MPV/Limuzina/Hatchback do 4000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Andy
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2014, 02:23

MPV/Limuzina/Hatchback do 4000e

Post od Andy »

Pozdrav svima. Nov sam na forumu, a javljam se ovde jer mi je potreban savet. Uskoro kupujem auto, mnogo je dilema sta i kako... situacija je sledeca:

- potreban gradski auto, mali potrosac, godisnje ne bih prelazio 10.000 sigurno. Sa tom cinjenicom najverovatnije bih uzeo benzinca.
- finansije: do 3500e + 500e za registraciju, servise i sve sto spada u dodatna ulaganja u polovnjaka. Za nesto vecu sumu bih *mozda* uzeo auto-kredit, ili bih isao na onaj beskamatni koje sada uglavnom nude na placevima.

Gledao sam sve moguce modele, najvise me privlaci Honda Jazz 1.4 s tim sto za ove pare ne znam da li mogu naci restajling model iz 2005. pa bi jedno od pitanja bilo da li se isplati uzimati neki 2003-2004 za oko 3000e, naravno ako je u dobrom stanju? Ili juriti ovaj prvi? Za ono sto trazim od auta Jazz mi najvise lezi, ali opet, mozda sam nesto prevideo, neki drugi model iz te kategorije.

Drugi model koji spada u MPV a da bi mi odgovarao je A140, 2004 moze da se nadje za ove pare. Mozda neki drugi u ovoj klasi?

Od limuzina: Accent 1.5 crdi i Astra G, mada su me mnogi odvracali od 1.7 dti i kazu da je bolje uzeti 1.6 benz ili ne uzeti Astru uopste.

Ne bih uzeo Punta ili GP. Radije bih jurio neko vozilo od gorenavedenih dok ne nadjem iole pouzdanog, koliko god da trebalo.

Pozdrav i unapred hvala na pomoci.
Poslednja izmena od Andy u 16 Nov 2014, 15:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Re: MPV/Limuzina/Hatchback do 4000e

Post od pavle »

Moj ti je savet da uzmes 147, mozes da uzmes ok fl model za oko 4000.. i da bude 2005,2006 godiste... Lep je , startan auto ima sportsku notu u sebi... Uzmes neki 1.9 jtd , a sto se benzinaca tice oni su dosta skuplji za voznju, ali ako te zanima onda 2.0 ts uzmi, 1.6 nikako:D
Andy
Reactions:

Post od Andy »

Ne bih uzimao AR, treba mi nesto jeftinije za odrzavanje i gradsku voznju, vise porodican auto.

edit: ne bezim ni od dizela, samo sto sam vise za neki 1.3mjet ili 1.3 cdti kod Corse C.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Pa po gore navedenim kriterijumima, ti automobili nisi nista prostraniji od 147 preterano, a ako hoces nesto jeftinije pogledaj nekog stila npr ili pandu... Moj ti je savet da izbegavas Azijska kola zbog delova, mng je lakse naci deo italijanskog, nemackog auta.. Sto se francuza tice,ja ih ne volim i ne znam nista preterano o njima...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Za te pare moze da se nadje dobra Astra G.
Ja sam svojom bio prezadovoljan.
1.6 benzinac sa oznakom Z1XE ima problem sa potrosnjom ulja. Takav je svaki i od toga se ne moze pobeci.
Mislim da ne treba da bezis ni od 1.7 ni od 2.0 dizela, a najbolja varijanta je naci 1.8 motor sa 125ks.
Odrzavanje je zaista jeftino. Prostora ima, samo treba izabrati dobar tj odrzavan auto.

Ako te nesto konkretno interesuje u vezi Astre, mogu ti pomoci, za ostale modele ce se vec neko drugi javiti.

Srecno
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Andy
Reactions:

Post od Andy »

Ovakva npr.? http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... ra_g_njoy/

ili http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... _yoj_iz_d/

Izgleda da po oglasima najmanje ima 1.8... Kakva im je potrosnja na otvorenom/po gradu?

Hvala ti na odgovoru, nadam se da ce se neko javiti i za ove MPV-ove.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Konkretno, ne razumem se u opele, jednostavno ne volim ih .... Ali ovo 2 primerka sa placeva, sto si stavio, a i ostali nemaju pravu kilometeazu 99 posto slucajeva, ja cim vidim da neko za auto star 11 godina napise da je presao 130,150 000 ja se samo nasmejem, placeve iubegavaj u sirokom liku, je ovo starije automobili ug uzimaju na kilo, posto su presli brda i doline... Pa moj auto je 2008 decembar, prva reg april 2009 godine i presao je 120 000 i to je 90 000 presao za 3 godine a posle je manje vozen dosta, ianace da je nastavljeno istim tempom on bi vec ima 180 000 lagano...
Andy
Reactions:

Post od Andy »

Da, znam da je vracanje km masovna pojava na placevima, vise sam ih naveo kao primer. Podrazumeva se da treba traziti auto od nekog pouzdanog vlasnika. Trebaju mi jos neke informacije i iskustva o modelima koje sam naveo, preporuke... mozda sam propustio jos neki model koji odgovara mojim potrebama, pa bih sve dobro da razmotrim pre nego sto donesem odluku.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Od MPV, Jazz je dobar izbor
Ford Fusion isto pogledaj
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

+1 za Fusion
Takodje, nije losa opcija Honda Civic: http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... _vtec_gas/

Nekoliko clanova ima ovakvu Hondu i svi su uglavnom zadovoljni.

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Andy, dobrodošao na forum.

Što se tiče Hondi, dosta sam upućen jer vozim Civic i bio sam u dilemi sa istom cifrom kao i ti, doduše pre 3 godine pa su se stvari malo promenile.
Jazz je odličan izbor za gradski auto. Svakako je bolje uzeti restilizovanu verziju, ali znam da je budžet problem. Generalno Jazz nije preskup za održavanje, ali je negde u sredini. Civic 7. generacije koji predlaže Kuzmanović je nešto povoljniji za održavanje jer ima više aftermarket delova na raspolaganju. Kod oba problem mogu biti delovi karoserije jer se teže nalaze, a obično im odvale nerealnu cenu. Ako uzimaš japanca bitno ti je da imaš dobrog majstora (servis) koji ih dobro poznaje, a njih ima manje nego za evropske automobile.
Pitaj sve što te interesuje u vezi Honde, rado ću odgovoriti.

Sad sam tek pogledao oglas. Mislim da je ovo Medov bivši Civic. Med je član foruma, predstavio je auto, potražiću link kad sednem za komp.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Zasto bezis od Fiata? Grande Punto je avion za Corsu C u svakom smislu, ali nisam siguran da za 3500 moze da se nadje dobar. Mercedes A klase obidji u sirokom luku, preskup za odrzavanje za ono sto nudi, a ne nudi nista posebno. Za taj novac moze da se uzme i Megane 2, ako bi koristio samo po gradu, 1.4 je sasvim dovoljan, + nema varijabilnu remenicu, znaci jedan potencijalni trosak manje, a delovi, barem oni sto se menjaju redovno na servisu, nisu nesto preterano skupi. Civic je bolji izbor od Jazza, bas iz razloga koje je spomenuo Trojanac. Ok je auto, ako mozes da svaris taj dizajn :)

Ni od Alfe ne treba bezati, mada nije najzgodnija za voznju po gradu, zbog velikog kruga zaokreta. Jedini skuplji delovi su delovi trapa, po svemu ostalom je sigurno jeftinija od Mercedesa A klase. Zapravo i nisu toliko skupi, nego ih mnogo ima.

Sve u svemu, veliki i tezak izbor.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Grande Punto je avion u odnosu na Corsu D? Nisam bas siguran.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Corsu C
Andy
Reactions:

Post od Andy »

trojanac napisao:Andy, dobrodošao na forum.
Hvala.
trojanac napisao:Što se tiče Hondi, dosta sam upućen jer vozim Civic i bio sam u dilemi sa istom cifrom kao i ti, doduše pre 3 godine pa su se stvari malo promenile.
Jazz je odličan izbor za gradski auto. Svakako je bolje uzeti restilizovanu verziju, ali znam da je budžet problem. Generalno Jazz nije preskup za održavanje, ali je negde u sredini. Civic 7. generacije koji predlaže Kuzmanović je nešto povoljniji za održavanje jer ima više aftermarket delova na raspolaganju. Kod oba problem mogu biti delovi karoserije jer se teže nalaze, a obično im odvale nerealnu cenu. Ako uzimaš japanca bitno ti je da imaš dobrog majstora (servis) koji ih dobro poznaje, a njih ima manje nego za evropske automobile.
Pitaj sve što te interesuje u vezi Honde, rado ću odgovoriti.
Imam kolegu koji vozi Civica i bas cu da vidim sa njim gde ga servisira i da li ima pouzdanih majstora. U principu sam i dalje vise za Jazz-a, mada je bitnije naci neko ko je svoj auto redovno odrzavao (kao onaj Civic sto je linkovao Kuzmanovic). Ako mozes postuj link gde je taj Civic opisan detaljnije.

Jedno pitanje vezan za Jazz: kakva je razlika izmedju VTEC i i-DSI motora po pitanju snage, potrosnje?
Odgovori