavlja neki posao koji je prilagođen njegovom stanju i samim tim slabije plaćen. Kupovina automobila za osobe sa invaliditetom je (koliko sam pratio) nešto povoljnija, kao i registracija, a odlukama nadležnih organa njima je omogućeno da se sa što manje napora domognu nekih stambenih/poslovnih objekata, jer je složićeš se parkiranje i dolazak do odredišta za te osobe preveliki napor.
Zli invalidi. Imaju mesta na ulasku u tržni centar, i to šira, siroti vlasnici đipova moraju na obična mesta čak 10m dalje, pa će ih boleti noge od tolikog triatlona. Još kad kažem da ono što većina ne zna, da invalidi ne plaćaju ni putarinu na autoputu!!! Auuuu pa da ih streljamo odma'.

Širim haos!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pavle,
prihvati da si izneo stav koji ovde ne može biti prihvaćen. U pitanju je vrlo ozbiljna tema, a ti si krenuo neozbiljno. Pokušavaš da se prikažeš u drugom svetlu, ali ti ne ide. Niko ovde ne mislli ništa loše o tebi, upoznali smo te na okupljanju, ok si momak i drago nam je da si se pridružio forumu. Ipak, dozvoli, mlađi si i treba još puno toga da naučiš. Kreni od toga da ako 100% ljudi ovde smatra da nisi u pravu, onda nije do toga da si pogrešno shvaćen, već moraš malo da razmotriš stavove.
Hvataš se sad za olakšice prilikom registracije na invalida kao glavni argument i to je davno prežvakana tema. Niko ovde ne voli ljude koji to zloupotrebljavaju i lepo bi bilo kad bi se to moglo sprečiti. Ali to je sasvim nešto drugo u odnosu na ono kako je priča počela i gde si napisao da ti smetaju invalidska mesta. Razmisli još jednom.
Uzdravlje.
prihvati da si izneo stav koji ovde ne može biti prihvaćen. U pitanju je vrlo ozbiljna tema, a ti si krenuo neozbiljno. Pokušavaš da se prikažeš u drugom svetlu, ali ti ne ide. Niko ovde ne mislli ništa loše o tebi, upoznali smo te na okupljanju, ok si momak i drago nam je da si se pridružio forumu. Ipak, dozvoli, mlađi si i treba još puno toga da naučiš. Kreni od toga da ako 100% ljudi ovde smatra da nisi u pravu, onda nije do toga da si pogrešno shvaćen, već moraš malo da razmotriš stavove.
Hvataš se sad za olakšice prilikom registracije na invalida kao glavni argument i to je davno prežvakana tema. Niko ovde ne voli ljude koji to zloupotrebljavaju i lepo bi bilo kad bi se to moglo sprečiti. Ali to je sasvim nešto drugo u odnosu na ono kako je priča počela i gde si napisao da ti smetaju invalidska mesta. Razmisli još jednom.
Uzdravlje.
Posetite www.garaza.rs !
- pavle
ako ti mislis da sam bahat, zato sto sam rekao da se ponekad parikiram i ja na dva mesta i da razumem RAZLOG zasto se ljudi parkiraju na dva mesta, ne oporavdam ih, al i razumem razlog,, a i bila je okacena slika bentilija i u tom kontekstu sam rekoa on za grebanje kola vratima od strane kola pored... ja se isto tako ponekad parkiram... a jer moze nego od vas da kaze da se u zivotu nije nepropisno parkirao ??? ja mislim da se 99 posto ljudi bar jednom u zivotu nepropisno parkiraloRakhil napisao:Otkucao bih ti natenane koji su motivi regulacije tog tipa, gde je omanula a gde je u pitanju nedosledna primena, koji je istorijat tih odluka i kakva je praksa, ali ne da mi se, flejm si navukao svakako sad pa nema poente dok se ne smiri tenzija.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Dobronamerno: procitaj jos jednom sta sam ti tacno napisao, porazmisli, pa odgovori. Molim te lepo.