Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Kuzmanovic »

Pa ja ti pricam da tako nije na saobracajnom u Beogradu, iz iskustva ti govorim. Fiziku sam dao sad na kraju trece (u prvoj se slusa) a matematike u drugoj (i one se slusaju u prvoj godini). A za privatne casove sam dao skoro celu skolarinu da bi to sve spremio. Pritom sam dobar student, sve godine na budzetu.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk

EDIT: Ne zamerite na konfuznoj poruci, nemam mogucnost da se skroz posvetim. :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Slika

:rofl:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Znači po tebi Kuzmanoviću projektant autoputa sa njegovih XY standarda koje mora da zna i ima licencu nije dovoljno sposoban za ucrtavanje znakova?

TT
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Projektant je obicno organizacija (tipa Beograd put) koja treba da ima saobracajnog inzenjera koji ce biti zaduzen za stvari koje su vezane za sam saobracaj, npr: horizontalna i vertikalna signalizacija, ogranicenja, radijusi krivina prena kategoriji puta itd. I da isto tako ima i gradjevinskog inzenjera koji ce da gleda svoje stvari (tip koloviznog zastora, debljina asfalta i sta ti ja znm). Poenta price je da svako treba da radi svoj posao, ne moze da saobracajac kaze "lako je izgraditi put, suni 10 cm asfalta na zemlju i kraj price", a isto tako dodje gradjevinac ne moze da dodje i da kaze "ma sta tu ima da se misli, uzmj onaj trougao, natakari ga na stub i ubodi u zemlju".

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kuzmanovic napisao:PA za privatne casove sam dao skoro celu skolarinu da bi to sve spremio. Pritom sam dobar student, sve godine na budzetu.
Bruko i sramoto... :durise:

:mrgreen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Znam kako je sada, ali ne treba tako da bude. To je poenta, zašto smo tu gde jesmo.

TT
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Da je samo saobracaj problem u nasoj drzavi bilo bi lepo.

Ma cuti Delija, samo da sam to skinuo sa vrata. :D

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Na MF su dolazili ljudi na master jer sa SFom nisu mogli nigde da nađu posao. Posle MFa našli.

TT
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Jbg, zna se sta je masinac. Ali isto tako su i ljudi sa fona dolazili na SF na master, ali to vec nije tema.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Iz kog razloga bi neko sa FON dolazio na SF za master?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Stvarno ne znam.

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Saobraćajni u NS-u je pre 10-ak godina bio baš, baš sprdnja. Ne znam da li se i koliko promenilo u medjuvremenu, ali tada smo se šegali sa skriptama i knjigama iz kojih je jedan školski polagao ispite na SF, sve dobre ocene.

Beogradski je bio mnogo ozbiljniji fax, ali zaista ne znam kolika je za saobraćaj praktična vrednost toga što tamo uče. Svi moji sa SF su karijere pravili negde drugo.

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kuzmanoviću kod mene je bilo ne znam ni ja vise, jedno 6-7 predmeta samo iz matematike. Imao sam mehaniku i fiziku, plus gomilu elektro predmeta koji su praktično sama fizika. A opet se ne smatram kompetentnim da se bavim nekim stvarima koje se tiču fizike... Zaista sa dva tri predmeta iz dotične oblasti teško da možeš da budeš neki ekspert, bez uvrede. Upoznao sam se sa radom jednog matematičara švabe radi za istog klijenta, i pored svega što sam radio osećam se inferiorno u odnosu na njega.

Takođe moj jako dobar prijatelj mašinac, je stručnjak za materijale, otišao je posle faksa u usa, radi u Los Alamosu. E njega Obama zove kada mu treba veštak za materijal neki, nlo i slična sranja :)

Ali jbg, to je Amerika, a ovo Srbija, pa spram toga i eksperti. Bez uvrede ovo je bilo za politiku i obrazovni sistem.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

@Nikaragva, ne kazem ni ja da si ekspert sa nekoliko predmeta iz matematike i fizike, daleko od toga. Ali pored tih predmeta ima jos drugih predmeta koji su usko vezani za vestacenje saobracajnih nezgoda, ne znam detaljnije od ovoga jer nisam na tom smeru, ali sigurno se ne postaje strucnjak samo sa matematikom i fizikom. Takodje, tu je sada i gomila softvera koji su zamenili ljude i gde je potrebno sagledati cinjenice, uneti u softver i on izbaci brzine kretanja i ostale podatke (mada i tu treba biti strucan i prikupiti takve podatke i cinjenice, a za to ce biti najstrucniji saobracajni inzenjer od masinca, fizicara i gradjevinca). Mada ne bih pricam na pamet u vezi toga, jer kao sto sam rekao, nemam puno dodirnih tacaka sa bezbednoscu saobracaja, osim nekoliko predmeta. Ja sam samo imao zamerku kod tvog posta gde si izjednacio FTN u NS i SF u BG-u zato sto su na FTN-u matematika i fizika smesni, kao i da se diplomski zavrsava citajuci 2, 3 revije SAT-a. Tako nije u Beogradu i treba dosta vise se pomuciti oko toga.

Nego kad si vec spomenuo vestacenje i da to treba da radi neki fizicar da se osvrnem i na to. Jeste da on zna dosta oko sudara i fizike generalno, ali pitanje je koliko su ih ucili o automobilu kao slozenom sistemu tela, sa mnogo delova koji se svaki posebno deformise i utice na povrede putnika. Zato bih mozda vise verovao masincu nego fizicaru prilikom vestacenja saobracajne nezgode. Ali jedno je sigurno, ko god bude dobijao licencu vestaka, treba dobro da mu se proveri znanje i sposobnost za obavljanje takvog posla, bio to na kraju saobracajac, gradjevinac, masinac ili frizer.
Odgovori