Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Paja »

pavle napisao:@Paja

Mislim da ti argument da odgovaraju identicno nije ok, posto slicna ili ista, veca ili manja odgovornost nisu bas iste stvari...
A u tome je stvar, ja ni na pocetku moga izlaganja, rekao da se povecala pravna sigurnost, a ne da advokati nisu odgovarali uopste. A na vecu pravnu sigurnost to sam i Urosu napisao, sam pored uvecane odgovornosti mislio i na to da ugovore overava sudski overitelj ( osoba sa srednjom strucnom spremom ), a jb ( ispunjava uslove da moze da bude sudija viseg suda npr )...Ti sada ne mozes da me ubedis da je isto, kada odes kod notara koji zna se kakve kvalifikacije mora da poseduje ili kada ti u sudu pukne pecat neka salterusa sa srednjom skolom ( koja se razume npr u apsolutnu i relativnu nistavost ko ja u voznju aviona
Možeš ti da misliš šta ti je volja, ali tim misaonim procesom nećeš izmeniti zakon. Bolje uzmi pa prelistaj zakone pa ćeš shvatiti i sam da advokati i notari odgovaraju identično Rekao si da notari odgovaraju više nego advokati i ja ti na to repliciram.

Tebe čovek ne može da ubedi ni šta piše u zakonu, a kamoli nešto više od toga, tako da mi ne pada na pamet da te ubeđujem da pravna sigurnost kod nepokretnosti nije veća nego što je bila, već je manja ili u najboljem slučaju ista kao što je bila i dok je sud vršio overu.

Priču da su notari uvedeni na neustavan i nezakonit način bolje da ne počinjem sa tobom. Mnogo umnijih ljudi od tebe i mnogo stručnijih od mene je već pisalo na tu temu pa ti gugluj ako hoćeš, mada sam siguran da nećeš.

Tuga je što si ti apsolvent PF, a ne shvataš ni osnovne institute. Imao bih to šta da te pitam, al ne bih da sebe zamaram čitanjem tvojih besmislica.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Pa ja mislim da ja odlicno znam kako su uvedeni, to sada posto ovde neki ljudi tvrde da je to ovako ili onako, ne znaci da su oni upravu ili da sam ja upravu... Ali ne vidim na osnovu cega ja ne mogu da kazem da se ne slazem sa Rakhilovim, Pajin, Urosevim, Vladinim misljenjem... Ja sve sto sam rekao nista nije proizvoljno, a dok pisem na lep i civilizovan nacin bez uvreda i pretnji ne vidim sta je tu lose... Ono juce sto smo svi pisali je stvarno bila losa i nekulturna rasprava i ja zato vise nisam hteo da nista kazem, ali postu su neki trazili da objasnim svoje navode, ja sam lepo seo za kompjuter i poceo da pisem...
Poslednja izmena od pavle u 22 Nov 2014, 19:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

pavle napisao:Ja sve sto sam rekao nista nije proizvoljno
:kezo: :kezo: :kezo: :kezo: :kezo: :kezo: :kezo: :kezo: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :loool: :loool: :loool: :loool: :loool: :loool:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

A ko ti je u stranci Pavle ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Pajo ne mozes da kazem, danas sam ok pisao i obrazlagao sam svoje navode... Kakav umem da budem, danas sam bio zlatan, pa jos sam i na pravopis pazio:D
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Trolololo :rofl:

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

I sve do jednog je bilo proizvoljna interpretacija informacija iz medija. Zakon video nisi a hoćeš da diskutuješ.
Korisnikov avatar
dona
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 17:20

Post od dona »

Ako si sada pazio na pravopis, kako izgleda kada ne pazis?
:rofl: :rofl: :rofl:
... Zvezde ne mogu sijati bez mraka ...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Pajo koliko si ti uopšte kvalifikovan za raspravu o ovome? Brzo da čujem:
- kad si upisao fax
- kad si završio
- koliko si plat... pardon, šta si dobio iz Obligacionog prava i Rimskog prava :D
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Dona ovo nije nista, pogledaj kada pise preko TT sa telefona:D Ispada da sam ponavljao prvi osnovne! :D
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Sve je ok to sto pises, po pravilima je foruma
Ali...
Razvodnjavas raspravu vrlo uspesno sa komentarima i stavovima koji su... Ne znam kako da se izrazim
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od ADrei »

@ljubitelj
ja sam siguran da mozes samo da platis advokata i tuzis investitora, nista vise od toga.

bas ce notar da ti da pare sto si ti kupio stan koji je prodat vise puta :) pa nisi od njega kupio..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

pavle napisao:42 % se dobija kada se prvo na osnovicu primeni stopa od 30 % od vrednosti posla, plus se onda na osnovicu primenjuje stopa od 22 % pdv tako dolazi do jedinstvene stope od oko 42 posto ( ucio si valjda poresko pravo na fakultetu ).
PDV je 20%.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Pa pisali mu smo Paja, Uros i ja ok stvari, u globalu.
Onda se umesaju ljudi koji nece konstruktivno da ucestvuju nego da sve sve ismejavaju :D
Prvo je krenuo sa fiskalnim kasama, pa ce sada da krene sa zavrsavanjem fakulteta preko veze, jer boze ako on nije zavrsio fakultet ili je studirao 10 godina, svako drugi ko je bolji je nesto amoralno uradio.

ps Postena primedba za stopu, ja sam se istripovao kada sam racunao nesto... Mislio sam da je povecana sa 20 na 22, a ne 18 na 20, zadnjim izmenama i dopunama zakona od prosle godine :D
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

:kokice: Ljudi moji, ja.......................

Slika
Odgovori