Punto 1.2 na LPG 180km/h - video za forum garaža

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Punto 1.2 na LPG 180km/h - video za forum garaža

Post od noob »

Da sve sto sam naučio i polagao gomile sertifikata ovde i u inostranstvu sročim u par redova nije moguće. Mogu da okačim slike sa nekih obuka (predpostavljam automatski da mi nećete verovati te da napišem u startu da imam slike), najbolja obuka je bila u Austriji koju su držale Švabe.
cozmo napisao:Vidi, ne bih da ti kvarim zabavu. FIZICKI i TEHNICKI je nemoguce sa tim motorom i menjacom. Kapiras? Kao sto moj auto ima max brzinu 164 a na cajgeru lepi 180 tako i u ovom slucaju.
Odustajem od bilo kakvog daljeg komentarisanja i dokazivanja bilo čega.
Teorija jedno a praksa drugo.
Zato, u pravu si, snimak je lažan, ovo u teoriji u vasim monitorima nije moguće, pogrešio sam što sam otvorio temu. Izvinjavam se.
Ako ovaj forum bude organizovao neki skup doćiću da vidim kako vašu teoriju prenosite u praksu.

Pozz

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Zasto precutkujes sve komentare vezano za nizbrdicu? Ja znam da Z10 moze nizbrdo i 190 km/h po brzinomeru da nagura... Zato ti kazem da slabo "teras" auto... ;)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

bane valjevo napisao:Ja sam čuo samo za jednu, a to je seckanje volanom, ali to je više za reli vozače u okolini Čačka, kada je cilj postići što bolje prolazno vreme...
Kakvo seckanje volanom? :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa sitno, kako ne znaš...
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Markoni napisao:Zasto precutkujes sve komentare vezano za nizbrdicu? Ja znam da Z10 moze nizbrdo i 190 km/h po brzinomeru da nagura... Zato ti kazem da slabo "teras" auto... ;)
Zato što nije nizbrdica :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

noob napisao: Zato, u pravu si, snimak je lažan, ovo u teoriji u vasim monitorima nije moguće, pogrešio sam što sam otvorio temu. Izvinjavam se.
Nerazumem zašto izvrćeš činjenice. Niko nije rekao da je snimak lažan, kao što niko nije rekao da je fotografija lažna. Ono u čemu se većina slaže je da je brzina na brzinomeru netačna. To pokušavaju ta ti objasne na razne načine, ali to tebe ne interesuje. Bitno ti je da na cajgeru piše 180 i kraj.

Punto je na 3800-4200 rpm na 140 - 150 km/h ( po cajgeru, realno 10-ak manje) provereno mnogo puta u praksi i na stotinama kilometara. Da li ti zvuči logično da za manje od 800rpm (4200 - malo manje od 5000) uspe da digne sa 150 na 180 kmh? Neće da može.

Ja bih prvi voleo da moj punto može da ide 180, ali je to nerealno kako god pogledaš.

Žao mi je što nisi dobio ovacije za svoje umeće pa se sada duriš pa te ja javno pohvaljujem na hrabrosti da punta voziš koliko god da je realno bilo i istovremeno snimaš. Slučajno sam jednom prilikom niz begaljičko brdo punta naterao na 160 i lepo sam osetio da sam preterao i brže bolje ga spustio na 150. Ne bih u tim uslovima snimao drugom rukom ni lud.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Nikaragva, nikad nisi čuo za seckanje volana... Pih bre, pa to je off topic svakog off topic-a :D ...

Na skupu možeš da vidiš samo praktično dokazivanje teorije da li je 10 kg roštiljskog mesa dovoljno za 10 odraslih muškaraca... I obično nije... Mada i to zavisi od puno faktora...

Noob, verujem ja svojim očima i tome što vidim na snimku... Ali zakoni fizike i logičko razmišljanje mi govore drugačije... To ti je kao onaj mali glas u glavi koji te nervira, a obično bude u pravu...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

pajo prenosni odnosi su fiksni...obrati malo vise paznju na tvoje rpm pri odredjenim brzinama i njegove i videces da su uvek u istoj relaciji... za ostalo nemam sta dodati, sve se slazem...
nikaragva napisao:
bane valjevo napisao:Ja sam čuo samo za jednu, a to je seckanje volanom, ali to je više za reli vozače u okolini Čačka, kada je cilj postići što bolje prolazno vreme...
Kakvo seckanje volanom? :)
Sloba napisao:Pa sitno, kako ne znaš...
:rofl: :rofl: :rofl:
drugari imate po pice na moj racun prvom prilikom :pivo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ne znam uopste sto sumnjate u ovo...

Dovoljno da je bio minimalan nagib puta, kazaljka je malo ispod 180, i tu negde brzinomer laze za 15ak km/h... Znaci, oko 160 je isao sto je ok...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bez nervoze drugari. Neka svako veruje u šta hoće. I ja sam verovao da moja Z128 može 150, jednom sam je i nategao na toliko, a pitanje je koliko sam išao realno.

Apelujem da se ne rade nikakva testiranja koja nisu bezbedna i debelo krše zakon.

Biće mi drago noob da dođeš na sledeće okupljanje, pa da se malo prodiskutuje o svemu, a ovde spustite loptu jer inače...

:topic_closed:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

trojanac napisao:Bez nervoze drugari.
Evo ga :kezo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

trojanac napisao: ja sam verovao da moja Z128 može 150, jednom sam je i nategao na toliko, a pitanje je koliko sam išao realno.
Ja sam bio uveren i jos uvek sam :pardon: da je moj Stojdza isao 155 km/h (toliko je pokazivao cajger).
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Moj bivsi Stojadin 1.1 GX sa dvogrlim karburatorom Weber i spusten (kod Steve Kisgecija) je isao 165km/h po satu. :D
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Moj klot Mediteran je išao 150 po satu na ravnom :kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Išao je i moj Yugo 45 niz Bubanj potok sa sve nas četvoro unutra. Nikad brže nisam vozio tu deonicu. Od kad imam servo volana i po koju sedu preko 130 ka BP ne idem pa da me sto đavola juri. :D
Zaključana tema