Pa Cayenne jeste najbolji u sportskoj voznji, tako da ni X5 nije lider ni u cemu, a jos je zanimljivije to sto je Cayenne bolji i za Off-Road od X5, ako se dobro secam nekih testova

Sada je Range Rover odjednom u klasi ML-a, a sam si rekao da nije ta klasa

Tako da se moze reci da je ML tu najudobniji, ako nista drugo.
Kazes da bi za sve, osim za Off-Road, dao prednost Bmw-u, ali ne znam sta je to sve?
Udobniji nije, brzi upitno da li je i koliko, ali ajde da kazemo da neki osnovni modeli imaju sportskiji karakter.
U sustini, jedina stvar koja je bolja kod X5, jeste ono zbog cega je apsolutno van pameti kupovati SUV, a to su sportske karakteristike

Ako ne silazis sa puta, apsolutno ti SUV ne moze biti potreba.
Za ivicnjake, jedino ako planiras pri 50 km/h da se penjes, a ovako, zaista ne vidim koja to limuzina ne moze da se popne na ivicnjak.
A da ne pricamo sto sada vec u D segmentu(C klasa), imas vazdusno ogibljenje, pa mozes da dignes auto za ivicnjak.
Sto se staze tice, ja nisam pricao o njoj, vec u ulasku u krivinu. Zakon fizike mu ne da da skrene bolje od Bmw-a 320i.
Naravno da ce na stazi biti brzi, kada ono sto gubi u krivini, nadoknadi na pravcu, a sa 575ks i 750Nm, naravno da ce da pokida.
A kada smo na stazi, evo koliko je X5 brzi od ML-a:
BMW X5 M 1:46.92 124 '09 555ks /680Nm 4.4 twin-turbo
Mercedes ML 63 AMG 1:47.23 123 '08 510ks /630Nm 6.2 atmo
Nema rezultata ni za novi X5, ni za novi ML, ali kapiram da su oba jednako napredovala.
Mislim da je bolji auto onaj koji moze vise stvari dobro da radi, a ne samo jednu, pogotovo u SUV klasi.
Naravno, ako objektivno gledamo, a ne prema sopstvenim potrebama i sopstvenom ukusu.
Ukusi se razlikuju, ali se slazem sa tobom, i ja bih tu najradije vozio Cayenne.