MPV/Limuzina/Hatchback do 4000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Andy
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2014, 02:23

Re: MPV/Limuzina/Hatchback do 4000e

Post od Andy »

botr napisao:Zasto bezis od Fiata? Grande Punto je avion za Corsu C u svakom smislu, ali nisam siguran da za 3500 moze da se nadje dobar. Mercedes A klase obidji u sirokom luku, preskup za odrzavanje za ono sto nudi, a ne nudi nista posebno. Za taj novac moze da se uzme i Megane 2, ako bi koristio samo po gradu, 1.4 je sasvim dovoljan, + nema varijabilnu remenicu, znaci jedan potencijalni trosak manje, a delovi, barem oni sto se menjaju redovno na servisu, nisu nesto preterano skupi. Civic je bolji izbor od Jazza, bas iz razloga koje je spomenuo Trojanac. Ok je auto, ako mozes da svaris taj dizajn :)

Ni od Alfe ne treba bezati, mada nije najzgodnija za voznju po gradu, zbog velikog kruga zaokreta. Jedini skuplji delovi su delovi trapa, po svemu ostalom je sigurno jeftinija od Mercedesa A klase. Zapravo i nisu toliko skupi, nego ih mnogo ima.

Sve u svemu, veliki i tezak izbor.
Pa kao sto i sam kazes, GP cu tesko da nadjem dobar za taj novac (mada to vazi i za vecinu ostalih modela koji me interesuju). Merc A140 koji ima moj prijatelj nije imao nikakve probleme, redovno ga odrzava i zadovoljan je, pa sam zato gledao i taj model, ali ako je generalno problem visoka cena odrzavanja, onda je bolje zaobici ga. Za francuze iskreno nisam, vise puta sam se uverio kako su osetljivi na ovdasnje gorivo a i u cenu delova za dizelase.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Mislim da nije predstavljena njegova bivsa Honda na forumu. Bivsa jer sad vozi Corollu tako da Hondu neki drugi vlasnik prodaje pa treba videti da li je i on odrzavao Hondu kako treba.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ako ti odgovara 3v stilo ajde da se dogovaramo :D
Andy
Reactions:

Post od Andy »

McGruja napisao:Od MPV, Jazz je dobar izbor
Ford Fusion isto pogledaj
Svidja mi se Fusion, pogotovu jer se uklapa u budzet. Ima neko vise iskustva sa njim, kako ide, potrosnja? Da li gledati 1.4 tdci ili benz 1.4/1.6?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Izgleda jako socijalno unutra. Bežiš od Stila, a gledaš Fusion i Astru, koje su poprilično spartanskog enterijera.

Tapatalk
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

I ja sam prvo nidzo rekao da uzme alfu 147 za 4000 soma moze ok da uzme, kada je rekao da mu je alfa skupa ja sam mu ponudio stila i pandu... Nista od toga:-)
Andy
Reactions:

Post od Andy »

pavle napisao:I ja sam prvo nidzo rekao da uzme alfu 147 za 4000 soma moze ok da uzme, kada je rekao da mu je alfa skupa ja sam mu ponudio stila i pandu... Nista od toga:-)
Nisam napisao da mi je alfa skupa sama po sebi, vec delovi. I to da je veci potrosac od onoga sto meni treba i less porodican tip vozila koji trazim. Ne kazem da sam u pravu, svako ima svoj savet i misljenje, samo trazim dobro resenje.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Pa kada je neki auto skup, onda se misli na celokuone troskove koje ti jedan auto pravi, zato sam tako napisao:-)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

nidza napisao:Izgleda jako socijalno unutra. Bežiš od Stila, a gledaš Fusion i Astru, koje su poprilično spartanskog enterijera.

Tapatalk
Dobro je sto stilo nije spartanski.
Pogotovu spolja. Tu dominira, dizajna bez
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jel ti sad jasno cemu sluze skorpije ? :kezo:

Mada meni je stilo 3v lep auto,volim ostre linije. 5v je stvarno gadan,zato nisam ni gledao kad sam kupivao auto
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ja kazem za 5v.
Ruznije od toga, tesko da moze
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Može,zaboravio si karavan.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

On mi je lepsi :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Kod Alfe su skupi samo trapovi, sve ostalo je manje vise kao kod konkurencije, nesto skuplje nesto jeftinije, na kraju, tu negde,ali nije zgodan za gradsku voznju.

Meni je Stilo 3v sasvim ok, jedino mi se ne svidja brutalno los stof u kabini, a ni plastika, nekako deluje sirotinjski, mada mu ni konkurenciaj nije mnogo bolja.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Šta je to skupo na trapu Alfe? Ceo da se zameni komplet je 200 eura i to bilo nekad. Možda je sad i još manje.

Nema više ništa skupo na tom autu što može da crkne.

@DW, šta fali Stilu? Stvar ukusa, meni je ok, uz 3v koji je izgledao vrhunski kad je bio mlad, a ni sad nije loš uopšte, dapače.

Zavisi od dezena enterijer može biti raznolik. U svakom slučaju barem generaciju napredniji od Astre G. Pre je za poređenje sa H, sa tom razlikom da H već ima bolja prednja sedišta, gora zadnja i ružniji, ali trajniji enterijer.

Tapatalk
Odgovori