Možeš ti da misliš šta ti je volja, ali tim misaonim procesom nećeš izmeniti zakon. Bolje uzmi pa prelistaj zakone pa ćeš shvatiti i sam da advokati i notari odgovaraju identično Rekao si da notari odgovaraju više nego advokati i ja ti na to repliciram.pavle napisao:@Paja
Mislim da ti argument da odgovaraju identicno nije ok, posto slicna ili ista, veca ili manja odgovornost nisu bas iste stvari...
A u tome je stvar, ja ni na pocetku moga izlaganja, rekao da se povecala pravna sigurnost, a ne da advokati nisu odgovarali uopste. A na vecu pravnu sigurnost to sam i Urosu napisao, sam pored uvecane odgovornosti mislio i na to da ugovore overava sudski overitelj ( osoba sa srednjom strucnom spremom ), a jb ( ispunjava uslove da moze da bude sudija viseg suda npr )...Ti sada ne mozes da me ubedis da je isto, kada odes kod notara koji zna se kakve kvalifikacije mora da poseduje ili kada ti u sudu pukne pecat neka salterusa sa srednjom skolom ( koja se razume npr u apsolutnu i relativnu nistavost ko ja u voznju aviona
Tebe čovek ne može da ubedi ni šta piše u zakonu, a kamoli nešto više od toga, tako da mi ne pada na pamet da te ubeđujem da pravna sigurnost kod nepokretnosti nije veća nego što je bila, već je manja ili u najboljem slučaju ista kao što je bila i dok je sud vršio overu.
Priču da su notari uvedeni na neustavan i nezakonit način bolje da ne počinjem sa tobom. Mnogo umnijih ljudi od tebe i mnogo stručnijih od mene je već pisalo na tu temu pa ti gugluj ako hoćeš, mada sam siguran da nećeš.
Tuga je što si ti apsolvent PF, a ne shvataš ni osnovne institute. Imao bih to šta da te pitam, al ne bih da sebe zamaram čitanjem tvojih besmislica.