Premium SUV modeli, prednosti, mane, razlike

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: BMW X5 (F15) 2014

Post od Milos »

Nemojte tako sture postove da pisete,ovo je gore od mog predstavljanja,hocu argumente.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Heroj, razumemo se :thumbup:
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: BMW X5 (F15) 2014

Post od Ivan »

Jel moze neko da iskopa tabelu prodajnih rezultata ml i x5 u evropi u zadnjih par godina.

Neki ljude da prodajni rezultati nemaju veze, ja sam ubedjen da imaju, tj. Da govore u kojoj od nekoliko cenovno slicnih alternativa se ljudi najvise pronalaze.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

ML63 ima klirens 171 mm, dok neka od verzija s "obicnim" motorima ima klirens 284 mm. Je li potrebno ista drugo da navodimo pa da bude jasno da ne drze ni priblicno 63-ka i tamo neki 350 CDI, ili nekome treba i da se crta? :ccc:
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Ja znam, ali ne mogu da linkujem gde...da sam video tabelu za 2013. I 2014.godinu na GLOBALNOM nivou da je X5 nesto prodavaniji...doduse, zaista je mala razlika.
A secam se da je q7 zestoko podbacio u 2013 i 2014, ali kad uzmes u obzir koliko je godina na trzistu ocekivano je. Znam da je za 2014 cifra bila bukvalno tri puta manja od x5 i ml.

End off
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Q7 je podbacio zadnjih godina zestoko i sasvim ocekivano, kad nece da se nakane da izbace novi.

Evo grafika prodaje u Americi za 2013, nista bolje ne mogu da nadjem.

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: BMW X5 (F15) 2014

Post od Ivan »

Serem se na dJIpa sa klirensom od 171mm, pa grande krnto ima 185mm klirens, super svraka bez stelt ajbaha 159mm.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Pa o tome i pricam, sportske verzije SUV-ova su itekako za peglanje. X5/6M, Cayenne Turbo, to lezi kao pegla sve.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Kako sabija RX :)
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

stefank napisao:ML63 ima klirens 171 mm, dok neka od verzija s "obicnim" motorima ima klirens 284 mm. Je li potrebno ista drugo da navodimo pa da bude jasno da ne drze ni priblicno 63-ka i tamo neki 350 CDI, ili nekome treba i da se crta? :ccc:
To crtaj ukucanima kada objasnjavas, mene zaobidji sa tim kulovskim fazonima.
Ako ne umes normalno da pricas, nemoj ni pricati.

Comi, to je i logicno, q7 je ipak veci dzip, kao i GL, i retko kome u sustini i treba tolika dzipcina, pogotovo u Evropi.

@Ivan
Eto, upravo kapiras ono sto ja pokusavam ovde da objasnim, totalni besmisao tih satro "SUV-ova".
X5 standardno, dakle svaki ima 200mm ground clearance, ne znam da li ga M paket dodatno spusta, a ko zna na koliko je spusten M model.
Dakle, verovatno je tvoj Punto prakticniji od njega, s obzirom da imas manje medjuosovinsko :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ja i pricam normalno, ali ti dajes nenormalna poredjenja, ML350 (koji je najcesci, na nasim putevima cak i 250) i ML63 nemaju nikakve veze jedan s drugim po pitanju lezanja, ali bas ni priblizno. Sto nije situacija kod X5-ice, jer ona ima 208 mm klirens u svakoj verziji, od 20d do M-a. ;)

SUV bi bio jednako praktican i sa klirensom Punta, jer ima ogromnu kabinu koja je spojena sa gepekom (ovo je sustina prakticnosti SUV-a, ovo nam svima najvise i znaci uostalom), moze da se natrpa svasta nesto u njega, komotan je, ima 4x4, jak motor pa moze i da vuce po nuzdi, klirens je zadnja stavka koja je vecini bitna, dovoljno je da moze da prejase ivicnjak, a to moze i sa tih 20 cm.
Comi
Reactions:

Re: Premium SUV modeli, prednosti, mane, razlike

Post od Comi »

Sad vec mogu da ucestvujem u polemici, ovde nije off.

KLJUCNI kamen spoticanja (po meni) jer sto pojedini clanovi svoje misljenje zele da nametnu kao generalno stanje, cinjenicu u konkretnom slucaju.

Niko ne spori (bar ne ja u daljem tekstu) da X5 bolje ulazi i izlazi iz neke krivine...nesto brze sa manje naginjanja recimo. Niko ne spori da je upravljiviji u tim istim krivinama, obicno BMW ima dosta direktnije upravljanje. Niko ne spori da je kod vecine motorizacija slicne snage brzi.

Ovo pricam za non M vs AMG verzije.

Ono sto JA ne sporim SA DRUGE STANE, jeste da je Mercedes udobniji automobil, vise prakticnih detalja, bolje bezbednosne ocene (sto kod coveka koji logicno razmilja znaci, jelte, bezbedniji), veci klirens i svi benefiti koje nosi taj podatak, okretniji u gradu (manji krug okretanja tradicionalno i u ovom slicaju)...

AKO smo se slozili oko navedenog, PROBLEM je sto se ovde na mala vrata pokusavaju progurati neke prednosti Merca na stranu BMW-a (udobnost?!) i sa druge strane brzina na stazi Merca, ali koja ocigledno vazi samo za AMG verziju, pa se to prenosi i na komercijalu/sporije modele.

Moj zakljucak je da su ova dva SUV modela jednostavno sustinski razliciti, nisu namenjeni istom krugu musterija tj musterijama sa istim zahtevima i kriterijumima.
BMW sa jedne strane potencira sport, brzinu i tu filozofiju (nista cudno), dok Mercedes sa druge strane potencira komfor, prakticnost, bezbednost (nista cudno jel da).

Problem je, kao sto rekoh, sto vi gurate ove dve filozfije (svaki svoju) u prvi plan KAO UNIVERZALNU i jedinu opravdanu za ovu klasu vozila.

Ala se nakenjah...
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja nadjoh da je i za ML63 AMG, isto 28cm ground clearance.
Comi, upravo tako, razlicite filozofije.
Ja sam se u temu i ukljucio, kada je neko napisao da ML ne moze da se poredi uopste sa x5.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mi se često ne slažemo oko mnogo stvari ali ovaj put se apsolutno slažem sa Herojem :)
Potpuno je besmisleno diskutovati o tome koji SUV više liči na sportski auto kad ne liči ni jedan :)

Na zvaničnoj promociji X5 sam bio ubedljivo najmlađi posetilac iako sam daleko od golobradog klinca... što mnogo govori o kupcima ove klase u razvijenim zemljama. Danas sam dobio poziv za promociju i vožnju X6 ali nemam ni nameru da idem :)
Poslednja izmena od Floyd u 22 Nov 2014, 14:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Xepoj87 napisao:kada je neko napisao da ML ne moze da se poredi uopste sa x5.
Povrsna izjava, nista vise.
Dobra sisa zlata vredi.
Odgovori