Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje

Post od Floyd »

stefanan napisao:
Vladapetr napisao:Naravno, stotine hiljada korisnika je u zabludi ;)

Poslato telepatski
Dosta njih i za audi kaze da je premium
A i Džastin Biber ima milione fanova :)
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Jel izasao kvalitetan snimak filma Fury?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

To što je za BB glasalo 4 puta više ljudi nego za The Wire, nema nikakve veze? Idemo po ko zna koji put prežvakanom stazom, svako ima pravo da mu se nešto ne svidja ali ne valja to proglašavati za univerzalni sud obavezan za sve...

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Slazem se. Ali kao sto sam ti rekao, postoji nesto sto je za siroke mase (tralala) i nesto ozbiljnije. Sad neko voli jedno, neko drugo. Svakako da postoji neki kriterijum koji ih pozicionira. Kao sto za neku knjigu mozes da kazes da je ozbiljnija i ''dublja'' od druge mozes i za seriju. Uostalom procitaj kritike.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kuzmanovic napisao:Jel izasao kvalitetan snimak filma Fury?
Nije jos, bas sam malopre uzeo da pogledam.

Pojavilo se ovo, negde sam procitao da je dobar film. Ocena na imdb je 7.4 :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Breaking Bad jeste world-class serija, iako je hype oko serije preteran, i broj raznih zagrizenih fanova ogroman, pa često umeju takve stvari da nerviraju. Neozbiljno je nazvati je tralala serijom. Serija je stvorila kult, i poredi se sa najboljim serijama svih vremena, i u svoje vreme je predstavljala sam vrh, iako su mi serije sa kojima se poredi, za nijansu bolje i draže, treba biti realan, serija zaslužuje najviše ocene.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Kada kazem tralala serija, mislim na to da nema odredjenu dubinu. Radnja prati jednog lika i njegov razvoj u odredjenom vremenskom periodu i to je to. Iako je ta transformacija dobro prikazana i serija generalno lepo odradjena, BB-u nedostaje sirina i kompleksnost ostalih likova i radnje da bi bio na tom nivou na kojem se prica o seriji. Serija je dobra, zanimljiva i uzbudljiva na trenutke, uzivao sam u svakoj sezoni i svakom preporucujem da je odgleda, ali daleko je od toga kako je mnogi predstavljaju. Razlog tolikog uspeha je sto je radnja uproscena, mozes da geldas bez mnogo muke, a opet zanimljiva, pa lako pronalazi publiku.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

E ovo je već korektan post.
Inače, čak i stvari koje si naveo su dovoljne za visoku ocenu. A ima tu još puno aspekta, koji su na vrhunskom nivou i koji je odvajaju od ostalih ordinary serija iz tog perioda. Jedna od najboljih serija u periodu u kome se prikazivala i to je to, simple as that. Inače, mi je slabija serija od Sopranovih, iako je kraj BB zaista odličan, i ostavio je na mene baš dobar utisak, za razliku od Boardwalk Empire, za koju znam da si pratio, koja mi je baš mlak utisak ostavila sada na kraju, nikako mi nije sela poslednja sezona, a BE, mi je takodje bila odlična serija, rame iz rame sa najboljim.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Zadnja sezona Broadwalk je krs, bukvalno su je napravili kao da ih je neko naterao samo da okoncaju svaciju pricu na brzaka
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Kada pratim serije, bas ih onako pratim do detalja. :kezo: Slazem se i meni je The Sopranos ispred BB-a. Boardwalk takodje razocaranje u poslednjoj sezoni, ali pre toga, stvarno na nivou. Inace Terence Winter je pisao screenplay i za Sopranos i za Boardwalk.

Sto se tice BB, mozda zvucim previse grubo, nije bas tako stvarno mi se svidela serija, ali je stvarno overhype-ovana serija maksimalno. Vince Gilligan je dosta paznje posvetio da bude kvalitetna, od detalja i boje garderobe koju nose, automobila koje voze do odredjenih dijaloga. Ali najveci problem je sto nije uspeo da izbegne taj kalup klasicne americke serije. I kraj mi je skroz bljutav.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Odgledao Lolita (1997) i za mene je film odličan. Kada sam ga gledao ko klinac nisam mogao da sagledam film, ali ako je neko davno gledao, preporučujem.

Nabokovi opisi su očaravajući, priča ih prati po kvalitetu. Celokupna radnja se završava sa koliko tolikom karmičkom jednakošću. Jedini koji je u priču ušao po malo "naivno" jeste Humbert ali neću dalje zarad mogućih gledalaca.
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

BB je za mene mozda najvece razocarenje od svih serija koje sam gledao.
Daleko od toga da je najgora, ali je odnos hype/kvalitet definitivno najgori te je nakon velikih ocekivanja usledilo otreznjenje.
Generalno mi je dosadna, razvucena, naivna (npr Gas je neka velika faca, gospodari ogromnim trzistem droge a niko ne zna ni kako ni zasto, u principu ima jednog lika sto radi za njega).
Gomila likova su iritantni te jedva cekam da se sklone sa ekrana, tema mi je odbojna.
Pride mislim da bi serija trebala biti i zabranjena zbog tematike koju prakticno propagira (sto je posle i pokazano brojnim likovima koji su inspirisani serijom poceli da se bave slicnim aktivnostima).

Odgledah pre neki dan Idiocracy, e to je bas sjajna zabava i dobra tema 9/10.

Gledao sam i novi Hunger Games, The Mockingjay, sasvim solidno, svidela mi se jako muzika u pojedinim delovima, ima par dobrih scena, generalno vise mi se svideo od prethodna dva dela.
Lorensica zahebala i Ramba, on moze strelom da obori helikopter, a ona avion buducnosti. Pride i dalje ne kontam svetksu fascinaciju tom glumicom...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Šta je problem sa hajpom, kakva velika očekivanja? Vidim da vas nekoliko poteže to kao argument. Seriju gledam ako se meni učini interesantnom, šta me briga dal sa na nju lože tri čoveka ili 33 miliona, ko bi trebao da crkne a ko da postane milioner i šta ko od same serije očekuje.

Lost je npr serija na koju ne bih potrošio ni minuta, da sam i izbliza znao kako će završiti. Opet, kako da kažem da je loše i nezanimljivo nešto što me danima držalo prikovanim za ekran? Ne možeš posle gledanja par (desetina) puta po 40 minuta postati lepši, pametniji ni šarmantniji - to serija i ne može da ti pruži ;) Dobra serija je ona gde nakon odgledane epizode ne možeš da dočekaš sledeću, a BB jeste takva serija ;)

Poslato telepatski
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vidis, ja Lost smatram najboljom serijom ikada, iako sam isp...eo zbog kraja. Ali najbitnije je bilo da nisam mogao da docekam sta ce se desiti u narednoj epizodi.

U BB ni najmanje tog osecaja, bukvalno sam gledao jer se svi loze i kad kazes smorila me prva sezona, ufff druga je mnogo bolja, pa tek untrecoj postaje extra, pa bice bolje u cetvrtoj... i tako odgledah sve i zavrsih gledajuci prazno u ekran...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Onda je samo nisi razumeo, nema drugog objašnjenja :D

Poslato telepatski
Odgovori